GhOsTwrc Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Witajcie nadszedl czas na zmiane amorka rozwazam zakup MARZOCCHI CORSA SL RC 2012 cena 2000 zl ,ewentualnie Sid 2012 ktory ma kosztowac1850 zl i Reba 2012 +pompka Rock Shox+ nowe uszczelki 1400 zl. Co wybrac? koniecznie na masie mi nie zalezy. Najbardziej zalezy mi na wytrzymalości . Ogolnie nie znam sie w ogóle na amorach jedyne z czym mialem do czynienia do Fox Alps Oem 32 ze stalowa sterówka , ogolnie 3 servisy wymiana oleju i uszczelek 15 kkm 1 rok :/ I teraz po 2,5 km sie zaczyna pocic. W zaprzyjaznionym sklepie twierdza , ze Reba i Sid skonczą tak samo ok 15 kkm ( w tym maratony ,treningi, jazda codzienna). Najbardziej zywotnym amorkiem będzie Marzocchi Corsa podobno najdluzej podziala. Moja waga 97kg rower na kolach 26" . Co bedzie najlepszym zakupem ? Ogólnie preferuje wyścigowy styl jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EpicPoznan Napisano 7 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 miałem poprzedni model Corsy sl wrold cup - większego za przeproszeniem gówna w rowerze nie miałem. 3 razy w serwisie przez 3 miesiące. jak szukasz wytrzymałego amora to fox bez fita odpowiednio serwisowany. A to że się poci to nic, ten typ tak ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edi7777 Napisano 7 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Kolega ma tego marcoka i bardzo sobie chwali - raz na sezon robi mu pełen serwis ze zmianą uszczelek. Zresztą widzę jak mu wideł pracuje i działa bardzo fajnie pod jego wagą (jakieś 65kg). No i niezawodnie od już kilku lat. Jak nie marzocchi to też patrzyłbym na foxa - sam mam f100rl i nie narzekam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EpicPoznan Napisano 7 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 a marzocchi nadal robi na tajwanie a nie we włoszech? sama praca była BARDZO dobra, ale awaryjność (ciśnienia, blokada) była fatalna od momentu zakupu. kupiłem za dużą kasę po 3 miesiącach sprzedałem za 1200zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon90 Napisano 7 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Podepnę się pod temat pytankiem na temat foxa alps, sam posiadam taki amortyzator i zastanawiam się czy bardzo odbiega on pracą od zwykłego F100 rl ob. Będę bardzo wdzięczny za rozwianie moich wątpliwości. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EpicPoznan Napisano 7 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Mam aktualnie foxa alps i floata 100, miałem f100 itp. Float ma minimalnie pancerniejszą budowę i wagę + ok. 50gram Alps jest cięże o sterówkę stalową i nie ma mocowania kabla na taką "nakrętkę", jak i starsze floaty. W sumie to jest kosmetyka, ceny foxa alps są po prostu śmieszne i dziwię się że ludzie kupują recona czy epicona za podobne pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.