montell81 Napisano 1 Lutego 2013 Napisano 1 Lutego 2013 To nie wg. mnie tylko także wg. Friela którego tak kurczowo się trzymasz. Zrób sobie jedna próbę z obrotem 70 a drugą starając się kręcić nawet lekko powyżej 90 i sam zobaczysz różnice... myślę że przy 70 i tętnie na progu nie dociągniesz do końca testu, a jak się uda, to o własnych siłach z roweru nie zejdziesz... To że komuś jeździ się najlepiej kręcac 60 a drugiemu 120 to nie znaczy że jest to optymalne pod względem wydajności. Każdy trener zaleca aby aby wyuczyć obrót w okolicach 85-90 bo wtedy jest najlepiej i z takim też obrotem powinno się zrobić test. Inaczej - patrz na czasówki, jak profi kręca, policz obroty, a zobaczysz że nie 70 ale w okolicach 90. http://akademiatriat...radnik-kadencja tu masz wytłumaczone dlaczego wydaje nam się że kręcąc wolno mniej się męczymy i dlaczego to okolice 90 są optymalne. Wcześniej twierdziłeś, że test należy przejechać z możliwie najwyższą prędkością. Więc jeden osobnik najszybszy jest przy kadencji 70, drugi przy kadencji 100. Jeśli obaj w test włożyli maksimum sił to oznacza, że oba testy wykonane są poprawnie. Generał kilka postów wyżej klarownie o tym napisał. Sugerujesz też, że Friel określił z jaką kadencją należy przeprowadzać jego test. Mógłbyś wskazać, gdzie o tym mowa?
sivydym Napisano 1 Lutego 2013 Napisano 1 Lutego 2013 Ustalmy coś proszę - zrób najpierw ten test. To nic nie kosztuje i później pochwal się wynikami przy 70 i przy 90, bo jak na razie piszesz o czymś o czym nie masz najmniejszego pojęcia. Nie chodzi aby włożyć maximum sił, bo są inne sposoby aby się ujechać w trupa, a zrobić "czasówkę" inaczej jazda na czas czyli pokonanie danego dystansu w jak najkrótszym czasie. Teraz sobie odpowiedz czy przejedziesz ten sam odcinek 30 km kręcac twardo z kadencją 70 czy jednak na nieco mniej twardym przełożeniu ale z kadencją 90. Ja czasówkę robiłem już "kilka" razy tak samo test Friela ale ze średnią 30 min bo u mnie lepiej pokrywa się to z testami wydolnościowymi, natomiast mam wrażenie że Ty nawet nie wsiadłeś na trenażer żeby to sprawdzić na sobie a jedynie czytasz ksiązkę, kupioną na święta.
montell81 Napisano 1 Lutego 2013 Napisano 1 Lutego 2013 Sivydym, mam wrażenie, że się denerwujesz, bo Twoje wypowiedzi stają się coraz mniej czytelne. Spokojnie, nie ma potrzeby się kłócić. Test Friela robiłem z kadencją 96 obr./min. i nie widzę powodu by robić go przy 70 obr./min. bo to nie jest mój rytm. Nie twierdzę przy tym, że osoby, które robią go przy kadencji 70 obr./min. robią go źle. Założeniem testu jest przejechanie go NAJSZYBCIEJ, a nie NAJWYDAJNIEJ. Nadal nie wskazałeś, gdzie Friel pisał z jaką kadencją należy przeprowadzić jego test?
sivydym Napisano 1 Lutego 2013 Napisano 1 Lutego 2013 Friel traktuje swoich czytelników jako inteligentne jednostki dlatego nie napisał, że podczas testu należy kręcić nogami do przodu podając kadencje 86,7 obr/min. Masz ją natomiast podaną w innym miejscu - widać jeszcze nie doczytałeś, a ja nie prowadzę akcji "Poczytaj mi tato...". Grunt, że juz wiesz że jechać należy jak najszybciej jak sam to napisałeś a nie jak kilka postów wcześniej wkładając w to maksimum siły...
