siwyex Napisano 24 Sierpnia 2007 Napisano 24 Sierpnia 2007 DST : 34,2km (26km w terenie) AVS : 23,02 km/h TM : 1:29h
Bax21 Napisano 24 Sierpnia 2007 Napisano 24 Sierpnia 2007 Witkowo-Trzemeszno-Jerzykowo-Ostrowite prymasowskie-W Maxs: 43 dst: 41 tm: 1:34 avs: 26
Myself Napisano 25 Sierpnia 2007 Napisano 25 Sierpnia 2007 Wrocław>Rędzin>Szewce>Ozorowice>Mienice>Trzebnica>Pierwoszów>Pasikurowice>Krzyżanowice>Wrocław Dyst: 56,88km ~46km teren Vśr: 18,7km/h Vmax: 46,3 km/h Zaliczyłem dziś OTB (kumpel widząc starszą kobietę na dróżce w lesie z 25km/h wyhamował do zera niemalże z piskiem opon, a ja mu wjechałem w dupę). Sam nie wiem jak tego dokonałem, ale najpierw walnąłem mu ze łba w plecy, a później wylądowałem na nogach i przebiegłem parę metrów . Strat w sprzęcie ani uszczerbku na zdrowiu - nie odnotowano.
heavy_puchatek Napisano 25 Sierpnia 2007 Napisano 25 Sierpnia 2007 Wrocław>Rędzin>Szewce>Ozorowice>Mienice>Węgrzynów>Trzebnica>Pierwoszów>Cienin>Krzyżanowice>Wrocław* Babcia coś pytała, LEKKO przyhamowałem a ten się władował niepełnosprawny we mnie, myself samo zło DST 64,92km AVG: 19,35 MAX 47,06 średnie tętno 147 (stoper wyłączony na dojazdy i rozjazdy ) a max 196 * prawdziwa wersja trasy
Bax21 Napisano 26 Sierpnia 2007 Napisano 26 Sierpnia 2007 Witkowo-Kołaczkowo-Pyzdry-Lisewo-Żerków-Śmiełów-Wszembórz-Kłaczkowo-W maxs: 59 dst: 131 tm: 5:33:00
Mad Max Napisano 26 Sierpnia 2007 Napisano 26 Sierpnia 2007 Aj, Bax21mineliśmy się chyba ;D Ja z ekipą też przez Pyzdry miałem trasę Tylko my jechaliśmy tak: Miłosław-Orzechowo-Śmiełów-Nowa Wieś-Spławie-Pyzdry-Wszembórz-Sarnice-Miłosław Max: 40km/h Dst: 50km Time: 1:57:29
Bax21 Napisano 26 Sierpnia 2007 Napisano 26 Sierpnia 2007 rzeczywiście trasę mieliśmy podobną. Chcieliśmy pobić rekord prędkości na zjeździe z Łysej Góry ale boczny wiatr przeszkadzał i mimo starań wyszło tylko 59km/h. Z drugiej strony będzie po co jeszcze przyjeżdżać następnym razem . Po drodze spotkaliśmy tylko dwóch kolarzy którzy najwyraźniej przeprawili się promem przez Wartę w Pogorzelicy, jechali w kierunku Śmiełowa. Poza tym na trasie było pusto.Pzdr!
HomerWells Napisano 29 Sierpnia 2007 Napisano 29 Sierpnia 2007 Czytając wasze sprawozdania wkurzyłem się. Na trasach dłuższych niż 25 km nie udawało mi się uzyskiwać średnich większych niż 20 km/h. Wczoraj postanowiłem to zmienić i się udało. Co dziwne nie byłem zbytnio zmęczony i nie miałem też problemów z nogami. Trasa: Łódź-Bedoń-Brzeziny-Sierżnia-Skoszewy-Nowosolna-Mileszki-Dom(Sródmieście) dystans: 56,87 km w tym około 7 km po drogach gruntowych avs: 22,8 km/h max:41,9 km/h czas: 2:29:35 Droga tuż przed Brzezinami jest w tragicznym stanie. Prawym skrajem jezdni praktycznie nie da sie szybko jechać. Co jest smutne bo jedzie się z górki. O jechaniu środkiem też można zapomnieć gdyż jest spory ruch. Trochę irytują KAMAZY oraz inne ciężarówki. Jak jedna taka jechała z naprzeciwka jak mnie minęła to omal nie spadłem z siodełka tak zawiało:).
