Skocz do zawartości

[rower] Unibike evolution vs kross level A2

damian_86_

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem Wam dlaczego tak cięzko targować z POL firmami.

Bo ich rowery sa na serio tanie wg. osprzetu.

Zauważcie, że znane obce firmy potrafią obniżyć cene po sezonie czasem i z 500 zł (w droższych modelach jeszcze wiecej).

A POL firmy obnizaja symbolicznie, bo mają widocznie mniejsze marże.

Na tym widocznie buduja swoją przewage względem innych marek - tamte mają marke, to nasze muszą mieć niższe ceny.

Np: Unibike nie stosuje prawie żadnych zniżek, w ostateczności dają 10%, inne podobnie - więc w sezonie nie spodziewajcie sie, że ktoś Wam obniży ot tak, może z 50 zł.

A2 jest droższy, bo ma o 100 zł droższy amorek (z LO), choć ma nieco gorszy osprzet.Ktoś wie, czy A2 ma cieniowaną ramę?

Np: Unibike nie stosuje prawie żadnych zniżek, w ostateczności dają 10%, inne podobnie - więc w sezonie nie spodziewajcie sie, że ktoś Wam obniży ot tak, może z 50 zł.

Zgadzam sie. Sam dostałem rabat 50zł na mojego Evolutionka :033:

Hmm z jakiego sezonu?? ;>

Bo ostatnio patrzylem troche na ceny to A2 kosztuje 1450zl. z 2006 nie wime jak to wyglonda z sezonem 2005

model 2006(specyfikacja taka jak na stronie krossa) wiem że w katalogu są po 1449. Jak pojechałem do jednego sklepu krzykneli mi 1400 a do hurtowni to w deatlu też sprzedają i krzykneli 1250 :)

model 2006(specyfikacja taka jak na stronie krossa) wiem że w katalogu są po 1449. Jak pojechałem do jednego sklepu krzykneli mi 1400 a do hurtowni to w deatlu też sprzedają i krzykneli 1250 ;)

Super... ;) z kąd jestes ?? Znacie moze jakies hurtownie rowerow kross w trojmiescie i okolicach ???

o 200 zł na pewno nie sa tansze, jak jest jakas super okazja na allegro to lepiej ja soie odpusc jak nie chcesz byc nabitym w butelke :) chyba ze rowerki uzywane. A czmu uparłes sie na te firmy?? Masz 1500zł to moze cos innego. Np taka merida http://www.bikekatalog.pl/2006/?ppg=show&b...rowery&pid=1989

Lub takiego Scota http://www.bikekatalog.pl/2006/?ppg=show&b...rowery&pid=2394

Rowerki moze nie o niebo lepsze ale markowe i z wypaionym wyglądem :D

Znalazłem sklep w Łodzi sprzedający Kross-y z upustami. To link do nich http://www.enduro.superhost.pl .

Niestety nie wszystkie ceny rowerów z tego roku są aktualne. Czego dobrym przykładem jeste Hexagon V6.

Podali, że kosztuje tylko 999 ale po wymianie maili okazało się że jego prawdziwa cena to 1099 zł - 5% rabatu.

Co do rabatów

" Jeżeli cenna roweru waha się w granicach 500-800 zł odliczamy - 3%

Jeżeli cenna roweru waha się w granicach 800-1300 zł odliczamy - 5%

Jeżeli cenna roweru waha się w granicach 1300-2000 tys zł odliczamy 7%

Jeżeli cenna roweru przekracza 2000 tys zł odliczamy ok.... 8%"

Z tego można wnioskować, że innych sklepach też powinno coś się dać utargować :).

o 200 zł na pewno nie sa tansze, jak jest jakas super okazja na allegro to lepiej ja soie odpusc jak nie chcesz byc nabitym w butelke :P chyba ze rowerki uzywane.

Ja tam sądzę, że łatwiej być nabitym w butelkę jak kupujesz używany. Pewnie wielu się ze mną zgodzi. Poza tym jak rower jest nowy i ma gwarancje to nie masz się czego bać. Jedyny minus to jak koleś jest z daleka i się coś zepsuje to trochę lipa. Ja kupiłem Meridę Matts Sport 300 '05 za 1899 zamiast 2099 i oczywiście nóweczka, ślicznie wyregulowana, zero zarzutów. Zresztą po co miałby ktoś sprzedawac na allegro po tej samej cenie, co w sklepie. To ja wtedy do sklepu wolałbym iść i mam od ręki. Prawie zawsze jest troszkę taniej. Proponuję kupować w sklepach internetowych, często mają one też aukcje na allegro.

Czy wiecie co jest do wymiany w evo ?

To zalezy od Twoich preferencji. Ja bym wywalil stos podkladek spod mostka, ucial rure sterowa amora, wymienil gieta kiere na jakas lekka, prosta do xc, wrzucil krotkie, lekkie rogi i dal mostek o ujemnym wzniosie. Do tego obowiazkowo np. spd. Ale czy Tobie to jest potrzebne ? Jezeli nie masz sportowych ambicji to zostaw seryjny setup.

• 1 rok później...

Witam. Niestety. Mój poprzedni temat został usunięty ;/ ... Więc piszę jeszcze raz. Byłem dzisiaj w rowerowym u mnie w mieście. Chciałem się rozglądać za Krossem Level A2. Gdy wszedłem do sklepu i się spytałem o ten rower sprzedawczyni powiedziałą, że nie sprzedają Krossow, ponieważ są gorsze od Unibike i mają gorsze wykończenia. Ramy itp. Więc jak to jest? Zależy mi głównie na ramie, ponieważ zamierzam w przyszłości dokładać do roweru. Na pewno na pierwszy ogień w Unibike by poszły widły. Te XCM jakoś do mnie nie przemawiają. Po weekendzie majowym mają być już Unibike z serii 2008. Wiem, że mają lepszy osprzęt, ale dokłądnie czym się różnią nie wiem. Na stronie producenta jest tylko model 2008, a nie ma 2007, więc nie mogę porównać. A więc czy różnica między 2008, a 2007 jest duża? I czy te rowery są dobre? W ogóle czy mógłbym prosić o opinie użytkowników Unibike Evo? :rolleyes: I w tym sklepie było również dużo Kellys'ów. Może coś z tych rowerów? Chociaż myślę, że Unibike będzie lepszy. Wyraźcie swoje opinie :P

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...