umbrellavirus Napisano 11 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Zachodzę dziś do firmowego sklepu cannandale, a tam prawie same specialized z RockShox'em Leftego tam pewnie nigdy nie mieli. Sklep 3x3 metry. Zart jakiś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Masz tylko jeden? Jeśli tak, to podskocz do jakiegoś większego miasta, przecież to nie problem. Dla chcącego, nic trudnego. Skąd jesteś dokładnie, bo u mnie w "nie firmowym" jest kilka, nawet najwyższych modeli. Przy tej kwocie opłaca się skoczyć dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
umbrellavirus Napisano 11 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 · Ukryte przez durnykot, 12 Lutego 2013 - na życzenie autora Ukryte przez durnykot, 12 Lutego 2013 - na życzenie autora Jest jeszcze kilka sklepów cannondale, tylko czasu brak. Tak z innej beczki: zabrałem się przymiarki tylnego hamulca XT no i jak zwykle potrzebny nietypowy adapter. Rozstaw w ramie to 50mm w pionie , a hamulec ma rozstaw otworów 75mm w poziomie. Z tym, że powinno to być wszystki w jednej linii. Czy to coś takiego ? Odnośnik do komentarza
marcin_ostrów Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 · Ukryte przez durnykot, 12 Lutego 2013 - na życzenie autora Ukryte przez durnykot, 12 Lutego 2013 - na życzenie autora Z IS na PM ,jaki to już zależy od rozmiaru tarczy. Jak 180 to np taki: http://www.rowerowy.com/czesci/adaptery/is_post_mount/shimano_ksmmar180psa M Odnośnik do komentarza
tobo Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 · Ukryte przez durnykot, 12 Lutego 2013 - na życzenie autora Ukryte przez durnykot, 12 Lutego 2013 - na życzenie autora Adapter jest jak najbardziej typowy, is/pm 160 tył Is to international standard (starszy standard mocowania) pm post mount, czyli adapter z przejściem między typami mocowania. Adapter obsługuje tarczę 160 z tyłu i 180 z przodu. Odnośnik do komentarza
umbrellavirus Napisano 11 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 · Ukryte przez durnykot, 12 Lutego 2013 - na życzenie autora Ukryte przez durnykot, 12 Lutego 2013 - na życzenie autora SM-MA-R180 - mam ten adapter ale nie wchodzi on między zaciski a tarcze. Jest za gruby. Odnośnik do komentarza
tobo Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 · Ukryte przez durnykot, 12 Lutego 2013 - na życzenie autora Ukryte przez durnykot, 12 Lutego 2013 - na życzenie autora To adapter do tarczy przód 203 tył 180. Odnośnik do komentarza
umbrellavirus Napisano 11 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 · Ukryte przez durnykot, 12 Lutego 2013 - na życzenie autora Ukryte przez durnykot, 12 Lutego 2013 - na życzenie autora Tarcza to 180mm więc adapter jest odpowiedni. Ale jak wcześniej pisałem, jest on do tej ramy za gruby. Jeśli przykręcę go na siłę to kołem nie ruszę bo zablokuję się on o tarczę. Odnośnik do komentarza
tobo Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 · Ukryte przez durnykot, 12 Lutego 2013 - na życzenie autora Ukryte przez durnykot, 12 Lutego 2013 - na życzenie autora To dziwne, bo adapter jest standartowym dodatkiem do hamulców. Zdystansuj piastę dodatkową podkładką na osi. Wejdzie na wcisk (koło) ale znaczenia nie ma to żadnego dla bezpieczeństwa. Odnośnik do komentarza
umbrellavirus Napisano 11 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 · Ukryte przez durnykot, 12 Lutego 2013 - na życzenie autora Ukryte przez durnykot, 12 Lutego 2013 - na życzenie autora Odległość między ramą a tarczą to 9,5mm. Adapter ma 11mm. No i potrzebny jeszcze luz ze 2mm. Mogę go zeszlifować ale jak teraz patrzyłem jest on o 10mm za niski ( z obu stron )! Ech... kilka dni temu kasowałem luzy w piaście i coś mi się zdaje, że coś nabroiłem Odnośnik do komentarza
tobo Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 · Ukryte przez durnykot, 12 Lutego 2013 - na życzenie autora Ukryte przez durnykot, 12 Lutego 2013 - na życzenie autora Porady na forum pisane są z założeniem że elementy składowe układów problemowych są zmontowane zgodnie z założeniem producenta Jeśli piasta ma z tej strony dystanse i coś pomieszałeś to zapewne odległości się zmieniły. Odnośnik do komentarza
umbrellavirus Napisano 12 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 · Ukryte przez durnykot, 12 Lutego 2013 - na życzenie autora Ukryte przez durnykot, 12 Lutego 2013 - na życzenie autora Problem z adapterem został rozwiązany. Po prostu włożyłem odwrotnie oś piasty. Proszę Moda o usunięcie wpisów odnośnie mocowania hamulca. Odnośnik do komentarza
farmer Napisano 20 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 @umbrellvirus co do tych 2 linków do foxów co podałeś to na mają różne rury sterowe z allegro 1 1/8 a z ebay jest tapered więc uważaj bo nie wiem jaki potrzebujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
umbrellavirus Napisano 28 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Po dziesiątkach godzin spędzonych na czytaniu forów w kilku językach doszedłem do wniosku, że Lefty jest najlepszym wyborem. Praktycznie 95% użytkowników chwalą go pod niebiosa. Tak więc Leftego mam już w ręku To właśnie ten, którego zdjęcie umieściłem wcześniej w poście. Z zewnątrz wygląda prawie jak nowy. Jestem bardzo zadowolony. Czekam tylko jeszcze na przednie koło. Mam nadzieję, że dojdzie w tym tygodniu. Na pewno podzielę się wrażeniami z jazdy. Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.