marcin1212 Napisano 29 Sierpnia 2007 Napisano 29 Sierpnia 2007 Każdy kto choć troche jeździ na rowerze i wie o co chodzi, powie Ci że średnia nie daje żadnego obrazu tego jak ktoś jest wytrenowany, dlatego nie ma sie co wkurzać i na siłe próbować ustanawiać dana średnią bo to tylko odbiera przykemność z jazdy na rowerze. ja wczoraj tylko 40 km bo było tak zimno i na dodatek mocno wiało żę postawnowiłem zawrócić bo chyba nie przeżył bym zjadzu z jakiejś góry. Dst 40km T: 1h 25min Avs 28 Dane(75%-82%) HrMax 194 HrAvg 160 Hi 10 IN 1:05 Lo 5
horny Napisano 29 Sierpnia 2007 Napisano 29 Sierpnia 2007 ... średnia nie daje żadnego obrazu tego jak ktoś jest wytrenowany... Jak jedni przywiązują zbyt dużo wagi do uzyskiwanych prędkości, tak Ty sprawę zupełnie zbagatelizowałeś. Właśnie miernikiem wytrenowania mogą być uzyskiwane prędkości średnie. Warunkiem jest tylko prównywanie prędkości w podobnych warunkach, więc stawianie na jednej szali 30km/h uzyskanych przez kolarza X w Szczecinie z 30km/h przez kolarza Y w Ustrzykach nic nie znaczy. Nawet w tym samym miejscu i w tym samym czasie trudno prównać średnią prędkość kolarza realizujacego trening kompensacyjny z kolarzem jadącym na maxa. Warto, natomiast prównywać swoje uzyskiwane prędkości na stałej trasie, w dłuższym okresie czasu, bo wtedy ewidentnie widać efekty naszej pracy treningowej i aktualnej dyspozycji. Nawet zajete miejsce w jakimś jednym wyścigu nie jest odzwierciedleniem naszej formy, natomiast uzyskiwane czasy z przejazdów stałych odcinków trasy, powtarzane regularnie o czymś świadczą. Przedwczoraj 80km przejechałem z Vśr=34,9km/h, a wczoraj ten sam odcinek z Vśr=31,4km/h. Nie posiadając dodatkowych informacji, te dane jako skala porównawcza są bezużyteczne. pozdro horny
marcin1212 Napisano 29 Sierpnia 2007 Napisano 29 Sierpnia 2007 NO tak oczywsiście horny, tylko żę Czytając wasze sprawozdania wkurzyłem się jemu chodzi o to że nie osiąga takich średnich jak inni. Dst; 45(10 teren) T 1:40 Avs 27 Dane(75%-82%) HrMax 180 HrAvg 155 Hi 4 In 1:09 Lo 20
lucek Napisano 29 Sierpnia 2007 Napisano 29 Sierpnia 2007 dst: 43km avs: 11km/h time: nie pamiętam dokładnie, ale troche ponad 4 godzinki, bo jeszcze siedzieliśmy w schronisku. traska dość fajna- bielsko-szczyrk-skrzyczne-buczkowice-bielsko. zjazd czerwonym szlakiem to totalna masakra. większość bardziej sie nadaje na rowery enduro, kawałki chyba nawet dh ale cóż: żołnierze hardcore'u walczą do oporu musze wymienić w końcu hample, bo na stromszych kawałkach nie dają rady.
