szumasta Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Orientuje się ktoś w temacie opon do cięższych zastosowań, coś typu Maxxis HR czy Minion tylko 29". Na pinku kiedyś widziałem, że ponoć HR ma być, ale jakoś w katalogu nie natknąłem się. Może macie jakieś inne propozycje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 1 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Kłaniam, Polecam zajżeć na strone Maxxisa. Dużo sie tam pozmieniało ostatnimi czasy Będziesz miło zaskoczony... Panaracer Rampage 2.35 Bontrager 29-4 2.3 Bontrager FR3 2.35 Maxxis Minion DHR II 2.3 Maxxis Minion DHF 2.5 Maxxis Ardent 2.4 Maxxis High Roller II 2.3 Schwalbe Hans Dampf 2.35 Geax Sturdy 2.3 Geax Gato 2.3 Z premedytacją nie dodaje Nevegalki bo to szmaciana opona, Conti bo oszukany jak smok oraz Dissenta bo już jest nieprodukowany. Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szumasta Napisano 1 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Panie a myślałem, że takie rzeczy to tylko w erze Niestety na stronie polskiego dystry (maxxis, panaracer), żadna z tych opon w 29" nie występuje :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 geax datura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 1 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Uhmmm... Szczególnie ze nie wystepuje w wersji pod 29 cali... Nie ograniczałbym sie do Polszy, gdyz niestety mimo postepu to wciąż rowerowy grajdół i ewentualne zakupy wykonywał w szeroko pojetej Europie lub za Wielką Sadzawką. Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swider23 Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Ardenty już są dostępne http://29opon.pl/product-pol-7924-Opona-zwijana-Maxxis-Ardent-EXO-29x2-4-29er.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 4 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Jak mi sie zdaje wystepuje tutaj pewien dysonans poznawczy... W tytule 2.4 w opisie 2.25. I to jeszcze w natwardszej mieszance, najżadszym oplocie i bez EXO... No to jest czy nie-jest? Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Do cięższych, tyle, że w rozm. 2.2" : http://www.fietsbandonline.nl/continental-buitenband-29x220-55-622-rubber-queen-2-2-vouw-29-inch.html U nas dystrybutorem jest Shimano Polska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swider23 Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Jak mi sie zdaje wystepuje tutaj pewien dysonans poznawczy... W tytule 2.4 w opisie 2.25. I to jeszcze w natwardszej mieszance, najżadszym oplocie i bez EXO... No to jest czy nie-jest? Szacunek... I. Poprawiłem specyfikację, ale oplot w tym modelu jest 60TPI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 5 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Kłaniam, Nie zebym łapał za słówka lub wpisy ale teraz w opisie jest jeszcze weselej 26x4... No i 650g wagi to i może owszem , ale 2.25 i to wersji pod 26 incz... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swider23 Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 (edytowane) regulamin 2i Już jest cacy. Dzięki za uwagi. Edytowane 6 Lutego 2013 przez nabial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sliski1 Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 To i ja się dołączę z taką ciekowostką: GRL Adventure 29x2.25. Ja wiem, że to nie Panas ani tym bardziej WTB, niemniej zdecydowanie bardziej agresywna niż taki Racing Ralph :). No i ta waga - idealna dla tych co nie liczą gramów na kole..... A cena jeszcze przyjemniejsza. (jak już się znajdzie w Polsce) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Kilka mega mocarnych opon ma Surly, począwszy od Knarda 3.0, tyle że potrzeb na nie sporo miejsca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Tak się zastanawiam dlaczego jeszcze Nobby Nic się w zestawieniu nie pojawił? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 6 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 LOL... Bo to jest temat o oponach do ciężkich zastosowań a nie o szmacianych, padacznych papucikach Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 7 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Nie przesadzasz? Aż taka jest różnica do Hansów, które podałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 7 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Jest jeszcze jedna poważna sztuka dostępna w PL: WTB WierWolf LT TCS 29: http://allegro.pl/wtb-weirwolf-lt-tcs-29x2-5-opona-zwijana-na-snieg-i2968813659.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 7 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Kłaniam Nie przesadzasz? Aż taka jest różnica do Hansów, które podałeś? Nie, nie przesadzam. 