border Napisano 4 Lutego 2013 Napisano 4 Lutego 2013 Hej, użytkuje ktoś te laczki ? Szukam opinii na ich temat ale nie ma nic konkretnego o tym modelu. Są modelu niższym, bez klamry a mnie interesuje właśnie jak z tą klamrą. Jak ze sztywnością i komfortem chodzenia itp. i czy warte są tych ~370zł pozdrower
Mod Team durnykot Napisano 4 Lutego 2013 Mod Team Napisano 4 Lutego 2013 Plusy: - bardzo sztywne - komfort chodzenia średni - bardzo dobra wentylacja - bardzo wygodne - klamra działa jak należy - trwałe - szybko schną ( lepiej niż Spece czy Shimano) - duży zakres regulacji Minusy: - zbyt dobra wetylacja ( problem w zimne dni) - sztywne ( średni komfort chodzenia) - moga byc problematyczne dla osób z niskim podbiciem stopy - klamra moze sprawiac małe problemy po bardzo błotnych wypadach - są za długie pod ochraniacze Shimano Konkluzja- warto zakupić
ElDiablo Napisano 4 Lutego 2013 Napisano 4 Lutego 2013 Mam co prawda bez klamry ale w pełni polecam. Kwestie klamr w związku z tym pomijam.... Dla mnie ponadnormatywna wentylacja to duuuuży plus. Buty błyskawicznie wysychają po deszczu/dużych kałużach etc. Noga się nie poci. Minus w zimę - chociaż teraz też w nich pomykam. Konkluzja - mam bez zapięcia, nie narzekam... z zapieciem też nie powinno być problemu, przynajmniej kolega w nich jeżdżący bardzo sobie chwali. Warte swojej ceny.....
border Napisano 5 Lutego 2013 Autor Napisano 5 Lutego 2013 dzieki za konkluzje w ziemie jeżdżę na platformach w butach zimowych więc spoko, a jak rozmiarówki ? do przyjęcia ? czy trzeba wybierać 2 numery inaczej niż przy shimano ? w shimano mam roz 46
Mod Team durnykot Napisano 5 Lutego 2013 Mod Team Napisano 5 Lutego 2013 Normalnie mam 44- northwave 45 ( zresztą tak jak Shimano).
border Napisano 12 Lutego 2013 Autor Napisano 12 Lutego 2013 Ok, kupiłem, na wiosnę może postaram się o jakieś relacje z użytkowania. a z tymi rozmiarami to wcale nie jest jak w shimano. w SH wkładka 29,2cm to roz 46 a w NW 29,0cm to 44:P
Dromik Napisano 12 Lutego 2013 Napisano 12 Lutego 2013 Co prawda mam inny model, ale za to z tą samą klamrą i jestem z niej bardzo zadowolony, tak samo jak z całej reszty buta
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.