HomerWells Napisano 29 Sierpnia 2007 Napisano 29 Sierpnia 2007 Bałem się że nie będę miał sił wracać do domu. Dlatego starałem się nie przekraczać pewnych granic. Co okazało się błędne:).
siwyex Napisano 29 Sierpnia 2007 Napisano 29 Sierpnia 2007 Dziś z niczego zrobiło się ponad 50km DST : 54,3km (20km teren) AVS : 25,2km/h TM : 2:09h MAX : 53km/h
lucek Napisano 30 Sierpnia 2007 Napisano 30 Sierpnia 2007 eee chciałem dziś zrobić koło setki, ale jutro jade do nowego targu z rowerem i chce mieć siłe jeszcze tamj pojeździć, a nie tylko patrzyć sie na rower. a więc wyszło: bielsko-goczałkowice-landek-rudzica-bielsko. dst. 70km avs. 17.39 max.48.8 time: 4.01 byłoby troche krócej, ale troche pokluczyliśmy po lesie, szukając drogi
HomerWells Napisano 31 Sierpnia 2007 Napisano 31 Sierpnia 2007 Z racji, że już obrzydło mi jeżdzenie po PKWŁ (Park Krajobrazowy Wzniesień Łódzki). Zrobiłem trasę na północ od Łodzi: Łagiewniki -> Kiełmina -> Zelgoszcz ->Swędów -> Biała -> Szczawin -> Glinnik -> Łagiewniki ->Dom:). dist: 53,12 km time: 2:29:18 avs: 21,3 km/h. Niestety kolano zaczyna pobolewać a w przyszłym tygodniu jadę w Tatry i muszę je oszczędzać.
Michał MSJ Jaskólski Napisano 31 Sierpnia 2007 Napisano 31 Sierpnia 2007 Zrobiłem trasę na północ od Łodzi:Łagiewniki -> Kiełmina -> Zelgoszcz ->Swędów -> Biała -> Szczawin -> Glinnik -> Łagiewniki ->Dom:). Na szosie czy w terenie? Też mi się znudziła jazda po PKWŁ i szukam jakiejś ciekawej traski na sobotę.
marcin1212 Napisano 3 Września 2007 Napisano 3 Września 2007 Brzeszcze_ wilamowice-czaniec-porabka-m. bialskie-żar(761m)-m.bilaskie-przeł przegibek(633)-bielsko-czechowice-brzeszcze. Wyszło coś ok 105 km w 4,5h. Strasznie ciężko było mi utrzymać sie w strefie tlenowej;/ Pierwszy raz w życiu spotkałem w jedeń dzień tylku bikerów (ok40). Ogólnie to fajna pogoda była i dało sie pojeździć
Johnny Napisano 3 Września 2007 Napisano 3 Września 2007 2-dniowa traska przez beskidy sląski i żywiecki Niedziela: Oświęcim - Rajsko - Wilamowice - Kęty - Kobiernice - Międzybrodzie Bialskie - Czernichów - Zarzecze - Pietrzykowice - Lipowa - Ostre - Skrzyczne (1257 mnpm) - Małe Skrzyczne (1211) - Kopa Skrzyczeńska (1189) - Malinowska Skała (1152) - Przełęcz Salmopolska (934) - Wisła Czarne - Przełęcz Kubalonka (756) - Istebna - Jaworzynka - Dragonowski Groń (659) - Trójstyk (granic: polskiej, czeskiej i słowackiej) - Cierne - Skalite - Serafinow - Przełęcz Przysłop (701) - Zwardoń - Przełęcz Zwardońska (675) trip: 125 km --- time: 6:25 h --- avs: 19,5 kmh --- max: 71 km/h Poniedziałek: Zwardoń schronisko - Sól - Rycerka Dolna - Rycerka Górna - Kolonia - Przełęcz Przegibek (1000 mnpm) - zielonym szlakiem do Rycerki - Rajcza - Milówka - Cisiec - Węgierska Górka - Żabnica - Hala Boracza (853) - Żabnica - Węgierska Górka PKP trip: 79 km --- time: 4:18 h --- avs: 18:4 km/h --- max: 61 km/h Jazda z plecakiem 45-litrowym. Czadowy podjazd na Skrzyczne - od głównej w Pietrzykowicach 900 m w pionie, ale bez jakiś bardzo stromych odcinków. Istebna, Jaworzynka - ładne tereny. Na Przgibek i Boraczą milutkie podjazdy i z tam zarąbiste widoki
marcin1212 Napisano 3 Września 2007 Napisano 3 Września 2007 NO johny spoko traska, nieźle tego nakręciłeś. Gdzie spałeś??? Musimy kiedyś razem sie wybrac:)
Johnny Napisano 8 Września 2007 Napisano 8 Września 2007 trip: 32 km avs: 27,7 km/h Małe zaskoczenie na trasce: przez most na drodze płynęła Wisła . ... tak to jest na południu jak parę dni poleje.... Marcin, trza się ustawić na jakieś śmiganie bo widze ,że po górkach też sporo jeździsz
banana frog Napisano 16 Września 2007 Napisano 16 Września 2007 Mój dzisiejszy trip: Kraków (Ruczaj) - Skawina - Radziszów - i z powrotem. DST 50 km, STP 2:05 h.
