kokoshaglava Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Dzień dobry, Chcę w moim krossie a6 2010 zmienić hamulce z v-brake na hydrauliczne. Co byście mi polecili zakładając, że mam 1000 zł na wszystko łącznie z piastami (kołami). Lepiej kupować komplet czy nie. Takie same hamulce na przód i tył czy może niekoniecznie. Wymienić piasty czy całe koła? (tylko nie piszcie, że wymienić rower ) Sporo jeżdżę po górach, na razie ważę ok. 90 kg. Proszę o podpowiedzi, bo się trochę w tym temacie pogubiłem. Pozdrawiam i dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 31 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 W tej kwocie powinieneś się zmieścić. Jeśli chodzi o hamulce to oczywiście kupuje się komplet, ja jakoś nie wyobrażam sobie miec dwóch innych. Proponuję dobre i sprawdzone Deore 596, cena ok 400pln za komplet, tylko może być teraz problem z dostępnością. Do tego adaptery, ok. 50pln. tańsze tarcze, ok. 100pln, tu z racji tego że jeździsz po górach i Twojej wagi proponuję zestaw 180/160. Komplet piast 275pln: http://allegro.pl/kpl-piast-disc-novatec-nt-d041-i-nt-d042-czarne-36-i2921774334.html i powinno zostać na szprychy, które najprawdopodobniej trzeba będzie zmienić i zaplatanie w serwisie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gitek Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 sznib zaproponował bardzo rozsądny zestaw, sam mam piasty Novatec i jestem z nich zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Temat jest podpięty, specjalnie po to, żeby nie trzeba było go szukać... [poradnik] Zmiana V brake na tarcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.