damian_86_ Napisano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Siema. Przymierzam sie od jakiegos czasu do kupna roweru, juz bylem niemal na 90% zdecydowany na unibika evolution : http://www.unibike.pl/rowery/evolution.html ale wypatrzylem dzisiaj w sklepie krossa(150 zł droższy ale znajda sie fundusze): http://www.kross.pl/pl/rowery/rower_xc/specyfikacja.php?id=3 no i mam wahania co wybrać, a nie za bardzo sie znam na sprzecie wiec licze że jacys doswiadczeni i obeznani w sprzecie forumowicze dadza mi jakies wskazówki. a no i zapomnialem dodac że rower ma służyc w wiekszosci do jazdy po miescie i w troche mniejszym stopniu po lesie( bardziej na przelaj nie po sciezkach) ,górach,wertepach itp (żeby można było troche poszalec i żeby sie nie rozpadł) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snuffi Napisano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 wiesz mialem identyczny dylemat ale w gre wchodzil 3 rower, kross hexagon v6 no i w efekcje wybralem krossa a2 poniewaz biore na raty wiec ta roznica w cenie bedzie tylko okolo 20zl na rate wiec nie ma problemow z kasa a wybralem go ze 1 choc ma gorszy osprzet od evo to bardziej mi sie podoba 2 owiele lepiej mi sie jezdzi (bylem zobaczyc w sklepie) 3 dostalem caly stroj Kross Racing Team i glupio by bylo jezdzic np na unibiku () 4 ma amor z lockoutem 5 na niby bardziej sportowa geometrie ramy co pozwala na pozniejsze modernizacje pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hekek Napisano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Myślę, że lepiej kupić Unibika. Ma lepszy osprzęt i jest tańszy, a za różnicę możesz sobie kupić inne rowerowe akcesoria. Poza tym poczytaj na forum - sporo osób rozważa zakup evolution'a. Nie bez powodu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian_86_ Napisano 20 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 w krossie przede wszystkim wydaje mi sie że rama jest konkretniejsza i wogole rower bardziej masywny http://www.feni.pl/prodview4.php?in=4215&c...=1449,01%20z%B3 wiem ze sporo osob rozwaza zakup evolutiona bo w krakowie od 2 tygodni czkam na rozmiar ramy 21 i jak dotad nigdzie nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankes123 Napisano 12 Maja 2006 Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Opinie na temat Kross'a A2 i Unibike Evo sa dobre. Wiec jestemn w kropce nie wiem co wybrac. Ktory rower ma lepszy osprzet , ktory ma lepsza rame , ktory jest ogolnie leszy??? Prosze pomzcie chcial bym jeszcze kupic rower w tym miesiacu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Caine Napisano 12 Maja 2006 Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Ja chce evo ale nie moge go dostać od 2 tygodni i mam już dość czekania. Dzisiaj byłem w sklepie i prawie zdecydowałem się na a2 tylko te 150 zeta różnicy. I teraz sam nie wiem co mam zrobić :025: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brusu Napisano 12 Maja 2006 Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 No własnie unibike evo 6 jest drozsze od levela A2 i jak wiele osob na tym forum pisze jest to jeneden z najlepszych rowerkow do 1300 zł. Jak bym mial 1300 to bym brał evo a jak troche wiecej to skusil bym sie na krossa A4. Ale i A2 jest spoko rowerkiem do normalnej jazdy. Ktory rower ma lepszy osprzet , ktory ma lepsza rame , ktory jest ogolnie leszy??? Unibike jest ogólni elepszy od levela A2 ale czy az tak bardzo to nie wiem . W tej klasie cenowej az tak wielkich roznic nie ma i sie bierze co ci bardziej pasuje, na kórym sie lepiej czujesz. Ja sam mam levela A2 ale z r 2005 na Sramie 7 i niezle go katuje, jezdze dosc ostro po lesie i na razie wszytko chodzi super. Co do ramy w evo to nie jest to jakas rewelacja ale jest lzejsza od A2, zato troche mniej wytrzymała, ale i tak obie ramki sa tylko do XC a nie do jakis hardcorow Aha i linki do specyfikacji A2 http://rowery.onet.pl/4,35,139122,6992,kro..._a2,sprzet.html evo http://www.unibike.pl/rowery/evolution.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankes123 Napisano 12 Maja 2006 Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Według tej stronki A4 kosztuje : Sugerowana cena: 1359 zł http://rowery.onet.pl/4,35,139122,1364,kro..._a4,sprzet.html Jezeli ktos sie orietuje w aktualnych cenach prosze o posta ile A4 kosztuje ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 12 Maja 2006 Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 ten model A4 jest z 2005 roku - juz go nie robią, sprzedaja co zostało jakieś sklepy może. Co do A2 i Evo, Evo ma nieco lepszy osprzęt, za to A2 ma amorka z LO. Co do ram, Evo ma nieco bardziej sportową, za to wizualnie a2 wygląda mocarniej. Nie wiem czy w a2 jest rama cieniowana, jeśli nie, to pewno jest nawet ciezsza od Evo lub równa. Wybór w sumie trudny, byś musiał sie zastanowić, co będziesz chciał wymienić jeszcze i wtedy podjąc decyzję, bo generalnie to oba są warte swojej ceny. Gdybym ja miał jeszcze raz wybierać, to bym pewno brał A4, choć z Evo jestem zadowolony jak na te cene. Chyba, że ktoś chce kupić mojego Evo juz po zmianach za 1350 zł http://images4.fotosik.pl/28/0nz1vgyy20bbe01r.