Skocz do zawartości

[treningi] Twój dzisiejszy trening

Marix

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja mówiłem o bardzo cięzkim terenie, a nie o hardcore :D

PS. W sumie masz rację ... Ale dla mnie to był wyczyn, teren, który dziś obrałem był nieznajomy i jak na mnie trudny... (dużo zarośniętych trawą ścieżek, dróżki wysypane piachem, zasypane szyszkami, wystające korzenie)

Nie była to jazda między drzewami czy po ścieżkach szerkości 0,5m, ale było dosyć cięzko, jak na moje doświadczenie :)

PS.2. Licznik mam wyskalowany według instrukcji :)

Napisano

Nie myśl sobie siwyex że to była osobista wycieczka do Ciebie :) Broń Boże, tak ogólnie chciałem do narodu przemówić :) (zwłaszcza do Wilka, który ocenia forme po samotnych treningach i ich fenomenalnych średnich :D )

Napisano

Dzisiaj zrobiłem sobie sprawdzian w samotnej jeździe na setkę (teren pagórkowaty, wiatr słaby).

DST : 102km

AVS : 34,3 km/h

TM : 2h 58min

HRśr=82%

Mogło być odrobinkę lepiej, ale źle wyliczyłem zapotrzebowanie na płyny. Bidon za wcześnie opróżniłem i brakło w końcówce :025:

pozdro horny

Napisano

miasteczko AGH - Balice - Brzoskwinia - Balice miasteczko AGH

DST : 38,19 km

AVS : 30,1 km/h

TM : 1:16:03

MAX : 65,4 km/h

Napisano

wczoraj przy okazji ładnej pogody wycieczka: miasteczko AGH - Kryspinów - Balice - Zabierzów - Zelkow - Biały Kościół - Ojców - Skała - Zielonki - Kraków - miasteczko AGH

DST : 66,34 km

AVS : 25,0 km/h

TM : 2:38:59

MAX : 70,4 km/h

Napisano

Dzisiaj jazda 1/3 dystansu solo, a 2/3 w grupie. Tempo bardzo zróżnicowane. Były odcinki, na których ciągnęliśmy na zmiany 40-50km/h, aby nastęnie przejechać się wycieczkowo 25km/h. Podjazdy z "językiem na wierzchu", a następnie zjazdy i znowu półgodzinne kręcenie w tętnie 60%HRmax.

DST : 98km

AVS : 30,2 km/h

TM : 3h 15min

pozdro horny

Napisano

Odpoczywam jeden dzień przed wyścigiem/maratonem :)

Dziś :

DST : 25,3km

TM : 57 minut

AVS : 26,6km/h

MAX : 42km/h

Napisano

jeszcze tutaj nie pisałem, czas najwyższy;)

DST: 42,5

AVS: 25,55

30-40% szutru

dawno mi się tak fajnie nie jechało

Napisano

Tempo wycieczkowe, pełny relaks :wink:

DST : 50km

TM : 1h 37min

AVS : 30,9km/h

HRśr: 63%

Na 2 dni przed maratonem telewizor i micha makaronu :D

pozdro horny

Napisano

miasteczko AGH - Balice - Zaberzów - Bolechowice - Zelkow - Bolechowice - Zabierzów - Balice - Bronowice - miasteczko AGH

DST : 44,60 km

AVS : 28,5 km/h

TM : 1:33:44

MAX : 77,8 km/h

Napisano

W tym tygodniu praca na popoludnie, wiec jazdy nudne, nie bylo o czym pisac :( Dystanse 35-55km, srednie 25-26km/h (praktycznie wylacznie szosa).

Dzis:

dst 40,47 km

avs 25,2 km/h

time 1:36:21

Powyzszy przyklad nalezy uznac za typowy :). Na szczescie jutro sobie pouzywam :).

Napisano

Przedwczoraj - 194km, wczoraj wolne, a dzisiaj - 136km.

Dzisiejsza jazda to w większosci jazda po górkach, trening siły (podjazdy na twardym przełożeniu).

DST :136km

AVS : 31,5 km/h

TM : 4:19

pozdro horny

Napisano

Dzis pojechalem fragmenty trasy maratonu sprzed dwoch tygodni. W czasie scigania nie mialem czasu sie rozgladac, ale okazalo sie , ze trasa jest bardzo ladna, tak widokowo, jak rowerowo (sporo calkiem konkretnych podjazdow, dalo sie zmeczyc). Zaczalem dla rozgrzewki 3km podjazdem z Czerwonaka na Dziewicza Gore asfaltem, potem juz byl tylko las :mellow:, a na koncu znow Dziewicza w charakterze mocnego akcentu :).

dst 65,59km

avs 22,3 km/h

time 2:56:29

Uwielbiam jechac przez rozgrzany sloncem las, czujac zapach zywicy i nagrzanego mchu :confused: .

Napisano

Dzisiaj dopiero zaczynam jeździc, ale i tak na starym i tragicznym sprzecie wiec full rekreacja:

Dista: 21 km

Time: 1:30

Z tego kilka fajnych podjazdów może z 3km z trasy.

Pozdrawiam!

Napisano

Dzisiaj trening siłowy (podjazdy i jazda pod wiatr na twardym przełożeniu).

DST :105km

AVS : 30,4 km/h

TM : 3:27

pozdro horny

Napisano

dzisiaj wytrzymałościowo - ekstensywny w terenie - czyli bliski kontakt z błotem ;)

Dst: 44 km

Time: 1:51 h

śr predkość: 26 km/h <jak dobrze policzylem>

średni puls: 133 u/min

Napisano

Dzisiaj 70% teren, bylo czasem ekstremalnie, bo blota sporo, poza tym eksplorowalismy z kolega singletracki przy jeziorze Kowalskim.

Dst 79,77 km

Avs 21,0 km/h

Time 3:47:55

Ogolnie udany dzien, obaj jezdzcy i rowery ubloceni od stop do glow :)

Napisano

Dzisiaj niezle dalem czadu jak na siebie wiec sie musze tym podzielic:-)

DST 80,47km

AVS 28,34km/h

TIME 2h 50min

Po drodze mialem ze 3 kryzysy, gdzie nogi mi nie chcialy juz pedalowac ale na szczescie udalo sie dojechac do domu:-)

Zapomnialem dopisac 95% trasy po szosie

Napisano
Dzis w miare spokojna szosa, wytrzymalosc tlenowa trzeba czasem podciagnac :P Rowne tempo cala droge.

Heh, u mnie równe tempo jest może przez 15-20km(póki się nie rozkręcę), później w niekontrolowany sposób prędkość rośnie i tak już do końca interwałowo..dziś był bardzo dobry przykład tego, staram się pracować nad tym żeby utrzymać równe tempo(to się tyczy każdej prędkości)się nie dziwie czemu każdy mówi że jazda ze mną nawet niezbyt szybko jest udręką i męcząca..

Napisano

DST : 39,70 km

AVS : 28,7 km/h

TM : 1:22:51

MAX : 54,7 km/h

Kraków - Kryspinów - Balice - Zabierzów - Balice - Kraków

ostatnio bardzo mało czasu na jazdę dlatego maj taki słaby :( sesja się zbliża i trzeba sie uczyć :)

Napisano

Dzisiaj pierwsze 50km sam 1h 27min Vśr=34,4km/h. Pozostała część treningu jazda w grupie.

DST: 113km

TM: 3h 23min

AVS: 33,4km/h

HRśr: 78%

pozdro horny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...