kokoshaglava Napisano 31 Stycznia 2013 Napisano 31 Stycznia 2013 Dzień dobry, Chcę w moim krossie a6 2010 zmienić hamulce z v-brake na hydrauliczne. Co byście mi polecili zakładając, że mam 1000 zł na wszystko łącznie z piastami (kołami). Lepiej kupować komplet czy nie. Takie same hamulce na przód i tył czy może niekoniecznie. Wymienić piasty czy całe koła? (tylko nie piszcie, że wymienić rower ) Sporo jeżdżę po górach, na razie ważę ok. 90 kg. Proszę o podpowiedzi, bo się trochę w tym temacie pogubiłem. Pozdrawiam i dziękuję.
Mod Team sznib Napisano 31 Stycznia 2013 Mod Team Napisano 31 Stycznia 2013 W tej kwocie powinieneś się zmieścić. Jeśli chodzi o hamulce to oczywiście kupuje się komplet, ja jakoś nie wyobrażam sobie miec dwóch innych. Proponuję dobre i sprawdzone Deore 596, cena ok 400pln za komplet, tylko może być teraz problem z dostępnością. Do tego adaptery, ok. 50pln. tańsze tarcze, ok. 100pln, tu z racji tego że jeździsz po górach i Twojej wagi proponuję zestaw 180/160. Komplet piast 275pln: http://allegro.pl/kpl-piast-disc-novatec-nt-d041-i-nt-d042-czarne-36-i2921774334.html i powinno zostać na szprychy, które najprawdopodobniej trzeba będzie zmienić i zaplatanie w serwisie.
Gitek Napisano 31 Stycznia 2013 Napisano 31 Stycznia 2013 sznib zaproponował bardzo rozsądny zestaw, sam mam piasty Novatec i jestem z nich zadowolony.
premier2 Napisano 31 Stycznia 2013 Napisano 31 Stycznia 2013 Temat jest podpięty, specjalnie po to, żeby nie trzeba było go szukać... [poradnik] Zmiana V brake na tarcze
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.