Piotrek111 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Witam Po ostatniej debacie z kolegami na ten temat chciałbym zapytać Was, szanowne koleżanki i koledzy co sądzicie o ramach o jednym kolorze. W sensie bez naklejek, napisów itp itd. Może posiadacie takie ramy ? Foto mile widziane Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trupek Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 A co można sądzić? na temat sprzętu można się wypowiedzieć ale co do koloru ramy to wydaje mi się ,że ma być odpowiedni dla Twojego widzimisię i to jest indywidualna sprawa. Jednemu podoba się taki, a nie inny kolor, jeden lubi naklejki inny nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzyko Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Dokładnie. Rzecz gustu. Mnie się akurat gołe nie podobają. Pozatym rama bez napisów może mieć inną zaletę. Złodziej mając do wyboru smutny "nie markowy" rower i kolorowego wynaklejkowanego bajka pewnie wybierze ten drugi, nie zawsze lepszy, ale ładniejszy. Zakładając oczywiście, że się nie zna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Ja się pochwalę takowym oto rowerem, który posiadałem przez kilka miesięcy: https://picasaweb.google.com/115383908848206419861/JaIRower?noredirect=1#5568861565256945426 Rama i widelec zielone (spray), reszta co się dało - czarne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasperek Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Moim zdaniem na stickersach się nie jeździ. Jak ktoś się zna, to i tak doceni porządnie złożony rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek111 Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Ja się pochwalę takowym oto rowerem, który posiadałem przez kilka miesięcy: https://picasaweb.go...861565256945426 Rama i widelec zielone (spray), reszta co się dało - czarne. Fajny ten zielony, khaki ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Tak naprawdę to ten kolor (na żywo, nie okiem aparatu) był bliższy OD, czyli typowemu kolorowi, na jaki malowano jakiś czas temu (np. podczas II w.ś.) większość amerykańskiego wyposażenia bojowego, w tym pojazdy. A khaki jest bardziej brązowy - określenie to jest używane troszkę nieprawidłowo. Rama wielokolorowa (taka, jak większość produkowanych) trochę odciąga oczy od misz-maszu komponentów. Natomiast ładnie wyglądają rowery z jednym kolorze ramy i bez napisów, gdy wszystkie pozostałe elementy są np. czarne lub czarno-jakieś tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noculak Napisano 3 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Całe czarne, albo całe białe mi się podobają, inne nie bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Przypadkiem wyszlo cos takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek111 Napisano 6 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Fajny. Malowany lakierem samochodowym jak mniemam ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Fajny. Malowany lakierem samochodowym jak mniemam ? Musialbys o to producenta ramy zapytac, nie wiem co to za lakier... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiekk Napisano 7 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Osobiście wolę z jakimś napisem, aczkolwiek takie też są ciekawe Zależy to też od kształtu ogólnie roweru jak się komponuje, może nawet bym sie zdecydował pomalować stary rower na jakiś jaskrawy kolor, który by mi rewanżował brak napisów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 8 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 U mnie tak to wyglądało później doszedł skromny napis Długo się zbierałem do jakiegoś napisu, ale bez niego chyba bardziej mi pasował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 http://www.pinkbike.com/photo/7979036/ Wybór ramy był świadomy - nie podobały mi się takie malowane z dziwacznymi nazwami "marek". Chińczycy są bardzo kreatywni, jednak do mnie ich fantazja nie trafial. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.