andrzej09 Napisano 31 Stycznia 2013 Napisano 31 Stycznia 2013 Witam temat był przerabiany w 2011 lecz do końca nie ma informacji gdzie można kupić ślizg do prowadzenia linek które idą w ramie. Przeszukałem chyba wszystko obdzwoniłem dużo sklepów z częściami i nic. W tym wątku o którym wspominam ktoś napisał że otrzymał część od importera. Kto by to mógł być. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Andrzej
OrzelPiotr Napisano 31 Stycznia 2013 Napisano 31 Stycznia 2013 Poprzednio temat trafił w kosz więc jeszcze raz: Wygląda to dość uniwersalnie, nie możesz dopasować od jakiegoś innego roweru? Linki Z angielska to będzie: Bottom Bracket Cable Guide a po niemiecku: Tretlager Kabelführung
andrzej09 Napisano 31 Stycznia 2013 Autor Napisano 31 Stycznia 2013 Temat trfił w kosz bo nie był w nawiasie. Chciłbym dopasować tyle że wylot z ramy ma ok 2 cm szerokości a przewaznie ślizgi mają rozstaw prowadników tyle samo otwór w mufie jest bardziej po lewej stronie no i te 2 cm to za szeroko bo linki wtedy terą się po bokach wylotu. Temat podobny był w 2011 i ktoś to w kraju ten ślizg kupował. Zastanawia mnie jeszcze to że rynek CUBE jesT w Polsce dość szeroki i wszystkie moje zapytania do sprzedajacych tę markę i mających serwis nie mają tej częsci.
OrzelPiotr Napisano 31 Stycznia 2013 Napisano 31 Stycznia 2013 Pisz do producenta, będzie szybciej - dystrybutorzy zwykle olewają temat. A jeszcze szybciej będzie kupić podobny element albo dwa i przerobić / wielkiej filozofii w tym nie ma.
Darek14 Napisano 31 Stycznia 2013 Napisano 31 Stycznia 2013 Czy dzwoniłeś do któregoś ze sklepów importera czyli Ski-Team?
andrzej09 Napisano 31 Stycznia 2013 Autor Napisano 31 Stycznia 2013 Obdzwoniłem prawie wszystkie został mi jeszcze jeden w Warszawie na ul. 17 Stycznia do którego dzwoniłem 12 razy wciągu dnia i nikt nie odbierał. Dzwoniłem do Opola do Importera CUBE i tu się zdziwiłem sprowadzają rowery a części nie bo wszystkie niby pasują shimano sram itp a ślizgów nie ma. Zapytałem więc co z gwarancją gdyby mi się to rozsypało i tu był zonk bo nie potrafił odpowiedzieć. Ramę mam na gwarancji i zabardzo nie chcę w nią ingerować. wierceniem nowych otworów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.