Skocz do zawartości

[Amortyzator] Lefty, Fox czy RS Revelation ?

Rekomendowane odpowiedzi

Masz tylko jeden? Jeśli tak, to podskocz do jakiegoś większego miasta, przecież to nie problem. Dla chcącego, nic trudnego. ;) Skąd jesteś dokładnie, bo u mnie w "nie firmowym" jest kilka, nawet najwyższych modeli. Przy tej kwocie opłaca się skoczyć dalej.

Napisano · Ukryte przez durnykot, 12 Lutego 2013 - na życzenie autora
Ukryte przez durnykot, 12 Lutego 2013 - na życzenie autora

Jest jeszcze kilka sklepów cannondale, tylko czasu brak.

Tak z innej beczki: zabrałem się przymiarki tylnego hamulca XT no i jak zwykle potrzebny nietypowy adapter. Rozstaw w ramie to 50mm w pionie , a hamulec ma rozstaw otworów 75mm w poziomie. Z tym, że powinno to być wszystki w jednej linii.

e936bc31edb721a8gen.jpg

80acdde2fc3455a1gen.jpg

Czy to coś takiego ?

$(KGrHqR,!hYFDuguSMpNBRF-sIh8kQ~~60_12.JPG

Adapter jest jak najbardziej typowy, is/pm 160 tył :) Is to international standard (starszy standard mocowania) pm post mount, czyli adapter z przejściem między typami mocowania. Adapter obsługuje tarczę 160 z tyłu i 180 z przodu.

To dziwne, bo adapter jest standartowym dodatkiem do hamulców.

Zdystansuj piastę dodatkową podkładką na osi. Wejdzie na wcisk (koło) ale znaczenia nie ma to żadnego dla bezpieczeństwa.

Odległość między ramą a tarczą to 9,5mm. Adapter ma 11mm. No i potrzebny jeszcze luz ze 2mm. Mogę go zeszlifować ale jak teraz patrzyłem jest on o 10mm za niski ( z obu stron )!

Ech... kilka dni temu kasowałem luzy w piaście i coś mi się zdaje, że coś nabroiłem :)

Porady na forum pisane są z założeniem że elementy składowe układów problemowych są zmontowane zgodnie z założeniem producenta :) Jeśli piasta ma z tej strony dystanse i coś pomieszałeś to zapewne odległości się zmieniły.

Po dziesiątkach godzin spędzonych na czytaniu forów w kilku językach doszedłem do wniosku, że Lefty jest najlepszym wyborem.

Praktycznie 95% użytkowników chwalą go pod niebiosa.

Tak więc Leftego mam już w ręku :laugh: To właśnie ten, którego zdjęcie umieściłem wcześniej w poście. Z zewnątrz wygląda prawie jak nowy. Jestem bardzo zadowolony. Czekam tylko jeszcze na przednie koło. Mam nadzieję, że dojdzie w tym tygodniu. Na pewno podzielę się wrażeniami z jazdy.

Dzięki za pomoc :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...