Skocz do zawartości
  • 0

Gość Jan

Pytanie

Witam.

Obecnie mam suport Truvativ mini isis 68/113 i korby Truvativ IsoFLOW 44/32/22 oraz łańcuch 9rz. o długości 110L.

Chciałbym wymienić napęd i zastosować suport octalink oraz korby na octalink 48/32/22.

Stąd kilka pytań:

1. Jaka powinna być długość osi suportu octalink, aby linia łańcucha była jak obecnie? I czy jest ku temu sens?

2. Czy uda się zmienić korby z 44T na 48T bez większych problemów? Ewentualnie co trzeba zrobić, żeby działało to prawidłowo? Może dłuższy łańcuch z racji zwiększenia pojemności napędu? Tylko o ile dłuższy?

Pozdrawiam

Jan.

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Suport Truvativ na mini ISIS jest całkiem sensowny i proponuję go zostawić pod warunkiem, że w obecnej korbie są śruby pozwalające zdemontować tarczę co da możliwość wymiany tarcz. Dziwi mnie i zastanawia czy można tak ot, do koronek 22/32 założyć 48'kę? U mnie ma to sens ale zestaw tarcz to 48/36/26. Pod tym względem odpowiedzą na pewno inni. Więc jeśli można odkręcić tarcze to z powodzeniem dokupisz 48'kę pod rozstaw śrub 104 mm.

Łańcuch 112/113 oczek powinien zamknąć bezpiecznie napęd, no chyba, że z tyłu dysponujesz np. kasetą powyżej 32 zębów.

Daj znać jaki rodzaj mocowań tarcz jest na korbie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...