Gość Gość_DaRo3003_* Napisano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Witam. wczoraj zalozylem nowy komplet Kaseta XTR titan i lańcuch CN-HG91 i jest taki problem ze na przelozeniu np. 1-5 przy mocnym nacisnieciu przeskakuje:( prosze nie kasowac tego tematu bardzo mi zalezy na odpowiedzi! z Gory dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Napęd musi się ułożyć. Przez pierwsze 50km może tak być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fryta Napisano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Temat jest założony niepoprawnie, poczytaj zasady i się do nich stosuj na przyszłość http://forumrowerowe.jgc.pl/Zasady-Pisania...atow-t9018.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cath Napisano 6 Maja 2006 Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Napęd musi się ułożyć. Przez pierwsze 50km może tak być. guzik prawda, napęd od pierwszego metra musi chodzić perfekcyjnie bez przeskakiwania itp. Nie ma żadnego okresu docierania itp. To kwestia regulacji przerzutki, porawnego skucia łańcucha, prostego haka itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MKS Napisano 6 Maja 2006 Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 nie możliwe żeby nowy łańcuch przeskakiwał miałem ten sam problem okazało się że mam wygięty wózek w przerzutce. ps. sprawdź hak; może to kwestia linek; spróbuj wyregulować przerzutkę; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PLEBANOO Napisano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Ja tez mam ten problem...cały nowy naped DEORE...i przeskakuje łancuch, tyle ze tylko na wybojach. Podejrzewalem, ze przyczyną moze byc to iz jest za długi. Takie tez byly opinie na forum (doradzalem sie) wiec go skrocilem o 2 ogniwa! Przejechalem na niwile (po miescie) ale juz mi przeskoczyl jak zjechalem z kraweznika Noo i teraz nie wiem czy dobrze zrobilem skaracajac go, czy tak sie powinno robic? Przeciez to powinno byc kompatybilne!!! Teraz pozostaje tylko cos z przerzutką, moze to cos z nią, jauz sam nie wiem. P.S. Moze ktos doradzic czy powinienem dołączyc te 2 ogniwa??? moje 2 koła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawciu Napisano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 byl ju ten temat, tyle ze ostatnio okazalo sie ze kaseta byla felerna i wymiana gwarancyjna pomogla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 5 Czerwca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Noo i teraz nie wiem czy dobrze zrobilem skaracajac go, czy tak sie powinno robic? Przeciez to powinno byc kompatybilne!!! Teraz pozostaje tylko cos z przerzutką, moze to cos z nią, jauz sam nie wiem.P.S. Moze ktos doradzic czy powinienem dołączyc te 2 ogniwa??? Nie spotkałem jeszcze sytuacji żeby fabrycznej długości łańcuch był odpowiedni. Wrzuć z przodu i z tyłu najmniejsze zębatki i jak łańcuch nie będzie ocierał od dołu o górne kółko przerzutki to jest dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 to z najmnijszymi zebatkami jest do bani ustawienie bo u mnie prawidlowa dlugosc lancucha powoduje ze ociera on juz na przelozeniu 1-6 o koleczka a z kolei na 3(blat)1 juz nie zapnie sie bo jest za krotki nawet o 2 ogniwa niz powinien byc.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.