Skocz do zawartości

[amortyzator] Fox 32 Float 29 CTD Evolution/Performance/Factory - czym się różnią ?

bipr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

czy ktoś mógłby mi czytelnie wyjaśnić czym się różnią wersje:

- Evolution

- Performance

- Factory

amortyzatora Fox 32 Float 29 CTD ?

Wiem, że Evo jest tylko spredawane jako OEM - czyli w zasadzie tylko z gotowymi rowerami ... ale pozostałe są już chyba dostępne na rynku - a zastanawiam się właśnie nad rowerkiem "gotowym" ( http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/ZR-Race-29er-8-0_id_21699_.htm#geo20 ) przy którym nie ma informacji jaka to wersja amortyzatora - więc pewnie jest najprostsza ... no i pytanie czy warto ...

Napisano

Według rozpiski FOX-a 2013 amortyzatory Float pod 29 występują tylko w wersji Factory czyli najbogatszej posiadające golenie pokryte powłoką Kashima w kolorze złotym ciemniejszym oraz posiadają tłumik FIT.

Wersja Evolution jest nieco biedniejszą wersją z goleniami pokrytymi zwykłą powłoką oraz z otwartą kąpielą olejową.

Performance to najuboższa,najmiej rozbudowana grupa amortyzatorów.

Napisano

zgodnie z tą stroną: Factory, Performance, and Evolution | Bike | FOX to chyba jednak kolejność jest jak w tytule: Evolution/Performance/Factory (od najprostszego do najlepszego)

Ale prakycznie jaka jest różnica w trwałości / uzytkowaniu / "osiągach" ? Czy różnice sa porównywalne jak np. w RockShox - no nie wiem - noże w takim zestawie: Recon / Reba / SID ? czy zupełnie inna bajka ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...