Skocz do zawartości

[Licznik]Ennio Santini

bikezaglebie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiłem sobie licznik na allegro za 70 zł , gdyż oszołomiły mnie możliwości

z przydatniejszych:

-podświetlanie

-jest bezprzewodowy

-termometr

-wysokościomierz

-miernik % wzniesienia/spadku

pomyślałem że ze względu na mnogość funkcji będzie to badziew , ale zaryzykowałem i..

nie żałuję bo:

te funkcje naprawdę działają (wysokościomierz wskazuje ok 325 m.n.p.m a według map jest u mnie ok 310-330)

a poza tym spodobało mi się jeszcze kilka pierdół (mniej waznych funkcji) no i cena ( w tej klasie cenowej zdecydowanie licznik deklasuje rywali) jedna mam kilka "ale" :

jakość wykonania przeciętna (po kilku zabiegach wyeliminowałem wypadający dekielek od czujnika magntycznego)

trzeba go włączać ręcznie przed rozpoczęciem jazdy no i jest dosyć duży

ogólnie jednak jestem zadowolony , czy ktoś ma taki sprzęt?? chętnie poczytam opinie innych użytkowników :033:

Napisano

tzn nie wiem czy jest tak we wszystkich licznikach bezprzewodowych, ale jesli byłoby tak że miałby non-stop kontakt z nadajnikiem to bateria działałaby przez tydzień jeśli nie krócej.Owszcze, powoduje to jakiś dyskomfort, bo trzeba kliknąć przycisk przed jazdą, ale łatwo mozna się przyzwyczaić :)

Napisano
tzn nie wiem czy jest tak we wszystkich licznikach bezprzewodowych, ale jesli byłoby tak że miałby non-stop kontakt z nadajnikiem to bateria działałaby przez tydzień jeśli nie krócej.
Niektóre same się załączają...
trzeba kliknąć przycisk przed jazdą, ale łatwo mozna się przyzwyczaić :)
Nie można...
Napisano

Niektóre same się załączają...

Tak z ciekawości - które konkretnie modele ?

trzeba kliknąć przycisk przed jazdą, ale łatwo mozna się przyzwyczaić :)

Dokładnie, ja bardzo szybko do tego przywykłem. Najpierw Polar S510, potem bezprzewodowa Sigma, teraz Polar S520 - wszytkie trzeba włączyć przed jazdą. Nie zdarzyło mi się nie włączyć ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...