canar Napisano 5 Lutego 2013 Napisano 5 Lutego 2013 witam, zabrałem się za serwisowanie kół i wszystko jest w porządku oprócz przedniego prawego konusa, który posiada wzery na połowie obwodu, nie widzę w necie konusow do wh-m505, czy mogę dopasować inne, np. od m525? Może źle szukam? mam Internet tylko w telefonie-właściciel nie opłacil inei.. rozumiem, że konus z wzerami nie nadaje się nawet na 100km?
seraph Napisano 5 Lutego 2013 Napisano 5 Lutego 2013 Konus z wżerami nie nadaje się do niczego chyba, że masz ochotę skoczyć po bułki. http://allegro.pl/ko...2938490303.html Najlepiej wymień od razu oba, będziesz miał z głowy na dłużej. Posprawdzaj też wszystkie kulki i obie bieżnie w piaście.
canar Napisano 5 Lutego 2013 Autor Napisano 5 Lutego 2013 Dzięki, wygląda tak samo. Znalazłem w cykloturze podobną ofertę konusów jak te na allegro, także jutro podskoczę z konusem dla pewności i pewnie uda się coś dobrać. Obie bieżnie wyglądają bardzo dobrze, jedynie konus z drugiej strony ma delikatne ślady toczenia kulek. Kilka kulek od strony konusa z wżerami ma takie lekkie paski po obwodze, wyglądają jak przebarwienia, powierzchnia jest gładka..ale chyba dla spokoju kulki też wymienię, bo koszt raczej minimalny. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.