Skocz do zawartości

[Amortyzator] Jaki wybrać pod 50 kg?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tu już dostaniesz tyle opinii ile użytkowników, ale żeby ktoś się osobiście wypowiedział to musiały użytkować obydwa widły, a nie wiem czy takiego tu znajdziesz :)

Napisano

mam dylemat , dlatego że f1rst kosztuje 700 zł a epicon 460 więc nie wiem czy warto? Masowo lepiej wypada epicon, praca epicona bardziej przypomina fox tzn liniowy i zapewne dużo wybiera, f1rst mówisz że progresywny, tłuminie f1rst, nie wiem jak z awaryjnością, myślę że jednak epicon, dużo osób go poleca i bardziej przystępny. Sezon jeszcze się nie zaczął, czas pokaże.

• Mod Team
Napisano

NIe wiem ile ci trzeba skoku ale mocno bym ta aukcje sledził http://allegro.pl/nowy-manitou-drake-super-bialy-80-alu-bm-licytacja-i2986985568.html

http://allegro.pl/manitou-r7-super-absolut-100-26-i2961863311.html tu masz mieszczący sie w twojej cenie R7 który no cieżko go przy epiconie postawić a serwis jest bardzo prosty. że też nikt o mańkach nie myślał ... co to tylko RS Suntour istnieje?

Napisano

Z tymi Manitou Drake trzeba uważać - wiele osób kupiło i były jakieś stuki podczas pracy. Jest o tym temat na forum. Z kolei ten R& ma bardzo krótką sterówkę. Lepiej kup nowy. Z dwóch opcji: Epicon i F1rst kupiłbym RST. To jednak model wyżej i bardziej wyspecjalizowana marka, z lepszą opinią.

Tu masz jeszcze jedną opcję do licytacji ale dowiedz się czy można zmniejszyć skok: http://allegro.pl/manitou-marvel-130-mm-abs-manetka-nowy-i2985237738.html

Napisano

A jak się sprawa ma z częściami do tych Epiconów np. uszczelkami. Patrzę na allegro nie ma, pytam googla też nie znajduje.

Napisano

Z góry przepraszam autora tematu za wpie.....nie się w z moją sprawą ale postanowiłem nie zakładać nowego co by nie zaśmiecać forum :)

Jaki wideł kupić do jeżdżenia po polnych drogach i lesie, od czasu do czasu wypad na chopki takie jak na filmiku:

Waże 50kg, mam do wydania max 500zł zastanawiam sie nad epiconem

Napisano

Z tym, że epicon (mimo że mocny) jest do xc, a nie dirtów. Żeby potem nie było, że coś. Chociaż przy 50 kg to mniejsze ryzyko.

Takie tam gadanie, oni na XCR tam jeżdżą i żyją to czemu nie ... Ale płacąc trochę więcej za amortyzator wolałbym go używać z przeznaczeniem.

Napisano

Jak na latanie takie jak na tym filmiku to raczej nie żaden XCR, Epicon czy inne amorki do XC. No chyba zę zęby komuś niepotrzebne. Może i te hopy nie są jakieś tam wielkie, ale prawie każdy z początku, jak zresztą chłopaki na filmiku, latają jak worek kartofli :D Tutaj potrzeba czegoś co wytrzyma i będzie miało wystarczająco skoku żeby ogarnąć lądowanie.

Ja tak od siebie proponuję taki amorki jak: Marzocchi Drop Off 3 (ja dorwałem w zeszłym roku za 450 zeta na oś 20 mm), nie wiem czy trója ale czwórka na pewno jest w wersji na zwykłą "miękką" oś 9 mm, Sr Suntour Duro FR 20 (da radę urwać za 350 zeta, tylko rzadko jest na allegro), RST Storm (też oś 20 mm, może nie urywa du... ale jak waży 3,5 kg to zaraz się nie rozleci). Problem jest tylko w tym że nie wiemy do czego ty chcesz to pakować, bo jeśli do zwykłej ramy do XC to nie polecam bo te amorki mają po 150 mm skoku, a po za tym to rama do XC do latania się nie nadaje.

OT. Tak w sumie to chłopaki z filmiku mogli by w kaski zainwestować bo z tym nie ma co czekać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...