Gabrys94 Napisano 30 Stycznia 2013 Napisano 30 Stycznia 2013 Hej aktualnie posiadam rower kellys viper 6.0 2012 rok kupiłem go z myślą o jeździe po lasach polach itd ale ostatnio zacząłem jeździć w bardziej wymagającym terenie góry lasy błota bagna. I tutaj mam do was pytanie czy lepiej w moim rowerze zmienić osprzęt amortyzator i przygotować go w taki teren czy lepiej go sprzedać i kupić nowy na taką jazdę Na osprzet mógł bym wydać do 1500 zł a za nowy rower mógłbym dac do maks 3500-4000zł z góry dZięki i sory za błędy na komórce pisze
GhOsTwrc Napisano 30 Stycznia 2013 Napisano 30 Stycznia 2013 Czesc , moim zdeniem jeżeli zamierzasz podejsc do tematu jezdzenia na powaznie i masz mozliwosc wydania 3500- 4000 zl , to lepiej to zrobic. Rower kellys viper 6.0 2012 , sprzedac , i to bedzie najlepsza opcja. W kellysie sa same komponenty najnizszej klasy i waga 15 kg , ladowanie w niego kasy nie ma sensu bo i tak wymienisz caly rower. Zalezy czy chcesz brac udzial w wyscigach , a jezeli nie to czy jezdzisz w stylu wyscigowym , czy poprostu typowa rekreacja i turystyka:D do wyboru do koloru na pewno cos znajdziesz , jedyne co moge polecic to to zeby zamawiac rower juz teraz , poniewaz te wszystkie modele ktora sa dominujace pod wzgledem jakos/cena sprzedaja sie jak cieple buleczki;) i teraz jest szansa na rabat. Rok temu w kwietniu zabraklo kilku dobrych modeli jak znajomy zbyt dlugo sie zastanawial. Oczywiscie na allegro zawsze jest jakas szansa. Jeszcze jedna wazna jest jest taka zeby nie popelnic bledu tego co ja i dokonac wyboru 26 czy 29, tzn mam 196 cm wzrostu i nie znajac sie na rowerach ,nie chcialem 29era i koniecznie 26" rozmiar najwiekszy a teraz zaluje bo rama jest za mala Oczywiscie jeździ sie bardzo dobrze , ale mogło być lepiej
Blueriderfromheaven Napisano 30 Stycznia 2013 Napisano 30 Stycznia 2013 Kupuj nowy ja byłem w podobnej kropce, bardzo szybko otworzyły mi się oczy po przeliczeniu wszystkich zakupów jakie wiązałyby się z wymianą osprzętu przy scott'cie, sprawdziłem ile za niego dostane, i sprzedałem. Za wiele chciałem zmienić, by móc go zostawić.
Michauuu Napisano 30 Stycznia 2013 Napisano 30 Stycznia 2013 Mam dla Ciebie ofertę,zapraszam na gg: 35048382
szybkilopez Napisano 30 Stycznia 2013 Napisano 30 Stycznia 2013 To może warto przymierzyć się do czegoś takiego http://www.skleprowerowy-duda.pl/pl/p/Rower-JAMIS-DAKOTA-D29-COMPpo-testach/5770 dobra cena, jeszcze lepszy rower.
Gabrys94 Napisano 30 Stycznia 2013 Autor Napisano 30 Stycznia 2013 A tak wougle to do takiej jazdy jak pisałem wyżej to co mtb /xc czy lepiej jakiegoś fulla ? Właśnie też nie mały jestem bo 196 cm mam :-) a na 29 nie jeździłem nigdy Jeśli chodzi o styl jazdy to dużo czasu przebywam w terenie bo akurat w takim miejscu mieszkam że są góry lasy błota no wiadomo że po mieście też się jeździ ale rower ma być w teren zastanawiam się czy nie lepszy by był widelec o skoku tak 120 bo nie raz na 100 zdazało się że amor się dużo wbijał po za tym mój amor jest bardzo miękki i szału nie ma
szybkilopez Napisano 30 Stycznia 2013 Napisano 30 Stycznia 2013 Przy 29" spokojnie 100mm skoku starczy, bo większa średnica koła też dużo daje. A co do fulla przy tej sumie 4000,- będziesz miał przeciętnego fulla. Na pewno po lesie i dziurach lepiej się sprawdza pełna amortyzacja. Np. http://www.canyon.com/_pl/mountainbikes/bike.html?b=3025 na 26" a na 29" to już inna bajka cenowa http://www.canyon.com/_pl/mountainbikes/bike.html?b=3035
Gabrys94 Napisano 30 Stycznia 2013 Autor Napisano 30 Stycznia 2013 no 8300zł to już dużo kasy ja za tyle auto kupiłem czyli mówicie że full byłby dobry no też tak ostatnio myślałem bo nieźle mnie telepie tylko jeszcze kwestia 29 czy 26? Z 29 nie miałem styczności.
GhOsTwrc Napisano 30 Stycznia 2013 Napisano 30 Stycznia 2013 Przy twoim wzroscie tylko 29" dobrze ze to napisalem. Ogólnie kolo 29" wybiera dziury zdecydowanie lepiej. Lepiej wziąc co dobrego na sztywnej ramie z 29 udaj sie do dzialu forum http://www.forumrowerowe.org/forum/115-29er/ ta baza specjalistow doradzi Tobie co w tej cenie bedzie dobrym wyborem.
edi7777 Napisano 31 Stycznia 2013 Napisano 31 Stycznia 2013 29er HT albo full 26er - bo full 29er będzie drogi i raczej niedostępny w tej kwocie. Ja obstawiałbym fulla na mniejszych kołach bo frajda z jazdy fajna ale jak np. chcesz się czasem pościgać to zdecydowanie HT.
Gabrys94 Napisano 31 Stycznia 2013 Autor Napisano 31 Stycznia 2013 No a z fulla na 26er do 4000zł co byś radził bardziej mnie nowe interesują i duza rama bo 195 cm mam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.