malheureux Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Witam. Potrzebuję kupić hamulec v-brake i budżet na hamulec wynosi do 50 zł. Czytałam trochę i wszyscy polecają Avid. W tej cenie dostanę Avid SD3 http://allegro.pl/hamulec-v-brake-avid-single-digit-3-210g-2011-12r-i2967806039.html Czy ten hamulec jest dobry w tej cenie? Czy jest coś bardziej godne polecenia? Hamulec potrzebny na tylne koło i dodam, że nie jeżdżę w terenie, tylko po asfalcie, ale zależy mi na tym aby hamulec był dobry bo być może wybiorę się w tym roku w góry i na zjazdach się przyda. Z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 ten avid co podałeś lub ten : http://allegro.pl/hamulec-shimano-alivio-br-m422-srebrny-i2976117312.html ,ten shimano mam i mogę polecić ,raz go wyregulujesz i nie musisz potem przy nim nic grzebać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesieque Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 popraw link, bo nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 http://allegro.pl/hamulec-przod-shimano-altus-v-brake-srebrny-i2913191083.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 To ja z kolei powiem żeby jednak odrobinę dołożył i kupił BR-M431 lub 432 zamiast 421/422 ... Moim skromnym wymienna sama wkładka klocka to sporu plus a i wkładka klocka jest na naprawdę wysokim poziomie. Mam te hamulce u siebie z klamkami Deore LX BL-M571 i zestaw stawia rower na przednim kole. Na plus tego sprzętu zapisuję fakt że ustawisz raz i zapominasz ... na minus ... zima+ sól to nie ich świat. Niestety poziom uszczelnieni a właściwie ich brak skutecznie doprowadziły do zatarcia na tulejce obrotu, jednak serwis jest banalnie prosty i po 15 min hampel śmiga jak nowy. http://allegro.pl/hamulec-v-brake-shimano-alivio-br-m432-fajka-lubli-i2949081322.html Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malheureux Napisano 29 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Czyli zamiast tych Avid które podałAm, lepiej będzie zakupić sobie Shimano Alivio w podobnej cenie? Zimą nie jeżdżę, a klamkomanetki mam Shimano ST-EF5O. Będą działać bez zarzutu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Również zgodzę się z kolegą miałem te heble w starym rowerze, spisywały się super. Nie musiałem w nich nic robić przez 2 lata, do czasu kiedy przywaliłem w nie blachą XD Ale to już inna bajka. Więc polecam ci hamulce alivio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1289 Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Czyli zamiast tych Avid które podałAm, lepiej będzie zakupić sobie Shimano Alivio w podobnej cenie? Zimą nie jeżdżę, a klamkomanetki mam Shimano ST-EF5O. Będą działać bez zarzutu? Bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malheureux Napisano 29 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Aha no to fajnie dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemo2009 Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Można jeszcze dorzucić Shimano Deore M 590.Cena około 40 zl. Wysłane z mojego Alcatela za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Ja mam na przodzie M590 i złego słowa nie mogę powiedzieć. Raz wyregulowane i przez cały sezon tylko odklejałem z nich kawałki błota. Z tymi stefanami co masz (mam ST-EF51) mogę postawić rower kiedy chcę. Jedyną rzeczą, którą można by poprawić to wymienne okładziny, a nie całe klocki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.