Skocz do zawartości

[Kaseta i łańcuch] nowy zestaw xtr

Gość Gość_DaRo3003_*

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gość_DaRo3003_*

Witam. wczoraj zalozylem nowy komplet Kaseta XTR titan i lańcuch CN-HG91 i jest taki problem ze na przelozeniu np. 1-5 przy mocnym nacisnieciu przeskakuje:( prosze nie kasowac tego tematu bardzo mi zalezy na odpowiedzi! z Gory dziekuje

• 3 tygodnie później...

Napęd musi się ułożyć. Przez pierwsze 50km może tak być.

guzik prawda, napęd od pierwszego metra musi chodzić perfekcyjnie bez przeskakiwania itp. Nie ma żadnego okresu docierania itp. To kwestia regulacji przerzutki, porawnego skucia łańcucha, prostego haka itp

nie możliwe żeby nowy łańcuch przeskakiwał miałem ten sam problem okazało się że mam wygięty wózek w przerzutce. ps. sprawdź hak; może to kwestia linek; spróbuj wyregulować przerzutkę;

• 5 tygodni później...

Ja tez mam ten problem...cały nowy naped DEORE...i przeskakuje łancuch, tyle ze tylko na wybojach. Podejrzewalem, ze przyczyną moze byc to iz jest za długi. Takie tez byly opinie na forum

(doradzalem sie) wiec go skrocilem o 2 ogniwa! Przejechalem na niwile (po miescie) ale juz mi przeskoczyl jak zjechalem z kraweznika :P Noo i teraz nie wiem czy dobrze zrobilem skaracajac go, czy tak sie powinno robic? Przeciez to powinno byc kompatybilne!!! Teraz pozostaje tylko cos z przerzutką, moze to cos z nią, jauz sam nie wiem.

P.S. Moze ktos doradzic czy powinienem dołączyc te 2 ogniwa???

moje 2 koła :D

• Mod Team
Noo i teraz nie wiem czy dobrze zrobilem skaracajac go, czy tak sie powinno robic? Przeciez to powinno byc kompatybilne!!! Teraz pozostaje tylko cos z przerzutką, moze to cos z nią, jauz sam nie wiem.

P.S. Moze ktos doradzic czy powinienem dołączyc te 2 ogniwa???

Nie spotkałem jeszcze sytuacji żeby fabrycznej długości łańcuch był odpowiedni. Wrzuć z przodu i z tyłu najmniejsze zębatki i jak łańcuch nie będzie ocierał od dołu o górne kółko przerzutki to jest dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...