border Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Hej, użytkuje ktoś te laczki ? Szukam opinii na ich temat ale nie ma nic konkretnego o tym modelu. Są modelu niższym, bez klamry a mnie interesuje właśnie jak z tą klamrą. Jak ze sztywnością i komfortem chodzenia itp. i czy warte są tych ~370zł pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 4 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Plusy: - bardzo sztywne - komfort chodzenia średni - bardzo dobra wentylacja - bardzo wygodne - klamra działa jak należy - trwałe - szybko schną ( lepiej niż Spece czy Shimano) - duży zakres regulacji Minusy: - zbyt dobra wetylacja ( problem w zimne dni) - sztywne ( średni komfort chodzenia) - moga byc problematyczne dla osób z niskim podbiciem stopy - klamra moze sprawiac małe problemy po bardzo błotnych wypadach - są za długie pod ochraniacze Shimano Konkluzja- warto zakupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Mam co prawda bez klamry ale w pełni polecam. Kwestie klamr w związku z tym pomijam.... Dla mnie ponadnormatywna wentylacja to duuuuży plus. Buty błyskawicznie wysychają po deszczu/dużych kałużach etc. Noga się nie poci. Minus w zimę - chociaż teraz też w nich pomykam. Konkluzja - mam bez zapięcia, nie narzekam... z zapieciem też nie powinno być problemu, przynajmniej kolega w nich jeżdżący bardzo sobie chwali. Warte swojej ceny..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
border Napisano 5 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 dzieki za konkluzje w ziemie jeżdżę na platformach w butach zimowych więc spoko, a jak rozmiarówki ? do przyjęcia ? czy trzeba wybierać 2 numery inaczej niż przy shimano ? w shimano mam roz 46 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 5 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Normalnie mam 44- northwave 45 ( zresztą tak jak Shimano). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
border Napisano 12 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Ok, kupiłem, na wiosnę może postaram się o jakieś relacje z użytkowania. a z tymi rozmiarami to wcale nie jest jak w shimano. w SH wkładka 29,2cm to roz 46 a w NW 29,0cm to 44:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dromik Napisano 12 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Co prawda mam inny model, ale za to z tą samą klamrą i jestem z niej bardzo zadowolony, tak samo jak z całej reszty buta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.