Dudi353 Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Witam Wszystkich serdecznie, mój problem polega na tym, że dziś postanowiłem wyczyścić napęd w rowerze i w tym celu postawiłem go do góry kołami. Po odwróceniu do pierwotnej pozycji wyszedłem się przejechać, wciskam przedni hamulec i nic . Jadę dalej. Wkrótce się zatrzymałem aby sprawdzić o co chodzi , patrzę na klocki w zacisku, wciskam klamkę, puszczam, wpada miękko jakby w masło, a na klockach nie widać żadnej reakcji. Myślałem, że to chwilowe i poszedłem sprawdzić to 2h później, a reakcja ta sama (brak). Co mam z tym zrobić? Pomóżcie, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Ja bym obstawił zapowietrzony układ po odwróceniu roweru do góry kołami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 31 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 "dziwnie zjawisko" to chyba nie jest dobry tytuł wątku... a to dziwne zjawisko to zwie się prawdopodobnie powietrze w układzie. Odpowietrz hamulec i zobacz czy jest ok, instrukcję jak to zrobić znajdziesz na forum lub w google. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 31 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 aha, a więc proszę moderatora o zmianę tematu na "problem z hamulcem", a reszta tak jak teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Musisz odpowietrzyć i tyle, albo sam albo oddaj do serwisu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 temat przerabiany. Masa informacji na google i na forum. Zamykam. Sorry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 31 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 to dobrze, bo jutro planowałem dalsze konserwacje, więc akurat zrobię to przy okazji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.