Skocz do zawartości

[oświetlenie]Tania CREE Q5 W75, czy da radę

Badek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jako, że obecnie dość szybko robi się ciemno, a lubię jeździć sobie wieczorkiem na rowerze (tereny poza miejskie, a raczej "międzywiejskie" :) ) szukam taniego świecidełka na mój rower. Znalazłem dziś na alledrogo coś takiego:

http://allegro.pl/latarka-rowerowa-cree-q5-75w-500-lumenow-zestaw-i2971397572.html

Czy taki zestaw podoła dla rowerzysty (20-30kmph)? Nie musi to być coś super, bo nie tego oczekuje w tej kwocie - jedyne, co chcę, to żebym ja widział drogę, a inni widzieli mnie. :)

Nie znam bina Q5 który wyemituje 500 lm :)

Jak ta latarka realnie wyświeci 100 - 150 będzie dużo ...

Chcesz niedrogo kupić fajna latareczkę to mogę polecić coś takiego ...

http://www.buyincoins.com/new_en/details/cree-adjustable-focus-xml-t6-led-light-lamp-torch-5-mode-flashlight-800lm-18-product-19128.html

Świeci wyraźnie lepiej niż Mactronic Scream ...

Z minusów to trzeba zaznaczyć ze nie ma w komplecie uchwytu rowerowego ...

Wchodzi w taki uchwyt rowerowy

http://allegro.pl/uchwyt-rowerowy-do-latarki-obrotowy-360-roweru-i2971962518.html

I że nie ma w komplecie ogniwa li-ion 18650 i ładowarki ... ale to tez nie problem ... mam kilkanaście ogniw kilka mogę oddać ...

Ale cena powala ... niecałe 10 $ i przesyłka gratis ... mam ten sklep prześwietlony jak na razie nie było problemu z dostawą.

Pozdrawiam

mam taką, działa i to całkiem przyzwoicie

jedyny problem, to że na nierównościach się przełączają tryby świecenia

Jednogroszówka do środka i problem zniknie.A co do latarki to jeśli jest to oryginalna dioda Cree Xr-e q5 to będziesz z lampki zadowolony. Mnie wystarczała do spokojnej jazdy do momentu jak nie zobaczyłem jak świeci dioda XM-L.

Wiem, że tutaj chodzi o bezpieczeństwo i widoczność, ale naprawdę w tej chwili nie mogę sobie pozwolić na już naciągnięte 60PLN na latarkę z uchwytem (najlepiej na baterie). Czy wszystko co kupie to jedno i to samo w tym pułapie cenowym? Z jakieś 2 miesiące będę się szykował do kupna solidniejszego działa, tymczasowo jest mi potrzebne tanie światełko, bo często latam, gdy jest ciemno.

Dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi.

Witam

Mam dokładnie ten zestaw, o który pytasz i jestem bardzo zadowolony. W moim egzemplarzu tryby świecenia nie przełączają się na nierównościach. Świeci bardzo dobrze. Tylna lampka też niczego sobie (ma chyba z 7 trybów świecenia). Uchwyt jest wystarczający, ale mimo wszystko przypinam lampkę do kierownicy za pomocą krótkiej smyczy. Czas świecenia na pełnej mocy to około 4h ale ostatnia godzina świeci już znacznie słabiej. Za te pieniądze godna uwagi.

Pozdro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...