jurasek Napisano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 dzisiaj moge napisac post w tym temacie 71 km : 35 km lasami tzw "szlakiem solnym" średnia : pomine milczeniem dużo błądzenia po lesie a na deser na 63 km przednia dętka postanowiła odetchnąć i wypuściła powietrze nówka tubka "kropelki " i kawałek starej dętki opanowały bunt dętki akcja odbyła sie na nadmorskiej drodze rowerowej czesto uczęszczanej i nawet dwóch bikerów sie zatrzymało z ofertą pomocy trzy litry wody zużyłem na trasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajonc Napisano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 45km tychy-pszczyna-tychy avs 26km/h pogoda idealna na rower tylko czemu mam tak daleko do gór ehh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goska Napisano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Dzisiaj spokojnie 60km,ze średnią koło 25,to już chyba standard! pościgałam się z nowymi znajomymi było spoko,gdyby nie dzwon jaki zaliczyłam... Wracałam do domu chodnikiem i wyjechał mi z posesji samochód,nie zauważyłam go,a prędkość miałam niezłą...on mnie też nie widział...klasyczne OTB i pogniecienie maski Lanosa Mi chyba nic nie jest,ale amora nie wybacze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajonc Napisano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 hey ralf mam pytanie któredy jedziesz z pszczyny do bielska ? główna droga szybkiego ruchu czy zadupiami ? jesli tym drugim mozesz podac opis jakis przyblizony bo droga glowna nie mam zamiaru jechac;] pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 15 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 ja Ci moge podać pszczyna - droga do goczałkowic (w strone Łąki a potem odbija na goczałkowice) potem sie wali caly czas glowna a na skrzyzowaniu z opcją lewo prawo ejdizemy w prawo i jestesmy w uzdrowisku. tam uważajac na kuracjuszy przejeżdżamy i udajemy się cały czas prosto aż wjedziemy na dziurawy most. potem juz niedaleko i mamy skrzyzowanie. od jakiegos czasu jechalismy juz wzdluz głownej jedynki i teraz ją przetniemy na skrzyżowaniu. przecinamy wjedzdamy do czechowic trzymamy sie głownej aż do ronda na którym to jedziemy na bestwine/bielsko i potem juz caaaaly czas prosto po wlocie do bb mozem jechac caly czas prosto i wypadnoiemy koło fiata i potem trzeba chodnikiem sie dostac do centrum weic znacznie lepiej skręcić wcześniej, ale gdzie to ci nie potrafie wytłumaczyć w kazdym razie jest skrzyzowanie ze światlami, z pasem skrętu w lewo (tam chcemy) po praewj ejst jakis budynek ktory przypomina stary dworzec z cegły ale tymze nie jest. po skrecie w lewo po przejezdzie pod torami bedzie opcja skrętu w prawo. tamta droga doprowadzi az do słynnej sfery w bb i jestesmy w centrum rdze popatrzyc na mape to bedziesz wiedzial proponuje pilot.pl do mijesca, ktore podalem to jakies 22 km a ja dzis 39 km słabą predkoscią bo nie sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hexagon Napisano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Dzisiaj standardowo moja ulubiona trasa czyli Tour De Zalew Rybnicki ;P dst: ~20km avs: ~30km/h Tak w ogóle to moja pierwsza trasa z kaskiem. Wrażenia bardzo pozytywne :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajonc Napisano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 dzieki marix mniej wiecej zrozumiałem tylko za goczałkowicami jedziesz przez zabrzeg i ochodza czy wczesniej na czechowice walisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Dst : 41 km Czas: 1h 54' Przylasek Jakos lubie te trasę przejechac w takie dni jak dzis;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 a to ja troche inczej, przez Czechowice tez czasami, ale wole tak: tak samo jak Marix, tam gdzie on skręca w lewo do Czechwoic i przecina dwupasmówke to ja jade w prawo, potem dość długo cały czas prosto, i na skrzyzowaniu w lewo, i cały czas prosto az do Miedzyrzecza jakiegos tam, ogólnie to cały czas trzymam sie trasy rowerowej i dojeżdżam gdzie tam do dwupasmówki Bielsko - Cieszyn, a potem to juz jak chcesz, ja przeważne do Wapienicy, potem na lotnisko i gdzies tam dalej. dzisiaj krótka jazda na mecz: Jankowice - Ćwiklice (mecz) - Jankowice. DST: 11.70km. TM: 0:29:47. AVG: 23.5km/h. MAX: 36.6km/h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witt2 Napisano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 dzisiaj króciutko w sumie 6 km spacerkiem do pracy rano avs20km/h, po wczorajszej przygodzie zplama oleju i sobotniej z psem (pekniete żebro po prawej stronie i zdarta kóra z biodra, łokcia i kolana po lewj stronie) dzisaij dzień przerwy. Jutro wyjazd gliwce-siewierz (55km ) i sobota z niedzielą na jurze krakowsko czestochowskiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Dzisiaj 27,71km\h w tym zaliczenie jednej z najwyższych gór w okolicy, a średnia wyszła 21,39. Zauważam że regularne trningy dają efekt i śmigam coraz to szybciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 15 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 dzieki marix mniej wiecej zrozumiałem tylko za goczałkowicami jedziesz przez zabrzeg i ochodza czy wczesniej na czechowice walisz? Nie wiem no dla mnie to jest proste.. jak wpadasz do czechowic walisz głowną potem nad torami mostem ale to caly czas glowna, potm punkt rozpoznawczy stacja benzynowa przed rondem bodajże bp potem tka jak mowilem.. prawie prosto przez to rondo przelatujemy ralf, znam trase o ktorej mowisz ale dla mne ona jest o wiele dluzsza, bo sporo trzeba nadrobic z tego co pamietam trasa w dwie strony z dojazdem do mnie w dwie strony bylo cos 