Maciek226 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 witam mam piaste z mocowaniem na 6 śrub oryginalna tarcza Noname 160mm pasuje tarcza tektro już nie pytanie czy to jakieś widzimisię producenta czy różne standardy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Podaj co to za piasta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 standardy są: centerlock, 4 sruby, 6 srub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 piasta noname z roweru Kross sfx 100 o ile dobrze pamiętam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Każda na 6 śrub będzie pasowała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Ja znam tylko 2 standardy na 6 śrub ... 1. IS powszechny w rowerach i na ten pasuje tarcza Tektro . 2. 6 śrub w wyrobach roweropodobnych z marketów i na to pasuje... nie wiadomo co ... Koło tego Krossa jest oryginalne ? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 koło w 100% oryginalne kupione razem z całym rowerem w sklepie rowerowym jakieś 5-6 lat temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Teraz tak patrzę to ten SFX jest z najlepszych czasów marketowych krossów ... Niewykluczone ze te twoje tarcze własnie idealnie się wpisują w moją drugą definicje. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 czyli poprostu najlepiej kupić nowe koło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Jeżeli koniecznie chcesz hamulec tarczowy to tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Druid Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Nowe/używane koło albo nowa piasta osobiście szukał bym używanego koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Kół tego typu nawet nie opłaca się przeplatać. 1. Wymiana szprych prawie pewna. 2. Obręcze są sztywne jak masło na słońcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 co do sztywności nie mam żadnych zastrzeżeń obręcz przeżyła sporo i ma minimalną centre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Do wczoraj myślałem, że jest tylko jeden standard tarcz "6 śrub". Przymierzyłem tarczę, którą kupiłem jakiś czas temu i o dziwo ma inny rozstaw śrub. Wie ktoś co to może być za tarcza? Miał to być alligator ale niema na niej żadnego nadruku. @@rzezniol, pisze ze w marketowych rowerach są inne rozstawy, to jedyna opcja? Tarcza wygląda mniej więcej tak http://www.sklepy24.pl/sklep/romed_pl/produkt/ham-tarcz-novela-tarcza140mm-szczeka-tyl-cz/94070 ale dopiero wieczorem mogę wrzucić zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Powiem szczerze ... To ze jest więcej "standardów" na 6 śrub niż IS2000 to się dowiedziałem w momencie gdy przymierzałem właśnie bardzo podobną tarczę z marketowego fulla do moich CrossRide`ów . Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.