Skocz do zawartości

[Rama] Stunt

BuDo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, Chciałbym się was zapytać czy rama z gianta g-ranite nadaje się do stuntu. Latałem nim na kole po 100m i więcej, ale jak chciałem przejść do cyrkli to była już to wyższa szkoła jazdy. I tutaj jest moje pytanie bo mam zamiar pomalować ramę, lecz najpierw muszę zedrzeć z niej stary lakier, oraz kupić podkład+farbe+lakier bezbarwny, co wyniesie około 100zł, rama jest solidna.. Jednak moim zdaniem ma zbyt wysoką rurę podsiodłowa, nie da się na nią wskoczyć z pedałów.

To jak myślicie opłaca się ją odnowić czy lepiej kupić nową? Jak tak to jaką Octane one, Kross ds? bardzo podobają mi się ramy takie jak ma Zyga (author a-gang), ale nie mogę nigdzie znaleźć samej ramy,widziałem tylko 14 lecz są one za małe gdyż mam 175 cm wzrostu.

Pozdrawiam.

Dodaje zdjęcia: http://cs-gorzow.xaa.pl/

Napisano

Okej, dzieki za pomoc.

Jeszcze możecie mi powiedzieć czy te ramy a-gang się nadają czy lepiej brać octanki/dartmoory?

Napisano

Jaki masz widelec/amortyzator? Jak dasz krótki widelec do ramy typu Agang PM to będziesz miał skopaną geometrie (niski suport).

Widzisz że niektóre z tych ram mają mocowanie tylko pod hamulec tarczowy?

Napisano

To moglibyście podać zestawy poszczególnych ram (agang, octane, oraz dartmoor) wraz z odpowiednimi amortyzatorami tak aby cena zmieściła się w 700-800zł (500zł na hamulce)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...