evo Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Powiem Wam dlaczego tak cięzko targować z POL firmami. Bo ich rowery sa na serio tanie wg. osprzetu. Zauważcie, że znane obce firmy potrafią obniżyć cene po sezonie czasem i z 500 zł (w droższych modelach jeszcze wiecej). A POL firmy obnizaja symbolicznie, bo mają widocznie mniejsze marże. Na tym widocznie buduja swoją przewage względem innych marek - tamte mają marke, to nasze muszą mieć niższe ceny. Np: Unibike nie stosuje prawie żadnych zniżek, w ostateczności dają 10%, inne podobnie - więc w sezonie nie spodziewajcie sie, że ktoś Wam obniży ot tak, może z 50 zł. A2 jest droższy, bo ma o 100 zł droższy amorek (z LO), choć ma nieco gorszy osprzet.Ktoś wie, czy A2 ma cieniowaną ramę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 14 Maja 2006 Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Np: Unibike nie stosuje prawie żadnych zniżek, w ostateczności dają 10%, inne podobnie - więc w sezonie nie spodziewajcie sie, że ktoś Wam obniży ot tak, może z 50 zł. Zgadzam sie. Sam dostałem rabat 50zł na mojego Evolutionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamykyo Napisano 14 Maja 2006 Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Ja mam level A2 i jestem zadowolony jak na razie U mnie w sklepie level A2 1250zł, A4 1450zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankes123 Napisano 14 Maja 2006 Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Ja mam level A2 i jestem zadowolony jak na razie U mnie w sklepie level A2 1250zł, A4 1450zł. Hmm z jakiego sezonu?? ;> Bo ostatnio patrzylem troche na ceny to A2 kosztuje 1450zl. z 2006 nie wime jak to wyglonda z sezonem 2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamykyo Napisano 14 Maja 2006 Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Hmm z jakiego sezonu?? ;> Bo ostatnio patrzylem troche na ceny to A2 kosztuje 1450zl. z 2006 nie wime jak to wyglonda z sezonem 2005 model 2006(specyfikacja taka jak na stronie krossa) wiem że w katalogu są po 1449. Jak pojechałem do jednego sklepu krzykneli mi 1400 a do hurtowni to w deatlu też sprzedają i krzykneli 1250 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankes123 Napisano 14 Maja 2006 Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 model 2006(specyfikacja taka jak na stronie krossa) wiem że w katalogu są po 1449. Jak pojechałem do jednego sklepu krzykneli mi 1400 a do hurtowni to w deatlu też sprzedają i krzykneli 1250 Super... z kąd jestes ?? Znacie moze jakies hurtownie rowerow kross w trojmiescie i okolicach ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snuffi Napisano 14 Maja 2006 Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 http://www.kross.pl/pl/firma/dealerzy_znaj...dztwo=pomorskie prosze bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamykyo Napisano 14 Maja 2006 Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 No to do Przasnysza musisz jechać jak chcesz targowac z kolesiami z kross`a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankes123 Napisano 14 Maja 2006 Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Hmmm , ok ostatnie na razie pytanie ... Dlaczego rowery z allegro sa tansze o okolo 200 zl. niz te ze sklepu ? Rowery na allegro zamieszczane sa poprzez hurtownie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brusu Napisano 14 Maja 2006 Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 o 200 zł na pewno nie sa tansze, jak jest jakas super okazja na allegro to lepiej ja soie odpusc jak nie chcesz byc nabitym w butelke chyba ze rowerki uzywane. A czmu uparłes sie na te firmy?? Masz 1500zł to moze cos innego. Np taka merida http://www.bikekatalog.pl/2006/?ppg=show&b...rowery&pid=1989 Lub takiego Scota http://www.bikekatalog.pl/2006/?ppg=show&b...rowery&pid=2394 Rowerki moze nie o niebo lepsze ale markowe i z wypaionym wyglądem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HomerWells Napisano 14 Maja 2006 Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Znalazłem sklep w Łodzi sprzedający Kross-y z upustami. To link do nich http://www.enduro.superhost.pl . Niestety nie wszystkie ceny rowerów z tego roku są aktualne. Czego dobrym przykładem jeste Hexagon V6. Podali, że kosztuje tylko 999 ale po wymianie maili okazało się że jego prawdziwa cena to 1099 zł - 5% rabatu. Co do rabatów " Jeżeli cenna roweru waha się w granicach 500-800 zł odliczamy - 3% Jeżeli cenna roweru waha się w granicach 800-1300 zł odliczamy - 5% Jeżeli cenna roweru waha się w granicach 1300-2000 tys zł odliczamy 7% Jeżeli cenna roweru przekracza 2000 tys zł odliczamy ok.... 8%" Z tego można wnioskować, że innych sklepach też powinno coś się dać utargować . