Skocz do zawartości

[Buty] Zakup butów SPD

hookler

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo fajne butki (m183). Ja mam model m123 (to samo tylko bez klamry) i szczerze mówiąc myślę że jak nie masz zamiaru ich używać bardziej "pro" to m123 Ci wystarczą a wyglądają prawie identycznie i kosztują 200zł mniej. Śmigam w nich już dwa sezony (zaczynam trzeci), zrobiłem kilka tysięcy kilometrów i są praktycznie jak nowe, rzepa trzyma bez zastrzeżeń, jak pierwszego dnia ;) Może nie są non stop użytkowane w ekstremalnych warunkach ale swoje też przeszły ;)

Też mam 123 i jestem zadowolony! Klamra to fajna sprawa ale 200 zł za nią to trochę sporo. Śmiało możesz sobie sprawić 123. A jeśli poszukujesz czegoś bardziej wypasionego i z klamrą to możesz zobaczyć Exustary E-Sm 333k. Cena dość zachęcająca.

http://www.mudserwis.com/buty-spd-mtb-exustar-esm333k-rozm44-p-3723.html

Dzięki za odpowiedzi. Wróciłem właśnie ze sklepu z botkami SH-M162 (330zł), fakt kolców nie mają ale bloki są :).

Mnie też sprzedawca zaskoczył ceną a buty na żywo bardzo mi się spodobały, więc wróciłem się jeszcze dzisiaj;)

Kupiłem jeszcze plecak Deuter Trans Alpine 25 i brakło mi floty na pedały:p, muszę czekać do piątku na wypłatę.

Kupić Shimano PD-M520 czy lepiej dopłacić do PD-M540?

Właśnie, różnicy w działaniu nie zauważysz żadnej! Prócz minimalnej różnicy w wadze różnią się nieco ośką i nakrętką która stoi na drodze do ośki. Do rozkręcenia m520 potrzeba specjalnego kluczyka, w m540 da rade to zrobić kluczykiem nie specjalnym ;) Po prostu jest łatwiejszy w serwisowaniu, nie ma tu mowy o żadnym "tłumieniu potencjału butów", ewentualnie w przyszłości mogą stłumić Twój potencjał względem serwisu tych pedałów :D Na koniec dodam że jeżeli nie będziesz ich używał jakoś hardcorowo to szybko nie przyjdzie potrzeba serwisowania. Ja mam m520 tak jak buty trzeci sezon (zaczynam) i działają jak ta lala ;)

p.s- no i ta nakrętka w m520 jest z jakiegoś tworzywa wiec teoretycznie szybciej się może wyrobić, ale ja bym nie przesadzał... nie będziesz ich chyba co tydzień rozkręcał ? :)

Dzięki za sugestię, wezmę raczej PD-540.

Pixon w piątek będę w sklepie po te pedały, a wiem że mieli jeszcze różne modele r45 bo mierzyłem, wiec jak coś to dam cynk na PW.

Kurcze szukam jeszcze jakiejś lekkiej kurteczki od deszczu jak nic nie znajdę to się zwrócę do Was o pomoc ale jak coś to w nowym temacie.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...