darkanian Napisano 19 Kwietnia 2006 Napisano 19 Kwietnia 2006 Mam pytanie Może ktoś zna odpowiedź Po co w klamkomanetkach EZ-fire jest trzecie wyjscie na linke ? Jedno do hamulca, drugie do przerzutki a trzecie??? Pytam z czystej ciekawości
crazybiker Napisano 19 Kwietnia 2006 Napisano 19 Kwietnia 2006 Trzecie stosuje sie do wskaznikow optycznych przerzutek, wyglada to jak dwa zegarki montowane w centralnym miejscu kierownicy! Zbedny bajer wg mnie. Pzdr.
Adamos05 Napisano 19 Kwietnia 2006 Napisano 19 Kwietnia 2006 Hehe też mnie ciekawiło po co to trzecie wyjście. Dzięki za info Pozatym te manetki są nienajgorsze, moje mają ponad 2000km jazdy XC i sie trzymają na razie całkiem dobrze, ale i tak je na Deorki wymieniam po wakacjach
B166357 Napisano 19 Kwietnia 2006 Napisano 19 Kwietnia 2006 A mnie się wydawało, że to wyjście jest po to, żeby zmienić funkcję manetek (ta z napisem High, na lewej stronie kierownicy, wrzucałaby bieg do góry, a ta mała bieg w dół). Ale sam teraz nie jestem pewien może coś na stronce Shimano jest o tym napisane?
darkanian Napisano 20 Kwietnia 2006 Autor Napisano 20 Kwietnia 2006 Dzieki za info Też wydaje mi sie, że to raczej zbedny bajer Powinni dawać jakieś zaślpki, żeby brud nie zbierał sie wewnątrz manetki. Na początku myslałem ,że to może pod hamulec tarczowy, ale coś za daleko od klamki jest A z tą zmianą zdziałania manetki to nawet mogłoby być to. Nie to żebym nie wierzył crazybikerowi Pozdr.
mergoos Napisano 20 Kwietnia 2006 Napisano 20 Kwietnia 2006 A nie jest to przypadkiem wyjście na licznik Shimano który pokazuje też przełożenia...?? Czy te liczniki to tylko na szosę??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.