Skocz do zawartości

[opony] 80% asfalt do 150zł

piter600

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

jako, że moja przednia opona powoli kończy żywot (Ritchey Speedmax 1,9 o wadze około 514g, na której przejechałem 14tys km), to chciałbym kupić jakąś nową, która byłaby niegorsza od poprzedniej.

Jeżdżę głównie po asfalcie, czasem wjadę w jakiś lżejszy teren (ścieżki w lesie itp.), dlatego zależy mi na tym aby opona miała małe opory toczenia i nie zużywała się szybko na asfalcie).

Z tyłu mam oponę drutową Geax Easy Rider 1,95 o wadze 780g.

Co polecacie kupić i czy zamienić miejscami opony? Chciałbym jakiegoś lekkiego semislicka o szerokości max 1,9. Zależy mi aby troszkę odczuć lekkość jazdy po asfalcie, ale żeby czasem w terenie też dawały rady.

Napisano

Dzięki za odpowiedź,

Z proponowanych skłaniałbym się ku SCHWALBE LAND CRUISER / 26x1,75

Tylko troszkę ciężka

Czy opłaca się wymienić tylną oponę też na taką o szerokości 1,75, czy zostawić a tylko z przodu zmienić?

Napisano

Geax Street Runner - opona mtb na asfalt, do tego śmiesznie tania na to co oferuje.

Dla mnie troszkę za cienka

A która szybciej toczy się po asfalcie AUTHOR CROSS MTB 26x1.75 czy LAND CRUISER 26x1.75

Oponka authora lżejsza ale bieżnik w land cruiser wydaje się szybszy (może się mylę).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...