Skocz do zawartości

[treningi] Twój dzisiejszy trening

Marix

Rekomendowane odpowiedzi

54.62 km (7 km teren)

czas: 02:48 h

avg:19.51 km/h

Strasznie drętwo mi się dzisiaj jechało- ból głowy i jakiś taki rozdrażniony ,bez sił- do tego co chwile korygowałem ustawienie siodełka na nowej sztycy: Rzeszów-nad Zalewem do Zwięczycy-polami do Zarzecza-Siedliska-Lubenia-Sołonka-Straszydle-Zimny Dział-Hermanowa- w lewo pod górkę, po kamieniach- Przylasek-Budziwój-Rzeszów

Czwartokwy trening po szosie(powrot przez Strzeszynek lasem)

Trasa: Poznan-Naramowice-Radojewo-Biedrusko-Zlotkowo-Sobota-Bytkowo-Rokietnica-Kiekrz-Strzeszynek-Dom :mellow:

Zalozeniem bylo trzymac sie w zakresie 150-170hr

czwartek.jpg

Oczywiscie nie jest to jedyny trening z tego tygodnia ale nie chce mi sie wypisywac wszystkiego, zreszta pewnie i tak malo kogo po za mna to interesuje :huh:

Johnny, że też chciało ci się do Janowic zawitać. A ja w niedzielę przejeżdżałem przez Oświęcim w drodze do Krakowa.

W tym roku często się kręce po okolicach Janowic, Dankowic, Bestwinek fajnie się tam jeździ :rolleyes:

Ja zazwyczaj jak do Kraka jeżdże to przez Zator i Skawine, ale ta droga jest coraz bardziej rumuńska( czytaj dziura na dziurze ) lepiej przez Babice i Brodła ruch porównywalny asfalt w lepszym stanie. Jak ty jechałeś ?

Pelne okrazenie na Malcie ma 5KM, jest nawet "podzialka" dla biegaczy.

Kiedys mierzylem licznikiem i mi wyszlo 5,3 km, ale moze mialem po prostu nie tak jak trzeba ustawiony licznik, albo od upalow ziemia sie skurczyla :rolleyes: hyhy W kazdym badz razie jazda na Malcie z rana jest swietna bo nie ma ludzi spacerujacych systemem robta co chceta :P

Ja sie dzis na maksa wkurzylem... mialem ladna zaplanowana trase na okolo 80 km ale po 6 km zaczelo mi cos trzaskac w tylniej piascie i bylem zmuszony zawrocic. Po zabawie w mechanika nie doszlem do przyczyny odglosow i musze wybrac sie do serwisu :/ ehhh 3 dni jazdy z glowa :)

Co do mojej ostatniej wyprawy to jechalem sobie trasa:

Piekary-Kalety-Koszęcin (wiatr w twarz, masakra)-Piaski-Piekary

Dst: 76,16 km

Time: 2h42'04"

Avg: 28,2 km/h

Płyny: 1,3 l :)

69 km avs 19,4 km/h max 48 km/h

siewierz -zawiecie-ogrodzieniec -podzamcze- żelazko-góra chełm (super) -centuria-łazy-ciągowice- siewierz.

cała trasa teren( głownie piasek ) asfaltu to może z 6 km było .

i to tyle rozstaje sie na tydzień z rowerkiem i kompem . lece na urlop ,roweru nie biore bo potrzebuje juz przerwy....

ale miałem przygode miedzy zelazkiem a górą chełm jade dosyc szybko z góry i widze goscia z plecakiem ,pomyślałem minę go spokojnie ale on ucieka do lasu mysle sobie po co? i nagle olsnienie GOSCIU BYŁ ZUPEŁNIE GOŁY MIAŁ TYLKO PLECAK NA SOBIE DLATEGO ZWIAŁ W LAS

a ja myslałem ze to ja mam korbe!!! GOŁY FACET W LESIE!!!!

Zabawiłem się w czasówke na moim foxie z niezbyt nadającymi się do tego oponami (Continental Survival pro), większość trasy mokra i połowa trasy pod wiatr (nie mogłem tam złapać dobrego rytmu i raz przyśpieszałem i zwalniałem) jestem nawet zadowolony bo na 21,03km wyszła średnia 26,12 najlepsza w moim życiu. Trasa Włocławek-Zarzeczewo-Włocławek. Była by wyższa ale na światłach i kiedy wyjeżdżałem z drogi podporządkowanej musiałem się zatrzymywać.

P.S. Nie pisze tutaj regularnie więcej na http://katsumoto.bikestats.pl :)

W tym roku często się kręce po okolicach Janowic, Dankowic, Bestwinek fajnie się tam jeździ :D

Ja zazwyczaj jak do Kraka jeżdże to przez Zator i Skawine, ale ta droga jest coraz bardziej rumuńska( czytaj dziura na dziurze ) lepiej przez Babice i Brodła ruch porównywalny asfalt w lepszym stanie. Jak ty jechałeś ?