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alik Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Chciałbym poinformować, że są lepsze w tej klasie cenowej. Przeczytajcie kwietniowy Magazyn Rowerowy. Tam jest test rowerów do 1300 zł. Najlepszy był Arkus i Maxim. Napisze po południu coś o tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankes123 Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Hmm zobaczcie na to : http://rowery.onet.pl/4,35,139122,6991,kro..._a4,sprzet.html Tutaj pisze ze A4 z sezonu 06 kosztuje "Sugerowana cena: 1393 zł" . czy taka ceno obowiazuje dzisiaj ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 To jest cena netto, brutto A4 kosztuje 1699 zł. Co do testu, gdzie niby lepiej wypadł Arkus czy Maxim http://start24.pl/forum/viewtopic.php?t=66 - wyniki testu. Otórz wg. mnie test był przeprowadzony po łebkach by nie powiedzieć tendencyjnie. Bo np: Aruks z testu ma: - przerzutka przód: C050, tył - Acera - a więc sporo gorzej niż Unibike Evolution Ma także gorszą korbe 42-34-24 (Evo ma 42-32-22) no i rame jak ATB prawie a nie jak MTB 575 mm dla 21). Co do Maxima, ten już ma osprzęt zbliżony do Evo, bo prózd Acera, tył Alivio, ale rama znów prawie jak MTB (górna rura - 563 mm dla 20tki). Poza tym, dlai wydanie limitowane, na sezon 2007, pewno specjalnie pod test, by jak najlepiej wypadł. Ma też Maxim amorek Zooma CH550 wg gazety ok, wg mnie gorszy od RST i SR XCM. Evolution dostał notę 4 u nich - dlaczego ? Bo tym razem niespodobała sie im gięta kierownica, mimo, że dokładnie taką samą miały prawie wszyskie rowery z testu. Nie podobało im się tez to, że mostek jest zamontowany odwrotnie, można go w 1 min ustawić jak kto chce. Ja w swoim evo ten "problem" rozwiązałem, mostek ustawiłem tradycyjnie i mam prostą kiere. Koszt 30-40 zł i 2 min roboty Dostali też model evo, który niby ma cięzko obracajacą piastę, ja tego problemu nie mam. Jednym zdaniem - czepili się evo takich błahostek, a innym dali 5-tki za bóg wie co. Ja bym powiedział, że wszystkie 3 rowery polskie sa na w miare równym poziomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alik Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Oparłem się na słowach specjalistów (tak mi się zdaje). Po prostu wg nich Arkus i Maxim wypadły lepiej choć według mnie są brzydsze. Na tańszym osprzecie się słabo znam, ale wiem że przerzutki to nie wszystko...Mówię, że te modele są do rozważenia. Jeśli chodzi o ten test to wziąłbym Leaderfox Factor, przynajmniej fajną ramkę ma. Chcę dodać, że warto spojrzeć na ten test. A o Evo napisali chyba, że po prostu się zbytnio nie zmienił, nic nowego w porównaniu z poprzednim rokiem. To był chyba główny zarzut. Evo chciałem kiedyś kupić, ale dozbierałem na Meridę Matts Sport 300. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Caine Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 No własnie unibike evo 6 jest drozsze od levela A2 że co?? evo 1299 a2 1449... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brusu Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Według tej stronki A4 kosztuje : Sugerowana cena: 1359 zł Tak to jest model z 2005 r i mozna go dostac za 1100 zł ja np wytargowałem jeszce mniej To jest cena netto, brutto A4 kosztuje 1699 zł. To sa ceny sugerowane , pozostałe rowerki sie zgadzaja cena z producentem tylko wtym przypadku cos im nie wyszlo penie jakis bląd Otórz wg. mnie test był przeprowadzony po łebkach by nie powiedzieć tendencyjnie. Zgadzam sie, sami recenzenci tego tesu stwierdzili że rowery sa bardzo podobne i tzrba patrzec z lekkim przymrozeniem oka na ten test bo niektore wady mozna skorygowac w min lub wyminic jakac czesc za niewielkie pieniadze i juz nota by byla wieksza. Za ta cene wiekszych roznic sie nie dopatrzysz bierz to co ci sie bardziej podoba, albo pomysl nad czyms z 2005 roku . QUOTE(Brusu @ 12.05.2006, 23:04) No własnie unibike evo 6 jest drozsze od levela A2 że co?? evo 1299 a2 1449... Cos mi sie pomyliło ale ktos gdzies pisał