Jacu Napisano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Witam, mam pewne bytanie, bo nie znam sie na tym;) Ostatnio mialem wypadek na swoim sprzecie i odkrecily mi sie calkiem motylki przy kolach;) I teraz mam to moje pytanie: czy te motylki przykrecic mocno do oporu, czy jak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Motylki –szybkozamykacze zaciśnij tak żeby trudno(bez bólu palców), ale nie bardzo trudno je otworzyć. Radziłbym też tak ustawić wajchę, żeby po zamknięciu była przytulona do goleni amorka/widelca a z tyłu do ramy. Zapobiegnie to np.: otwarcia motylka jak jakaś gałąź się zaplącze w koło. Sam miałem taki przypadek i od tej pory na to uważam i jest wszystko git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żaba Napisano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Czy tobie chodzi o nakrętki piasty , takie starego typu "motylkowe" ?? Jeżeli tak , to mocno do oporu , ale bez użycia narzędzi typu kombinerki itp. , tylko paluszkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.