Roli83 Napisano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Jak w temacie ,Jakie najlepsze tarcze do hamulców formula R1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 30 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Do czego te tarcze? :F Ja używam 160 Avidów G3CS i są ok, w górach jeździły, dobrze odprowadzają ciepło, są tanie, przyzwoita waga, nie piszczą, IMO są ok. Jeżeli szukasz czegoś droższego to może tarcze Formuli na pająku? (Te zwykłe są strasznie gówniane) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roli83 Napisano 30 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Do roweru a dokładnie do Scott G-ZERO PRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Jaki budżet i ile ważysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Druid Napisano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Poszukaj Shimano z Ice Tech na pająku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michauuu Napisano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Od siebie polecę Shimano XTR/XT. Sztywne,dobrze odprowadzają ciepło i ogólnie same pozytywy No może oprócz wagi,ale lepiej mieć te 30g więcej niż osiwieć ze stresu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roli83 Napisano 31 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Budżet nie ma znaczenia ma dobrze działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 31 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Najlepsze tarcze to Shimano XT/XTR na pająku oraz pływające Hope'y http://www.rowerowy.com/czesci/tarcze_hamulcowe/tarcza_hope_plywajaca Ale w przypadku tych drugich może być problem z niektórymi kamulcami (nity mogą ocierać o zacisk). Myślę że jak weźmiesz tarcze Shimano będziesz zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OrzelPiotr Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Gdzieś się spotkałem z opinią, że te tarcze na pająku (XT/XTR ICE TECH) wcale nie są rewelacyjne - przy dużej ilości ciężkich hamowań aluminiowy rdzeń tarczy potrafi się zwichrować i tarcza do kosza. Sam mam takie i nic złego praktycznie nie mogę powiedzieć. Przez nieuwagę skrzywiłem tylną (w jednym miejscu uciekała na bok ok 1mm), postanowiłem ją wyprostować - przyznaje się bez bicia, że zrobiłem to kluczem imbusowym, na szybko, zakładając ramię na jeden z otworów tarczy. Prostują się naprawdę łatwo siła była minimalna - ale później zobaczyłem wyraźne wgniecenia w miejscu nacisku klucza. Jak ktoś chętny, to mogę wieczorkiem dać zdjęcia popełnionej przeze mnie głupoty. Edit Link do tematu 1 Link do tematu 2 Link do testu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 31 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Wadą Icetechów jest to ze sie szybko zużywają. Na EMTB ktoś pisał że załatwił taka tarczę podczas jednego zjazdu 9w górach oczywiście ). dlatego raczej lepiej kupić zwykłe tarcze XT na pająku, cez technologii Icetech. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OrzelPiotr Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Coś w tym jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.