80 km wiec duzo za duzo . moją trasą masz 22 km i jest git:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goska Napisano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Wczoraj mój trening składał się z kilkunastu krótkich interwałów,głównie wzniesienia. Trasa,którą jechałam miała długość 105km,pokonałam ją w lekko ponad 4 godziny, Średnia około 25km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Franc Napisano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 W środe 92 km ze średnią 25.8 km/h. Teren zróżnicowany, pierwszy odcinek płaski (Racibórz-Ostrawa, około 30 km), potem dużo wzniesień. Wczoraj 98 km ze średnią 23 km/h (straszny upał nie pozwolił jechac szybciej). Teren zróznicowany. Najpierw z Raciborza do Opawy, potem zamek w Hradcu (http://photo.czechtourism.com/wallpaper/img/2/z_hradec_nad_moravici.jpg) (http://www.agoract.cz/images%5CCR%5CKraj-Ostrava%5Cfoto%5CHradec-nad-Mor01.jpg), następnie pałac w Radun (http://www.travel-profi.cz/images/radun.jpg) (http://www.zamky-hrady.cz/1/img/radun_poz.jpg) i na sam koniec pałac w Krawarzu (http://www.domek.cz/clanky/toulavy/hradyzamky/kravare/images/kravare.jpg). Generalnie było nieźle, tylko strasznie dokuczał upał (38 stopni w słońcu - tak mi się przedramiona opaliły że mnie pieką ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meva Napisano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 No cóż witam w tym temacie Wczoraj zrobiłem 20 km ze średnią 21km/h Teren 50% teren 50% szosa ale gdyby mnie brzuch nie bolał zrobił bym więcej NO NIESTETY Jedyna moja przygoda to trochę podobna do przygody witta2 poniewarz mi wyleciała na jednym ze zjazdów KURA lecz ta przygoda nie była tak bolesna w skutkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rezpekt Napisano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Poniedziałek - 96km, 15km las, pętlne po 5km, trudna technizna trasa, super podjazdy, 81km szosa, mało zjazdów troche podjazdów i górek, średnia 38km/h, w treningu uczestniczyło 8 osób. Wtorek - 65km, 20km las, tradycyjnie pętle jak wyżej, 45km szosa, trasa z góre w dół, sporo zakrętów, trasa interwałowa, w treningu uczestniczyło 7 osób. Środa - Odpoczynek, przegląd roweru itp. Czwartek - 60km, troche lasu troche szosy, był to trening międzynarodowy , bo jeździliśmy zarówno po Polsce jak i na terenie Niemiec, w treningu uczestniczyły 4 osoby. Dzisiaj znowu trening, a jutro odpoczynek przed niedzielnym maratonem w Wałbrzychu. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comrat Napisano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Z Ustronia trasą źródlana do Górek Wielkich, potem Brenna Leśnica i wyjazd na Trzy Kopce (fajne powolne pedałowanie non stop pod górkę), potem szczytami w kierunku Białego Krzyża, zjazd w kierunku Wisły i odbicie w lewo na Wisłę Czarną w kierunku zapory. Szlakiem Czarnej Wisełki na Stecówkę i potem zjazd z Kubalonki do Wisły i do domu do Ustronia. Razem 65 km w 4 godziny. Dużo "rzeźbienia" z małą prędkością pod górę. Extra pogoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mergoos Napisano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Jakieś 3 tygodnie nic nie pisałem i nie bardzo było o czym. Co niedziela po ok 30 km po stałej trasie Konstantyna-Popioły - wczoraj też (czwartek) 36.55 km avs 22.4 witt2: mógłbyś zmierzyć wysokość główki w swojej ramie?? Widze że twoja to 19" - moja 17" a Velo podaje że w obu główka jest taka sama. (Coraz bardziej sie przekonuję że 17" to chyba dla mnie za mało a jak głowki są takie same nie miałbym kłopotu z amorem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 16 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 bb-przegibek-żar-przegibek-bb było ostro bo praży strasnzie temp kolo 30 C:) pobiłem rekord prędkości - 76 kmh :d dlugosc trasy 71 km oto galeria: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comrat Napisano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 marix: na Żar wyjechałeś za jednym podejściem czy robiłeś przerwe w czasie podjazdu? :-) bo góra jest zaiste przebiegła i w taki upał to nieźle sie trzeba napocić żeby podjechać od razu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 16 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 jakbym miał dla samego celu wjechac za jednym podejsciem to mysle ze by sie udalo ale nie jechalem sam, ale te postoje dla mnie tez byly podpórką. były jakieś 3-4 postoje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 dzisiaj po lekku bo szkoda sił na jutro, do szkoły i z powrotem: Jankowice - Wola - Jankowice. DST: 23.36km. TM: 0:53:16. AVG: 26.3km/h. MAX: 38.0km/h. Ten upał jak dla mnie jest nie do wytrzymania, oby jutro tak nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras Napisano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 dziś 100,11 km po Puszczy Kampiniskiej trochę asfaltu, atochę terenu, piach i upał trochę mie wykończył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goska Napisano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Piątek. Kolejny dzień większego treningu. Dzisiaj 153km,trasa do Katowic,z powrotem i po okolicy. Średnia prędkość to 24km/h Tak szczerze to już mnie męczą te setki w ciągu pięciu dni zrobiłam koo 600km... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witt2 Napisano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 55km 3 godziny 1. pekniete żebro i nie da sie oddychać 2. przebita detka 17 min postoju 3. burza i 0,5 h przerwy, 4. siodelko nowe ,rama nowa 2x regulacja 5. upał 6 brak obiadu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.