Dudi353 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Witam, mam w rowerze hamulce tektro Auriga comp i niestety zacisk zaczął mi cieknąć :/ . Mam możliwość wymiany całego zacisku tektro na nowy shimano m 486. Mam pytanie czy zakrętka przy zacisku będzie pasować? Jak się będą zachowywały klamki? Pomóżcie, pozdrawiam. Może być też do zacisku shimano m596 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 [poradnik] Regeneracja zacisków Tektro Auriga Comp. - Hamulce rowerowe - Forum Rowerowe - Największe w Polsce Może najpierw taka opcja ? Zobaczyć co i gdzie puszcza. Może wystarczy tylko dobrać w motoryzacyjnym nowe oringi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 problem w tym że jeden tłok jest tak zapieczony że żadną siłą nie chce się wysunąć i nie mogę pod nim wymienić uszczelki, a po za tym są tak słabe że ledwie blokują tył z wibracjami i jakimś dziwnym trzeszczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidszew Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Witam Ja mam z przodu taki mix - klamka z tektro auriga comp a zacisk to m535. Taki zestaw działa u mnie bez najmniejszego problemu nawet przy -10oC, więc śmiało możesz zmieniać zacisk, jak ci się nie uda ruszyć tłoczka. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 dziękuję twoja odpowiedż okazała się dla mn ie bardzo pomocna i zrobię tak jak mówisz, Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.