HomerWells Napisano 17 Września 2007 Napisano 17 Września 2007 Na szosie czy w terenie? Też mi się znudziła jazda po PKWŁ i szukam jakiejś ciekawej traski na sobotę. Sorry, że odpisuje dopiero teraz ale przez ostatni tydzień byłem w górach. Trasa wiedzie jakieś 6 km przez las i około 2 km polnymi drogami. Natomiast wczoraj odbyłem taką wycieczkę: dst: 71.03 km avg: 19,5 km/h Trasa wiodła z Łodzi do Malinki w Zgierzu a dalej miała przebiegać zielonym szlakiem rowerowym. Na początku szlak jest świetnie oznaczony ale gdzieś w okolicach Ciosny robi się tragicznie. Ostatnie oznaczenie jakie widziałem było tuż przed mostem nad autostradą. Poszukiwania zielonych znaków nic nie dały, więc pojechałem na północ i wylądowałem w Modlnej. Następnie przy pomocy drogi wojewódzkiej 708 oraz 702 dotarłem z do Dąbrówki Wielkiej a stamtąd do Łagiewnik w Łodzi. Taka mała uwaga jeżeli ktoś lubi trochę cięższy teren to polecam żółty szlak, który zaczyna się przy klasztorze w Łodzi w Łagiewnikach i prowadzi nas do Malinki. Miejscami jest naprawdę interesujący .
Johnny Napisano 18 Września 2007 Napisano 18 Września 2007 Dzisiaj: Szczawnica - Krościenko nad Dunajcem - Tylmanowa - Ochotnica Dolna - Ochotnica Górna - Przełęcz Knurowska (846 mnpm) - Knurów - Waksmund - Nowy Targ - Trute - Lasek - Kilkuszowa - Rdzawka - Rabka Zdrój PKP trip: 91 km --- avs:22 km/h --- time: 4:09 h --- max: 68 km/h Wczoraj: Kamionka Wielka PKP - Nawojowa - Frycowa - Maciejowa - Łabowa - Hala Łabowska (1061 mnpm) - Złotne - Nawojowa - Łazy Biegonickie - Stary Sącz - Gołkowice - Skrudzina - Przehyba (1175 mnpm) - Czeremcha (1124 mnpm) - Szczawnica, nocleg w schronisku Z 45 litrowym plecakiem i z 20 km po terenie. trip: 87 km --- avs: 15,7 km/h --- time: 5:33 h --- max: 66 km/h Pierwszy dzień to chyba najlepsza trasa w tym sezonie. Beskid Sądecki jakie widoki, podjazdy mmmmm . Na Hale Łabowską 9,5 km podjazdu, na Przehybe 11 km - Nie było łatwo. Obczajcie : http://www.podjazdy.ovh.org/przehyba1.html. Z Hali Łabowskiej czadowy zjazd przez Złote. W Rdzawce na Zakopiance, po obiciu na Rabkę masakrycznie stromy asfalt w dół
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.