Jechałem przez Babice, czyli dobrze wybrałem :D .

Ja do Kraka mogę jeszcze jechać drogą nr 52 przez Kęty, Wadowice, Kalwarię Zebrzydowską. W jakim stanie tam jest asfalt to nie wiem, bo jechałem tamtędy ponad rok temu, ale górek jest sporo. Najbardziej męcząca trasa z tych trzech.

Półtorej godziny temu wróciłem z porannej traski po kościele :).

Budziwój>Przylasek>Węglarki>Przylasek>Budziwój

Dst:20km

Tm:1h 4min

Avs:18,8km/h

Vmax:39,5km/h

Około 80% trasy to teren :).

Średnia wydaje się nie najlepsza, ale jakieś 6km z tego dystansu to podjazdy i to wcale nie takie łagodne. Jakoś tak lekko i szybko mi się dziś jechało. Może dlatego, że jeszcze nie było takiego gorąca z rana :).

Może wieczorem jeszcze gdzieś sobie brykne :D. Na tym upale to wątpliwa przyjemność z jazdy.

Trasa: Nowa Sól - Lubieszów - Nowa Sól - Przyborów - Lipiny - Przyborów - Nowa Sól

DST: 38,44

AVS: 27,4

Opis: Masakra! Trasa prawie cały czas w słońcu. Po 30 km zabrakło mi wody. Asfalt lepił się opon. Pot zalewał okulary. A ja pod koniec trasy już miałem białe myszki przed oczyma :/ Jestem wykończony jakbym przejechał 100 km. 36* C w cieniu :034:

dzisiaj się przejechałem na Skrzyczne, i przy okazji zobaczyłem zawody DH, fajnie nawet śmigali, szkoda troche ze było tak ciepło i ok. 16.30 bardzo sie zachmurzyło i trzeba było uciekać :033:

Jankowice - Pszczyna - Goczałkwoice - Czechowice - Bielsko Biała - Bystra - Meszna - Buczkowice - Godziszka - Słotwina - Lipowa - Ostre - Skrzyczne (1257m.n.p.m) - Szczyrk - Buczkowice - Meszna - Bystra - Bielsko Biała - Czechowice - Goczałkowice - Pszczyna - Jankowice.

DST: 99.27km.

TM: 5:06:06.

AVG: 19.4km/h.

MAX: 55.7km/h.

rano 8 km do miasta, miedzy innymi po klocki hamulcowe tektro długie (wczesniej nie testowalem)

potem bb-szczyrk-wjazd na salmopol-szczyrk-bb

razem 60 km 2 h 10 min srednia 27.5

co do klocków to dziwne są, nie mają krótszej strony, albo mam problemy z geometrią. ponadto tak dziwnie hamują, lekkie hamowanie jest bardzo skuteczne przy leciutkim docisnieciu, a jak sie chce porzadnie zahamowac to trzeba deeepnac:)

ale to w sumie wina oponek (slicki) na nich zawsz esie gorzej hamuje :))

100.2 km (4 km teren)

czas: 04:38 h

avg:21.63 km/h

Rzeszów-Załęże-Łąka-Łukawiec-Czarna-Podbórz-Zalesie-Węgliska-Rakszawa-Rąbany Gościniec-Bieleckówka-Podgórze-Wydrze-Julin-Podgórze-Rąbany Gościniec-Rakszawa-Dąbrówki-Zarzecze-Wola Mała-Chodaków-Palikówka-Strażów i tutaj spotkanie(niemiłe) z niedouczoną kierowniczką poldolota-Krasne-Rzeszów-Zalew rzeszowski. Wieczorkiem się już robi znośnie i nad zalewem tłumy ludzi, rowerzystów- tylko ja jechałem w kasku i rowerkowych ciuszkach, więc wzbudzałem niemałe zainteresowanie.

Bielsko-Buczkowice-żywiec-ślemień-sucha beskidzka-kęty-bielsko-biery-bielsko Dane wycieczki: 157.7 km (0 km teren) czas: 05:53 h avg:26.80 km/h

Tymsamym przegonilem Ralfa w przebiegu lipcowym :D:D a Ralf nieźle daje:)

67.57 km (23 km teren)

czas: 03:33 h

avg:19.03 km/h

Rzeszów-Słocina-Malawa-Magdalenka-Wola Rafałowska-Dół-Handzlówka-Husów-Albigowa-Wola Rafałowska-Chmielnik-Słocina "Roch"-Rzeszów. To był straszny dzień-ledwo się wlokłem :P i nie mam pojęcia dlaczego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...