miti09 Napisano 1 Lutego 2013 Napisano 1 Lutego 2013 Szukam napinacza do napędu 3x7, na forum znalazłem tylko napinacz KORE- ma ktoś z nim jakieś doświadczenie ? Może znacie jakieś inne napinacze które podejdą do 3x7 ?
mixchris Napisano 1 Lutego 2013 Napisano 1 Lutego 2013 Jedyny znany mi napinacz który podoła z trzema biegami to Bionicon C-Guide który to można od biedy wykonać samemu...
lyndowss Napisano 1 Lutego 2013 Napisano 1 Lutego 2013 http://flatriders-mtb.blogspot.com/2010/12/eigenbau-3-fach-kettenfuhrung.html Tutaj masz już podane na tacy, tylko zrobić. Zamiast takiej metalowej tulejki to polecam materiał, który jest stosowany w wahaczach motocyklowych na osłonę przed łańcuchem. Przystosowane do pracy z nim i w dodatku w dużo bardziej obrotowych miejscach, więc idealne do tego. Inaczej obawiałbym się o jakieś powłoki, które pokrywają łańcuch. Np. nikiel jeżeli masz. Ja widziałem taki napinacz rolkowy kiedyś. Czy on nie obsługuje 3 biegów, czy tylko dwa?
lukaszs Napisano 1 Lutego 2013 Napisano 1 Lutego 2013 rolkowy to raczej dwa - nigdy nie idziałem rolki na 3 blaty to chyba nie byłoby dobre za duży rozrzut łańcucha.
miti09 Napisano 2 Lutego 2013 Autor Napisano 2 Lutego 2013 Dzięki za odpowiedzi, zrobię to co podał lyndows.
lukaszs Napisano 2 Lutego 2013 Napisano 2 Lutego 2013 a tak swoją drogą , na pewno potrzebujesz napinacza pod 3 blaty.....?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.