bikezaglebie Napisano 19 Kwietnia 2006 Napisano 19 Kwietnia 2006 Kupiłem sobie licznik na allegro za 70 zł , gdyż oszołomiły mnie możliwości z przydatniejszych: -podświetlanie -jest bezprzewodowy -termometr -wysokościomierz -miernik % wzniesienia/spadku pomyślałem że ze względu na mnogość funkcji będzie to badziew , ale zaryzykowałem i.. nie żałuję bo: te funkcje naprawdę działają (wysokościomierz wskazuje ok 325 m.n.p.m a według map jest u mnie ok 310-330) a poza tym spodobało mi się jeszcze kilka pierdół (mniej waznych funkcji) no i cena ( w tej klasie cenowej zdecydowanie licznik deklasuje rywali) jedna mam kilka "ale" : jakość wykonania przeciętna (po kilku zabiegach wyeliminowałem wypadający dekielek od czujnika magntycznego) trzeba go włączać ręcznie przed rozpoczęciem jazdy no i jest dosyć duży ogólnie jednak jestem zadowolony , czy ktoś ma taki sprzęt?? chętnie poczytam opinie innych użytkowników
easyrider Napisano 20 Kwietnia 2006 Napisano 20 Kwietnia 2006 trzeba go włączać ręcznie przed rozpoczęciem jazdyJak dla mnie to dyskwalifikacja... pewnie by mi naliczył z 50 km w ciągu sezonu...
bikezaglebie Napisano 20 Kwietnia 2006 Autor Napisano 20 Kwietnia 2006 tzn nie wiem czy jest tak we wszystkich licznikach bezprzewodowych, ale jesli byłoby tak że miałby non-stop kontakt z nadajnikiem to bateria działałaby przez tydzień jeśli nie krócej.Owszcze, powoduje to jakiś dyskomfort, bo trzeba kliknąć przycisk przed jazdą, ale łatwo mozna się przyzwyczaić
Mod Team Odi Napisano 20 Kwietnia 2006 Mod Team Napisano 20 Kwietnia 2006 Był już temat o tym liczniku http://forumrowerowe.jgc.pl/index.php?show...1393&hl=Santini
easyrider Napisano 20 Kwietnia 2006 Napisano 20 Kwietnia 2006 tzn nie wiem czy jest tak we wszystkich licznikach bezprzewodowych, ale jesli byłoby tak że miałby non-stop kontakt z nadajnikiem to bateria działałaby przez tydzień jeśli nie krócej.Niektóre same się załączają...trzeba kliknąć przycisk przed jazdą, ale łatwo mozna się przyzwyczaić Nie można...
skrzynia Napisano 20 Kwietnia 2006 Napisano 20 Kwietnia 2006 Niektóre same się załączają... Tak z ciekawości - które konkretnie modele ? trzeba kliknąć przycisk przed jazdą, ale łatwo mozna się przyzwyczaić Dokładnie, ja bardzo szybko do tego przywykłem. Najpierw Polar S510, potem bezprzewodowa Sigma, teraz Polar S520 - wszytkie trzeba włączyć przed jazdą. Nie zdarzyło mi się nie włączyć
bikezaglebie Napisano 20 Kwietnia 2006 Autor Napisano 20 Kwietnia 2006 dokładnie, dla mnie to już czynność odruchowa, tak samo jak wpięcie nóg w noski
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.