RobertWawa Napisano 28 Stycznia 2013 Napisano 28 Stycznia 2013 Jaką obciążalność posiada przednie koło ze stalową obręczą zwykłego roweru miejskiego (Romet damka 26") Piasta zwykła 36 szprych ośka 8mm tego typu: www.av-bike.pl/product/Piasta-przednia-36-otworow-cienka-oska/?id=9 Planuję zamontować bagażnik pod sakwy z przodu i potrzebuję tych danych do wyliczenia max. obciążenia.
piotreeek Napisano 28 Stycznia 2013 Napisano 28 Stycznia 2013 luz, na takich rowerach i piastach jeżdzą 130kg-klocki albo dziewczęta w zwiewnych sukniach skaczą z 30cm krawężników na krakowskim przedmieściu. z pewnością sakwę utrzyma.
kopr88 Napisano 30 Stycznia 2013 Napisano 30 Stycznia 2013 myślę że bez problemu wytrzyma każdą dostępną skawę rowerową. zakładając że nie będziesz przewoził ołowiu to wszystko będzie ok;) poza tym nawet przy obciążeniu 30 kg sakwy, to tak jakbyś przy wadze 85 kg przesunął środek ciężkosci swojego ciała na przednią piastę (mniej więcej oczywiście). a z drugiej strony.. kto załaduje 30 kg? mysle że jakieś 10 kg to max. i to konkretny max. myslę że możesz spokojnie montować sakwę na przód. chyba, że mówię głupoty to poprawiajcie. a jeśli wsiada na rower ktoś o wadze 130 kg? daje rade, a to jeszcze przy założonej wadze 85 jest jeszcze mega zapas. też nie ma co zbytnio zawalać roweru bo będzie go trudno pchnąć - ale to już moje zdanie.
Mod Team Puklus Napisano 31 Stycznia 2013 Mod Team Napisano 31 Stycznia 2013 Ja bym sie piastą nie przejmował tylko obręczą, przegięcie z ciężarem powyrywa z niej nyple. Choć na necie sa filmiki jak to azjaci z zapasem cegieł na poł domu jada na rowerze
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.