montell81 Napisano 1 Lutego 2013 Napisano 1 Lutego 2013 Włożenie w test maksimum siły nie wyklucza przejechania go jaknajszybciej. Oczywiście nie oznacza to, że przejechany zostanie najwydajniej, ale nie o to w teście Friela chodzi. W dalszym ciągu nie podałeś mi źródła, gdzie wyczytałeś, że test należy przejechać z określoną kadencją, ponieważ takiego zapisu u Friela nie ma. I niepotrzebnie wdajesz się w złośliwości bo ja nie jestem tu po to wy się z Tobą wykłócać. Tutaj jeszcze cytat Friela, który wkleił Klosiu w jedym z postów w tym wątku: "All that's required is running (or riding) as hard as you can possibly go for 30 minutes ALL BY YOURSELF. It must be solo. Doing this as a part of a race or with training partners will change the outcome."
arek_wro Napisano 1 Lutego 2013 Napisano 1 Lutego 2013 Masz jechać z taką kadencją żeby przejechać jak najszybciej. Według wszelkich znaków na niebie i ziemii będzie to raczej w okolicach 90 niż 70 czy 120. Friel być może tego wprost nie pisze, ale Friel to nie jedyny gość, który ma w tym temacie coś do powiedzenia. W necie można znaleźć wiele wyników badań.
montell81 Napisano 1 Lutego 2013 Napisano 1 Lutego 2013 Masz jechać z taką kadencją żeby przejechać jak najszybciej. To zdanie powinno być podsumowaniem dyskusji na temat kadencji.
General Napisano 1 Lutego 2013 Napisano 1 Lutego 2013 montell81 - test trzeba przejechać z największa wydajnością. Czyli włożyć jak najwięcej pracy w ciągu 30 minut. Prędkość, dystans itp to są pochodne tej pracy.
montell81 Napisano 1 Lutego 2013 Napisano 1 Lutego 2013 Z włożeniem najwięcej pracy w ciągu 30 minut się zgodzę. Wydajność natomiast możemy poznać dopiero po zestawieniu wyników wyników prędkości i dystansy z powtórzonych testów. Ważne, żeby mieć prezświadczenie, że włożyło się w to 100% Jazdę przez 30 minut - tym 20 minut ze średnią na progu LT - nie można uznać za najwydajniejszą.
General Napisano 2 Lutego 2013 Napisano 2 Lutego 2013 Jezeli uwazasz ze przejechanie 30 minut na maxa nie jest miarą wydajnosci to sie mylisz. Porownanie 2 testow da wynik wzrostu/spadku wydajnosci. Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
montell81 Napisano 2 Lutego 2013 Napisano 2 Lutego 2013 Dokładnie. Uważam, że jazda na maksa przez 30 minut nie jest najwydajniesza. Gdyby było inaczej, to każdy maraton należałoby zaczynać i jechać na maksa, a przecież nikt tego nie robi. Badania wydolnościowe mają właśnie za zadanie wyznaczyć zakresy, w których nasz organiznm pracuje najwydajniej.
arek_wro Napisano 2 Lutego 2013 Napisano 2 Lutego 2013 O co ci chodzi z tą wydajnością? Porównujesz 30 minutową czasówkę do maratonu?
General Napisano 2 Lutego 2013 Napisano 2 Lutego 2013 montel81 rozwalasz mi tatuaże na plecach. W każdym wysiłku chodzi o wykonanie jak największej pracy jak najmniejszym kosztem energetycznym, Organizm sam to reguluje. Praw fizyki nie zmienisz. Zaczynasz za mocno to zapłacisz za to pewnym czasie i nie dojedziesz. Zrobisz to równo to masz jeszcze rezerwy na końcówkę, Po to wyznaczasz strefy aby wiedzieć w jakim zakresie tętna/mocy możesz poruszać się dla danego wysiłku.
Klosiu Napisano 2 Lutego 2013 Napisano 2 Lutego 2013 Badania wydolnościowe i testy w rodzaju drogowego mają za zadanie wyznaczyć strefy treningowe i odpowiednie progi. Trening w każdej strefie trenuje jakąś cechę i jest ważny, więc trzeba te strefy znać. montell81, skończ już swoje dywagacje, bo piszesz coraz większe bzdury, a weź się po prostu za trening, bo wątek powoli zaczyna się robić śmieszny.
montell81 Napisano 2 Lutego 2013 Napisano 2 Lutego 2013 Macie rację. Pora kończyć ten jałowy temat bo do niczego sensownego nie dojdziemy. Szkoda, że nie uzyskałem odpowiedzi na pytanie o konkretne tętno z jakim należy test przejechać, bo ktoś tu twierdził, że taka wartość istnieje. montel81 rozwalasz mi tatuaże na plecach Świetny tekst. Sprzedam moim robotnikom na budowie.
nabial Napisano 2 Lutego 2013 Napisano 2 Lutego 2013 pytanie - po co w ogole dalej dyskutujecie z tym czlowiekiem? on wie najlepiej...w teorii z i tak pokraczna logika
General Napisano 2 Lutego 2013 Napisano 2 Lutego 2013 Z maksymalnym tętnem jakie jesteś w stanie utrzymać przez 30 minut mocnego wysiłku. Jeżeli jeszcze nie robiłeś próby to za pierwszym razem albo zrobisz z za niskim, albo spalisz się na początku. Potem już będziesz wiedział mniej więcej jakie ma być. Słuchaj swojego organizmu. Ja mniej więcej wiem na jakim poziomie tętna a w sumie bardziej mocy jestem w stanie samotnie przejechać 20 minutową czasówkę. I jeżeli następny test pokazuje mi większą moc to znaczy że trening idzie w dobrym kierunku,.
montell81 Napisano 2 Lutego 2013 Napisano 2 Lutego 2013 Przepraszam, w poprzednim poście mialem na myśli konkretną kadencję a nie tętno. Co do tętna to pełna zgoda.
mess Napisano 5 Lutego 2013 Napisano 5 Lutego 2013 u mnie: 157 przy maxie 174 (90%) tak generalnie to ten punkt* zazwyczaj(o ile nie zawsze) zawiera sie w przedziale 90-93% hrmax. W sumie ten topic to dobre miejsce, aby to potwierdzic Wiec moze dopisujmy, jaki to procent naszego hrmax (o ile ktos ma sprawdzonego w praktyce, a nie ze wzoru) *edit
Mod Team Pixon Napisano 5 Lutego 2013 Mod Team Napisano 5 Lutego 2013 przejechać 20 minutową czasówkę. Test trwa 30 minut. Z 20 minut bierzesz tętno średnie... skończmy powielać błędne teorie.
General Napisano 5 Lutego 2013 Napisano 5 Lutego 2013 Test trwa 30 minut. Z 20 minut bierzesz tętno średnie... skończmy powielać błędne teorie. Nie powielam błędnych teorii. Test Friela to jeden z wielu testów. Ja jadę 20 minutową czasówkę. Zgodnie z Allen, Hunter; Coggan, Andy , PhD . Training and Racing with a Power Meter, 2nd Ed. For the 20-minute time trial, ride on a road that is fairly flat, allowing a strong,steady effort for the entire 20 minutes. Można też zrobić 2x8 min. jak u Carmichaela.
Mod Team Pixon Napisano 5 Lutego 2013 Mod Team Napisano 5 Lutego 2013 No ok, ale temat jest o teście Friela i jego zawiłościach. Nie dodawajmy kolejnych testów, bo już w ogóle się pogubimy
Eskulap Napisano 1 Maja 2013 Napisano 1 Maja 2013 Ale wy się kłócicie... Prawie wszyscy piszą, że najlepiej jest jeździć około kadencji 90, a ja potwierdzam teorię usera montel81. Najlepiej jeździ mi się na średniej kadencji 75 i staram się ją trzymać między 70 a 80. Wtedy mam największą moc i największą prędkość. Wiele razy robiłem test Friela i właśnie na średniej kadencji 75 i średni puls wynosił 175. Jak pisze Friel "as hard as possible" czyli na maxa by wytrzymać cały test. Nie można patrzeć tylko na siebie i własne wyniki i według tego kształtować na siłę opinię innych. Ja kręcę 75, a inny 90, bo mamy inne organizmy i inną budowę mięści. Ja mam stosunkowo duże mięśnie ud, a inni mają ogromne łydy. Ja niestety mam łydki jak u modelki i nie ma na to siły. Dodatkowe info: rower MTB, opony 2,25" RRon i RRalph, średnia prędkość ponad 35km/h, podłoże - około 50 letni asfalt.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.