Skocz do zawartości

[rama] full do 2000zl

destro603

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

poszukuje ramy full 18'' dla żony gdyż jej RockMachine okazał się za duży

najlepiej o skoku 100mm bo taki jest w jej rowerze

macie jakieś pomysły?

Napisano

Co w tym cube jest zle ? Ja mialem okazja pojedzic troche dluzej na fritzu (wiecej skoku,ale system ten sam) i fajnie to pracowalo.

Napisano

To może ja coś dodam do jakże rozbudowanej myśli mojego szanownego poprzednika.

Zawieszenie zastosowane w pokazanej ramie Sitng było wielokrotnie oceniane zarówno w fachowej prasie jak i przez samych użytkowników. Oceny były bardzo dobre . Tak rozwiązane mocowanie dampera wymuszało zastosowanie oryginalnego protektora „błotnika” . Po jego zastosowaniu damper jest lepiej chroniony niż w ramach z damperem umieszonym wewnątrz głownego trójkąta ramy.

Odnośnie „olania” jak to określił znafca :) , to zaprojektowanie nowych ram było konieczne nie ze względu na złe zawieszenie tylko na zmianę rozmiaru kół które są obecnie stosowane w modelach Stereo . W zawieszeniu dual trail controll było zbyt mało miejsca aby osadzić koła 650b i 29-er.

Napisano

Nie ma to jak opinia sprzedawcy który chce wcisnąć swój towar ... tą ramę z linku przestali produkować długo przed przejściem na większe rozmiary kół, po prostują olali

• Mod Team
Napisano

Tak rozwiązane mocowanie dampera wymuszało zastosowanie oryginalnego protektora „błotnika” . Po jego zastosowaniu damper jest lepiej chroniony niż w ramach z damperem umieszonym wewnątrz głownego trójkąta ramy.

Hmmm... Ciekawe tylko dlaczego w WMB i MBUK sprzed 2 lat ów błotniczek w testach został opisany jako zupełnie bezużyteczny i nie spełniający stawianych przed nim zadań :rolleyes:

Szacunek...

I.

Napisano

Kolego rama została oceniona jako bardzo dobra w magazynie Bike , a system zawieszenia wykorzystywany w innych modelach Cube również był bardzo dobrze oceniany w Polskiej prasie.

Skoro poruszasz temat sztywności , co w przypadku ram turystycznych używanych przez kobiety ma znaczenie marginalne, to warto by było abyś wspomniał coś o sztywności ram które zaproponowales w swoich linkach .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...