125g różnicy to naprawde duuużo opony w oponie - Nic 725g, Hans 850g Poza tym po Karpatce zawsze będe już omijał Nibynica szeeeerokim łukiem. Tak zmasakrowanych, z bieżnikiem obłażącym płatami i dających taką ilość snejków na kilometr opon w zyciu nie widziałem. Wogóle fanem Schwalbe nie jestem ale jestem w stanie zgodzić się że jedyne opony godne uwagi niekrosiarza to Hans i Albert. Niestety ten drugi wystepuje tylko w wersji 2.1 pod Parówę. Co zasię tyczy LT-ka... Miałem, pojeździłem i absolutnie nie jest to opona na ciężkie warunki. Bieżnik znika jak śnieg w maju, ścianki boczne mięciutkie jak kaczuszka, a na jednym wyjeździe miałem 3 wymiany detki przez ciernie i kolce. Fakt-faktem była to wersja sprzed TLR ale ponieważ nie zmienili ani mieszanki, ani rzeźby bieznika śmię zaryzykować twierdzenie ze to fajna oponka ale zbyt delikutaśna... Ale żeby nie było ze tylko krytykuję i mędzę... Spec Purgatory Control 2.3 Kiedyś był dostepny w wersji 2.4 i to pono całkiem nieoszukanej. jak wieść niesie te czasy - nieoszukaństwa - niestey juz minęły Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szumasta Napisano 11 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Widzę jednak trochę tego jest szkoda, że Minionka ani HR nie ma w pl, chyba trzeba się będzie rozejrzeć zagramanicą. W tej chwili właśnie mam Spece Purgatory ale w wersji 2.2 i w sumie bieżnik jest ok, ale ścianka ciutkę delikatna się wydaje. Jednak poczekam na werdykt do momentu przetestowania jej w górach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 (edytowane) Tak się zastanawiam dlaczego jeszcze Nobby Nic się w zestawieniu nie pojawił? Nobby Nic to podstawa, zaraz obok Mountin King II A to jest początek stawki Jak do cięższych zastosować to wersja snakeskin i protection NN wolę od MK2 ze względu na to że ten pierwszy ma większy balon Edytowane 11 Lutego 2013 przez Greg00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 (edytowane) <p> Ale żeby nie było ze tylko krytykuję i mędzę... Spec Purgatory Control 2.3 Kiedyś był dostepny w wersji 2.4 i to pono całkiem nieoszukanej. jak wieść niesie te czasy - nieoszukaństwa - niestey juz minęły Szacunek... I. Mam tego Speca w wersji 26" 2.4" (rocznik 2010) i jest całkiem nie oszukany ... ale jest to coś w styli Mountain King II czyli nie całkiem do cięższych zastosowań Nobby Nic to podstawa, zaraz obok Mountin King II A to jest początek stawki Ani NN ani MKII nie są do cięższych zastosowań, Z Continentala jest to Rubber Queen . Edytowane 11 Lutego 2013 przez Rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 11 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Kłaniam, A to ciekawe co piszesz rulez... Bo jak pamiętam sprzed bodajże 2 lat, chłopaki z twentynineinches umieścili Purga - wtedy 2.4 - w teście grupowym opon do cięższego łomotu. Może się okazać, z resztą nie po raz pierwszy, że opony pod Parówę nieco inaczej wyglądają lub są poskładane niż te z małej kiszki. Ale tak tylko teoretyzuje bom nigdy starego Purga nie miał w ręce... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 (edytowane) To co piszę o Purgatory to opieram na swoich doświadczeniach i porównaniu z MK II - a ja nie jeżdżę zbyt "ciężko" - zresztą przeczytaj post @szumasta (pod Twoim) zgadza się z moimi odczuciami ... Do cięższych to bym zaliczył raczej Eskar Control 2.3" (też mam w wersji 26" jeden raz założona na próbę); : http://www.dobrerowe...x23-p-8719.html Edytowane 11 Lutego 2013 przez Rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 12 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Co zasię tyczy LT-ka... Miałem, pojeździłem i absolutnie nie jest to opona na ciężkie warunki. Bieżnik znika jak śnieg w maju, ścianki boczne mięciutkie jak kaczuszka, a na jednym wyjeździe miałem 3 wymiany detki przez ciernie i kolce. Fakt-faktem była to wersja sprzed TLR ale ponieważ nie zmienili ani mieszanki, ani rzeźby bieznika śmię zaryzykować twierdzenie ze to fajna oponka ale zbyt delikutaśna... Tom rozczarowany, bo myślałem o niej na błoto-śnieg-piach, w których jednak czają się ostre przeszkody. W takich warunkach delikatna opona to za duże ryzyko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 14 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Kłaniam, To nie tak do końca. Jeśli postawisz LT-ka na bezdętce - teraz powinno to być proste jak szczaniepościanie gdyz jest TLR - to nie powinno być źle. Szczególnie w piasku, śniegu i czymtambądź. Ale zdecydowanie nie jest to moim zdaniem opona do ciężkich zastosowań. Jak by tak był dostepny pełny Weirwolf (nie LT) w szerokości 2.4-2.5 cala to miałbym ulubiona opone prowadzącą na laaata. Bardzom był zadowolony z Weir'a w odsłonie pod 26cali i nie oszczędzałęm go ani troszkę. Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi