Skocz do zawartości

[treningi] Twój dzisiejszy trening

Marix

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

dzis przejechałem po przejechaniu ok.30km po szosie i postanowiłem zrobic okrężna droige do domu i jechałem przez las, jakbym wiedział ze bedzie takie błoto to bym sie tam nie pchał, tak ubłocony jeszcze nie byłem a w sumie nie jechałem zbytnio szybko przez ten las, a rower szkoda gadac, ale juz jest czysciutki i pachnący zielonym jabłuszkiem :(

Jankowice - Międzyrzecze - Bojszowy - Świerczyniec - Cielmice - Tychy (paprocany) - Kobiór - Studzienice - Międzyrzecze - Jankowice.

DST: 43.72km.

TM: 1:51:14.

AVG: 23.5km/h.

MAX: 37.8km/h.

Napisano

W piątek traska gdzie było wszystkiego po trochu. Błotko, asfalt, śliskie kamienie, jeszcze bardziej śliska trawa i liście, i kilka dłuższych i krótszych podjazdów oraz zjazdów po nawierzchniach jakie są podane wcześniej ;) Tereny w okolicach Zarzeczewa jesienią są piękne, tylko błotko na drewnianym mostku, który pozwala przekroczyć strumyk potrafi trochę popsuć plany, np 30cm przejechanych z zablokowanym przednim kołem ;) most pontonowy kiedy jest mokry też jest piekielnie śliski :)

DST: 25,99km

TM: 1:17:12

AVG: 20,19km\h

MAX: 48,27km\h

Chciałem zaatakować rekord prędkości i te 48km\h było w bardzo wczesnej części zjazdu i zostało mi go jeszcze trochę, ale złapał mnie skurcz w łydce i nici z rekordu...

Napisano

Witam Dzisiaj kółeczko trasą Szczecin -> Wołczkowo -> Dobra -> Buk -> Dobieszczyn -> Stolec -> Tanowo -> Pilchowo -> Szczecin ;)

10% terenu i 90% Szosy

DST: 59km

TM: 2,30

AVS: 20km/h

Max: 51,8

Wyjeżdzajac z Tanowa jechaliśmy pod wiatr i nie było za przyjemnie i tak aż do Szczecina.

joł :D

Napisano

JA TEŻ dzisiaj pogodą nie pogardziłem i zrobiłem trening wytrzymałościowy-bazy,,,u mnie też trochę wiało ,,,,,,założenia przejachać trasę ,,,utrzymac kadencję na 95,,,,tętno nie większe niż 140/min-------wyniki-- długość trasy 130km,,kadencja 93/min,,,śr.tętno 143/min,,,,a więc się udało planowo...---czas 4h 3min. śr,około31km/h,,,,,,,,POZDR,,ŁYSY..

Napisano

DZISJAJ byłem na treningu -POZIOMKIEM -którego niedawno ukończyłem a kiedyś ,kiedyś zacząłem,,,zrobiłem 70-km-myślałem ,że cztery litery mi odpadną ,,jazda fajna ale myślałem ,że tym wynalazkiem będzie można szybciej jeżdzić ,,śr.wyszła około 30km/h,,dobry trening na siłe -na nogi --jednak siedzenie muszę doprowadzić do stanu używalności ,,POZDR,,ŁYSY..

Napisano

ale dzisiaj sie piekna pogoda zrobiła, tak ciepło chyba jescze nie było, u mnie 14*C i śłonce od rana, jakby tak chciało byc jeszcze jakis czas :) tylko szkoda ze strasznie mocny wiatr i sie dzis sporo pomeczyłem pierwsza część trasy, nie dosc ze co chwile jakas górka to jeszcze taki wiatr:

Jankowice - Bodzów - Miedźna - Góra - Brzeszcze - Jawiszowice - Dankowice - Bestwina - Czechowice - Zabrzeg - Goczałkowice (zapora) - Łąka - Poręba (zapora) - Pszczyna - Piasek - Studzienice - Jankowice.

DST: 61.76km.

TM: 2:26:28.

AVG: 25.3km/h.

MAX: 42.9km/h.

Napisano

DZISJAJ byłem na treningu interwałowym ,,trzy interwały po 6min--z przytrzymaniem tętna 175/min,--mały kilometrowy podjazd +4 km-szybkiej jazdy zakończonej finiszem-- dystans 60km,,czas 2h,,,średnia 30km/h,,,,,MAX-60,7km/h,,,,,POZDR,,ŁYSY..

Napisano

Witam.

A mój wczorajszy trening to rozpoczęcie przygody z trenażerem ROLKI. Rany całe szczęście, że zakupiłem z uchwytem na kierownice ( a myślałem, że dobrze jeżdżę ).

Może ktoś wie gdzie znaleźć jakieś palny treningowe na trenażer, byłbym wdzięczny.

Oczywiście od jazdy w terenie nie stronie bo nic tego nie zastąpi ale pomyślałem, że trenażer pomoże mi utrzymać formę i lepiej przygotować się do przyszłego sezonu (maratony).

I pod tym kątem poszukuje jakiś porad.

Z góry dzięki i pozdrawiam wszystkich.

Nowy członek forum-darec2

• 2 miesiące temu...
Napisano

u mnie wygląda to tak:

Dst: 30,07km

Max: 52,6 km/h

Av: 17,0

Tm: 1:45:45

Trasa była ciezka, duzo błota i kałuż. Wiele razy musiałem prowadzić rower, dlatego taka niska średnia. Nie robiłem zadnych przerw na trasie.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

DST : 40.89

AVS : 16.14km/h

TM : 2:32:09

Max: 52km/h

Teren pierwsza klasa mnóstwo podjazdów i o wiele mniej zjazdów... Momentami było bardzo cieżko i dość często w połowie ostrych podjazdów (krótkie i strome) stawałem i prowadziłem rower... Teraz w domu czuje nóżki i dupe :(

Był też super zjazd gdzie na środku była duża dziura z korzeniami i jakimiś badylami , na poczatku nie widziałem ale w ostatniej chwili udało się jakoś wyratować i zakończyło się bez gleby i zadnych szkód <_<

Napisano

Dzisiaj mocny trening, pościgaliśmy się trochę i wyszło 93,4 km, średnie HR 153. Trasa Dąbrowa>Sosnowiec>Niegowonice>Łazy i pobliskie wioski(3 pętle po ~13 km)>Dąbrowa.

Napisano

Do Marcia : no cały czas u nas wieje na razie. Też mnie to zniechęca B)

Dzisiaj pod wiatr trip: 25 km --- avs: 25,3 km/h

Pózniej bez wiatru albo z wiatrem trip: 15 km --- avs: 28 km/h

Napisano
Do Marcia : no cały czas u nas wieje na razie. Też mnie to zniechęca :rolleyes:

Dziwne żeby nie wiało skoro mieszkamy 10 km od siebie:)

zeby nie było żę post nie na temat.

Wieczorkiem zrobiłem jeszcze 10 km w 17 min.

Pozdrawiam

Napisano
...cały czas u nas wieje na razie. Też mnie to zniechęca ;) ...

... ależ wiatr ma też zalety.

Wczoraj 40km pod wiatr w czasie 1h 28min z Vśr=27,2km/h

Powrót z wiatrem 43km w czasie 1h 9min z Vśr=37km/h ... czyż nie wspaniale mknąć na rowerze wyprzedzajac skutery i to bez specjalnego wysiłku ;)

pozdro horny

Napisano

Dziś wypad z dwoma bikerami z L-c fajowo siię śmigało tylo szkoda, że był ten wmordewind ;)

58.00 km

34.00 km teren

02:36 h

22.31 km/h

Napisano

Dzisiaj trasa 105km, z czego połowa "wmordewind" z Vśr=26,5km/h. Myślałem ,że poszaleję w drodze powrotnej, ale niestety :029: ,... wybrałem trasę bardziej na mtb, albo przełaje. Wróciłem zziębnięty i znużony po 3 godzinach i 32min (Vśr=29,7km/h).

W E S O Ł Y C H .. Ś W I Ą T !

pozdro horny

Napisano

Właśnie wróciłem z małego treningu, trzeba było zrzucić perę kalorii przed świątecznym obiadkiem.

DST : 28,35 km

AVS : 18 km/h

TM : 1:35h

50% teren - 50% szosa.

Prawie przez cały czas wmordewind, ale przy najmniej więcej kalorii zostało zrzucone. ;)

Napisano

Wstaje rano, patrze przez okno: F**k! deszcz pada, no to sobie dzis pojezdzilem mysle... Mijaja 2 godziny, zagladam znowu przez okno - suchutko :twisted: Chwytam komorke i dzwonie do seth_Io, czy by dzisiaj nie pojezdzil. Umowilismy sie, ze ja dzis wbije do niego [Nowa Dęba] i tam zrobimy sobie porzadny trening. Jak mowią, tak robią :unsure: Ubieram sie, pakuje w plecak aparat i jazda szosą 23km do tomka. 6km przed miejscem spotkania, zadzwonilem do niego, aby po mnie wyjechal, wmordewind byl taki okrutny, ze mi rower znosilo na bok i musialem kontrowac, aby mnie samochod nie rozciapał :P Gdy juz spotkalismy sie i dojechalismy do niego na baze, zjedlismy po kawalku ciasta, ja uzupelnilem bidon, popstrykalem kilka fot i jazda w trase!

Tego ja sie nie spodziewalem. Tereny w Nowej Dębie są niezłe, zrobilismy sakramencko meczacy interwał XC w terenie. Zjazdow mnostwo, podjazdow jeszcze wiecej, ciasne zakrety miedzy dzrewami, kamienie porozrzucane na trasie, wystajace korzenie, troche hopek, piach, szuter, powiem szczerze, ze dalo sie tam zmęczyc porzadnie :unsure: Po jakze udanym siłowo/technicznym treningu udalem sie do domu. Bylem masakrycznie zmachany i na dobor zlego wmordewind mnie taki dopadł, ze na jednym odcinku szosy omal bym sie nie przewrocil, gdy rower mi zwialo na bok i wjechalem w rów :confused: Na szczescie wszystko sie skoczylo cycuś glancuś :surprised: ja zrobilem chwile odpoczynku, bo ledwo zywy bylem i do domu zostalo mi okolo 11km w tym 3 podjazdy na asfalcie, uff.

To chyba najlepszy trening w tym sezonie, najpierw dojazd szosa, potem ostre XC w terenie i powrot ledwo zyjacego Wilka do domu <_<

ponizej kilka fot z jakze udanego wypadu:

Tuż przed Nową Dębą:

treningan9.th.jpg

Stefan mnie dzisiaj nie zawiódł:

trening2ab2.th.jpg

Napęd Tomka [seth_Io]

trening4pi2.th.jpg

Mój napęd:

trening8ii8.th.jpg

Rock Shox Psylo XC 2001r. po tuningu - wsadzona sprezyna Dual Air:

trening5oo7.th.jpg

Nowe hamulce Tomka:

trening3tf0.th.jpg

Biria RS Tomka:

trening6vb0.th.jpg

Rodzeństwo :wink: :

trening7ku8.th.jpg

Do domu już niedaleko :angry2: :025: :) :

trening9hh4.th.jpg

Troche danych:

Trip dist: 56.47km

Trip time: 2:30:12h

Avg. speed: 22.56km/h

Napisano

Cos tam sobie napisze :rolleyes:

Sobota teren ok 70km, czas ok 3h

Niedziela szosa troche ponad 100km srednia 34km(powrot byl ciezki pod wiatr, urwali mnie i za nic nie moglem rozkrecic wiecej niz 30-33km) oprocz tego efektowna gleba przy 30km :unsure:

Poniedzialek teren 100km czas ok 4.5h sredniej nie sprawdzalem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...