ze wytargował levela A4 '06 za ok 1350, wiec jakbys znalazl taka okazje to nawet sie nie zastanawiaj Proponuje pochodzic po sklepach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankes123 Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Lepszym wyborem bylo by kupno Level A2 sezon : 06 czy A4 sezon :05 PS. w Poniedzialem ide pochodzic po sklepach i siezorietuje ile co kosztuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 "Sugerowana cena: 1393 zł" już pisałe, że to ceny netto 1393 * 1,22 = 1699 zł - mowa o modelu 2006 wiem, bo sie pytałem w Krosie, inaczej od razu bym brał a4, a tak mam evo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Caine Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Cos mi sie pomyliło ale ktos gdzies pisał ze wytargował levela A4 '06 za ok 1350, wiec jakbys znalazl taka okazje to nawet sie nie zastanawiaj Proponuje pochodzic po sklepach No właśnie że już pochodziłem i z tą okazją może być problem, nigdzie nie chcą opuścić z krossa nawet pare groszy. Opuszczają z gianta i innych a z krossa jakoś nie. Mam odebrać Evo we wtorek. Jak znowu się dowiem że mam czekać to chyba pójde do marketu i tam kupie super maszyne po atrakcyjnej cenie Najpierw czekałem na kase zeby kupić Krosa v6 ale zanim sie doczekałem v6 kosztował już o stówe więcej. postanowiłem więc dozbierać do tego evo i... znowu czekanie bo nigdzie nie ma.... załamka. Mam juz dość czekania! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaaso Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 ja mam evo i byl to dobry wybor..nie ma co porownywac do 16 bo to inna klasa cenowa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankes123 Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 No dobrze ale ... Zastanawiam sie nad 3 rowerami... -Evo 06 -Kross level a2 06 -Kross level a4 05 Gdyby porownac te 3 rowery?? Jak to wyglonda ze sprzetem... ? i ktory byscie wybrali .... ? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Caine Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 No dobrze ale ... Zastanawiam sie nad 3 rowerami... -Evo 06 -Kross level a2 06 -Kross level a4 05 Gdyby porownac te 3 rowery?? Jak to wyglonda ze sprzetem... ? i ktory byscie wybrali .... ? Pozdrawiam. Też się zastanawiałem dlaczego a2 jest droższy od evo a ma np. z tyłu tylko acera gdy evo ma i tył i przód alivio? Niby ta rama w a2 jest jakaś lepsza... Daj jakiś link do tego a4 05. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankes123 Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Link do A4 05 http://rowery.onet.pl/4,35,139122,1364,kro..._a4,sprzet.html Czy A4 z 2005 duzo rozni sie od A2 z 2006 w czym jest lepszy a w czym gorszy ? ogolnie porownanie rowerow. Chyba jednak postawie na Kross'a Level A2 2006. Ale ... zobacze jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brusu Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Ja mam A4 z 2005 r tylko ona kosztuje 1100 zł z 1350zl rowerki roczne sa juz z 2 stowki tańsze ale ciezko je znalesc a ta cena n aonecie jet juz przedawniona. Nie wiem jak je porównac bo ten moj jest na sramie 7.0 i nie wiem jaki jest dzisiaj odpowiednik. Moge ci powiedziec ze rowerek sprawuje sie rewalacyjnie z tylu 7.0 na pewno ta sama klasa co acera albo i lepsza przod 3.0 ale w a2 '06 nie jest lepsza. U mnie amor rst gila c5 - na razie spr sie spoko ale slyszalem ze za 5 tys kilosow do wymiany ale i z tamtym bedzie podobnie porostu dobry amor kosztuje tyle co ten cały rower no i ja mam 27 biegów co uwazam za minus jest trudniejszy w utrzymaniu i szybciej sie zuzywa za to masz wiesza dkładnosc w przełożeniach. Proponuje udac sie do Krossa i zobaczyc co mają, pamiętaj ze on lubią sie targowac Napisz cos wiecej ile masz kasy i czy chces zkupic przez neta czy ze sklepu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankes123 Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Hmmm Mam do wydania na rower 1500zl.Rower kupie w Sklepie , Napoczatku myslalem o Evo. ale jak zobaczylem kross'a A2 06 to zaczelem sie zastanawiac i teraz nie wiem co wybrac . Ale chyba wybiore jednak Kross'a A2 06. Ocencie jak na 1500zl max bedzie to dobry wybor ??? aha i na jaka ceno moge sie ztargowac z kolesiami z krossa ?? :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alik Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 http://allegro.pl/item102690627_super_prom...atis_w_wa_.html a ten ma przerzutki shimano http://allegro.pl/item102836151_nowy_rower...per_goral_.html Oba modele dobre! Tylko brać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.