Skocz do zawartości

[Rozbudowa] Sezon 2013 na ramie Hexagon x3

Synergy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Potrzebuję waszej pomocy przy wyborze komponentów do rozbudowy roweru, sprzedałem większość rzeczy przeznaczonych do rozwoju z powodu grania na giełdzie.

Co mam na stanie

Rama: Hexagon x3 2012 Grafitowa

Amortyzator: Epicon LOD

Hamulce: Elixir 3 (niezawodne)

Tarcze: G3CS 160/160

Sztyca Kross

Siodło Kross

Rogi: Ritchey Comp

Kierownica: Ritchey Comp

Mostek: Ritchey Comp

Stery: półzitegrowane neco

Gripy: Noname

Napęd:

- Korba fc m590 2x 28/42t

- przerzutka przód Alivio fd m410

Potrzebuje przerzutki tył i manetek obsługujących napęd 2x10 jaki polecacie? Planowałem sram x7 ponieważ wersja 9s była dla mnie niezawodna ale nie jestem pewien co do 10s mam na to do przeznaczenia ok 350zł

Koła:

Chciałbym kupić oba ponieważ piasty są w moich starych w fatalnym stanie i szybko łapią luzy też ok 350zł budżet

co sądzicie o tych? http://allegro.pl/kola-26-maszyny-novatec-pod-tarcze-na-rodi-tanio-i2966708341.html

Poza tym Kaseta i łańcuch jakie polecacie? Do 9s miałem zwykłą deorę z łańcuchem hg53. Budżetowa.

Napisano

Nie polecę dziesiątek srama poniżej x9. Oczywiście - sprawa funduszy jest istotna jednak moim zdaniem x5/x7 zarówno przerzutki jak i manetki są kiepskie.

Napisano

A byłoby optymalnym wyjściem manetki x9 a przerzutka x7? Z x7 10s manetkami nie miałem do czynienia ale z x9 już tak i sa super.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...