Dudi353 Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Witam, posiadam Meridę Matts tfs 300d, a w niej amor ( kowadło) Sr suntour xcm, który reaguje tylko na krawężniki , przy temperaturze 30 *C. Chciałbym kupić sobie coś lepszego, działającego i lekkiego do max 800 zł. Co polecacie? Dodam iż pod uwagę biorę tylko nowy sprzęt z gwarancją i w miarę bezawaryjny. Pomóżcie proszę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slimaczek Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Epicon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz0595 Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Jak ma budżet do 800zł to po co mu Epicon za 430zł.. W tej cenie kupisz na pewno nowego Recona. Lepiej dołóż jeszcze trochę i kup Rebe ew. SID-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 27 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 epicon jest bardzo popularny w tej cenie to wiem, a jak wygląda jego praca? Jest progresywny czy liniowy? W tej cenie to chyba jeszcze się wyrwie firsta, co o nim powiecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammisiek Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Jak używka to Reba albo Recon (choć nie wie czy rekon byłby dobrym wyborem. Jak coś to wersja z MC) A jeśli nowy to chyba nie ma innego wyboru jak Epicon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 27 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 recona się kupi ale tylko kowadlastego silvera sl, reby nie potrzebuję do mojej jazdy, ponieważ nie jestem zawodnikiem, a przesiadka z xcm na rebę spowodowałaby że zachwyciłbym się jej pracą i nigdy bym jej poprawnie nie ustawił, a po za tym 800 zł a 1300 to różnica. Co możecie powiedzieć o pracy firsta?jak się on ma w zestawieniu z reconem lub epiconem? A może axon? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz0595 Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Na forum ostatnio widziałem nowego SID-a chyba białego za ok 1000zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 27 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 poproszę linka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz0595 Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 2i regulaminu Chyba już sprzedany, bo nie widzę go w dziale sprzedam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 A może axon? Ktoś tu kupił axona, okazało się że wyszła wadliwa seria z wadliwymi tłumikami, i po wymianie tłumika przez Suntoura koleś dostał ten z epicona, waga wzrosła, wyszło jakby kupił epicona w cenie axona A może używane R7? Po 500zł na allegro chodzą, fajne amorki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 27 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 kolego Rybciasum , jak wyżej napisałem pod uwagę biorę tylko nowe amortyzatory, ponieważ do używek nie mam zaufania, a dla mnie żadna to frajda montować w rowerze wyjeżdżony, poobdrapywany sprzęt. Wiem że nie wszystko co używane jest w takim stanie, ale wolę dmuchać na zimne niż wydawać pieniądze na serwisowanie niepewnego amorka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz0595 Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Można kupić używany w dobrym lub bardzo dobrym stanie w okazyjnej cenie. Kupisz nowy, włożysz do roweru, zrobisz 100 czy 150 km amor już będzie używany i warty z 30% mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 27 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 ale mam takie uprzedzenie i na razie nie wygląda na to by coś miało się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 to w tej cenie bierz epicona, wystarczy Ci w 100% a reszte zachowaj ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 27 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 a druga opcja jaką jest first. Co o nim powiecie? Podobno pracuje ciut lepiej, czy to prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz0595 Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Muszą być tacy ludzie jak Ty co kupują nowe aby tacy jak np. Ja mogli kupić używany w dobrej cenie i dalej użytkować. Pozostaje ci do wyboru Recon lub Epicon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 wszystko to są subiektywne opinie, o first czytałem tylko tyle że potrafią łapać luz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 27 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 no to chyba wybiorę epicona albo firsta, a resztę zostawię na pozostałe części. Recona nie chcę bo bardzo ciężki i w tej cenie tylko wersja TK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
facetos Napisano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 witam, bierz śmialo Epicona, teraz są wyprzedaże, bo wchodzą nowe modele, więc cena na stare nieco spadła. Bedziesz zadowolony. Ja niedawno miałem ten sam problem i z pomocą Forumowiczów po gorącej dyskusji padło na Epicona i nie żałuję. Na Allegro jest koleś przedstawiciel EUROBIKE (dystrybutor Suntoura na Polske) i ma Epicony w dobrej cenie i duży wybór kolorystyczny, pod względem skoku. Bardzo dobry jest z nim kontakt. Najlepiej zadzwoń do niego i pogadaj a przekonasz się. Pozdrawiam P.S. w razie pytań pisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0rdeczka Napisano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 wszystko to są subiektywne opinie, o first czytałem tylko tyle że potrafią łapać luz... Jeżdżę na F1RST przy 75-80 kg wagi i daje radę. Kupiłem go używanego w ubiegłym sezonie. Minusy jakie odczułem to beznadziejne naklejki, które zdjąłem po otrzymaniu widła (może to poprzednik tak je styrał, ale same odchodziły), oraz drażliwy lakier - przy próbie odcięcia zipa z sensorem od licznika odłamało się trochę powłoki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 30 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Kolego m0rdeczka: jak z czułością tego widła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0rdeczka Napisano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Ma regulacje stopniowego 'twardnienia' aż po blokadę na górnej goleni oraz tłumienie odbicia na dole. Do tego wiadomo ustawia się powietrze. Po przesiadce z XCM - kosmos. Wybiera wszystko przy niższym ciśnieniu, ale w tym sezonie pokombinuję z nieco wyższym, chociaż dzięki tej regulacji naprężenia wstępnego można sobie pozwolić na wariacje. Ogólnie jestem zadowolony. Sam stałem przed wyborem widelca i też czaiłem się na epicona, ale posiedziałem na licytacjach i też coś tam polowałem. Ostatnio go rozebrałem pierwszy raz, w środku ładnie, nałożyłem tylko nowy smar i zalałem olejem silnikowym od dołu, zobaczymy co z tego będzie Jest 'chudszy' od epicona i przez to wydaje się czulszy, a przy twojej wadze to jednak ważne. Tak jak pisałem, przy niskim ciśnieniu 'liście wybierał'. Oczywiście na epiconie nie jeździłem. Jeszcze są licytacje manitou drake ok. 300-400 się kończą zwyczaj, ale to już 80 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 30 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 no to fajnie, a jak on z wagą wychodzi? Czy faktycznie waży 1. 95 kg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0rdeczka Napisano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Tutaj nawet w serwisie się zdziwili gdy byłem nabić miskę sterów, bo : 1.75 Kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 30 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 no to ładnie, ciekaw jestem jak on wypada w zestawieniu z epiconem pod względem pracy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.