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alik Napisano 14 Maja 2006 Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 o 200 zł na pewno nie sa tansze, jak jest jakas super okazja na allegro to lepiej ja soie odpusc jak nie chcesz byc nabitym w butelke chyba ze rowerki uzywane. Ja tam sądzę, że łatwiej być nabitym w butelkę jak kupujesz używany. Pewnie wielu się ze mną zgodzi. Poza tym jak rower jest nowy i ma gwarancje to nie masz się czego bać. Jedyny minus to jak koleś jest z daleka i się coś zepsuje to trochę lipa. Ja kupiłem Meridę Matts Sport 300 '05 za 1899 zamiast 2099 i oczywiście nóweczka, ślicznie wyregulowana, zero zarzutów. Zresztą po co miałby ktoś sprzedawac na allegro po tej samej cenie, co w sklepie. To ja wtedy do sklepu wolałbym iść i mam od ręki. Prawie zawsze jest troszkę taniej. Proponuję kupować w sklepach internetowych, często mają one też aukcje na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankes123 Napisano 15 Maja 2006 Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Poczytalem troche i przestawilem zdanie na Unibike Evo. Lecz doczytalem sie ze pare rzeczy przydalo by sie w nim zmienic .... Czy wiecie co jest do wymiany w evo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 15 Maja 2006 Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Czy wiecie co jest do wymiany w evo ? To zalezy od Twoich preferencji. Ja bym wywalil stos podkladek spod mostka, ucial rure sterowa amora, wymienil gieta kiere na jakas lekka, prosta do xc, wrzucil krotkie, lekkie rogi i dal mostek o ujemnym wzniosie. Do tego obowiazkowo np. spd. Ale czy Tobie to jest potrzebne ? Jezeli nie masz sportowych ambicji to zostaw seryjny setup. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 15 Maja 2006 Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Czy wiecie co jest do wymiany w evo ? rama !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 15 Maja 2006 Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 rama !!! Jak dla kogo. Nie chcesz modyfikować bardzo roweru - rama w sam raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 15 Maja 2006 Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Dajcie już spokój z tą ramą w evo, w rowerze za 1300zl chcielibyscie super rame potrojnie cieniowana ?? A i tak realna waga tej ramki to ok 1810g wiec bardzo ladnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cybul26 Napisano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Witam. Niestety. Mój poprzedni temat został usunięty ;/ ... Więc piszę jeszcze raz. Byłem dzisiaj w rowerowym u mnie w mieście. Chciałem się rozglądać za Krossem Level A2. Gdy wszedłem do sklepu i się spytałem o ten rower sprzedawczyni powiedziałą, że nie sprzedają Krossow, ponieważ są gorsze od Unibike i mają gorsze wykończenia. Ramy itp. Więc jak to jest? Zależy mi głównie na ramie, ponieważ zamierzam w przyszłości dokładać do roweru. Na pewno na pierwszy ogień w Unibike by poszły widły. Te XCM jakoś do mnie nie przemawiają. Po weekendzie majowym mają być już Unibike z serii 2008. Wiem, że mają lepszy osprzęt, ale dokłądnie czym się różnią nie wiem. Na stronie producenta jest tylko model 2008, a nie ma 2007, więc nie mogę porównać. A więc czy różnica między 2008, a 2007 jest duża? I czy te rowery są dobre? W ogóle czy mógłbym prosić o opinie użytkowników Unibike Evo? I w tym sklepie było również dużo Kellys'ów. Może coś z tych rowerów? Chociaż myślę, że Unibike będzie lepszy. Wyraźcie swoje opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cybul26 Napisano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 Odświeżam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cybul26 Napisano 3 Maja 2008 Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Pojutrze idę po rower. Czy ten Unibike będzie dobry? -,- Kurde więcej się dowiedziałem na forum komputerowym, niż tutaj. Ludzie pomóżcie trochę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 3 Maja 2008 Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 cybul26 Te rowery na forum zostały już opisane wzdłuż i wszerz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cybul26 Napisano 3 Maja 2008 Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 TO może dla mnie jeszcze w poprzek opiszecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endrju007 Napisano 12 Maja 2008 Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Hej, też zastanawiam się na unibike evolution, tylko nie wiem który byłby lepszy '07 czy '08. U mnie w sklepie różnica to tylko 50 zł na korzyść starszego. Czy może wybrać coś innego za tą cenę? (1100-1300zł) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quattro Napisano 12 Maja 2008 Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 endrju007 zależy na jakim osprzęcie. Zobacz jakie są różnicę i zdecyduj czy te różnicę są warte 50 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucky Napisano 12 Maja 2008 Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 A który rower ma lepszą ramę? Bo waham sie pomięrdzy Unibike Evolution i Krossem A2.. Coś doradzicie innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.