Jurcyk Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Witam, zastanawiam się nad kupnem tych rowerów.Mam 180 cm wzrostu.O Authorze trochę już czytałem, jest on rowerem z pogranicza kategorii MTB i cross.Natomiast o Accencie nie wiem nic.Co to za firma ? Wiem,że robią niezłe ramy ale czy można gdzieś kupić Peaka 29? Jakie doradzacie wielkości ram? Ostatnio z rowerów rasowych jeżdziłem na Treku 930 rama 21".Czy za te rowery opłaca się wydać około 3 tys.? Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek431 Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 (edytowane) Accent Peak nie jest sprzedawany jako cały rower, można kupić tylko ramę. Do 3 tyś kup Authora, nic lepszego raczej nie znajdziesz. Dla Ciebie rozmiar ramy to 19" Edytowane 27 Stycznia 2013 przez piotrek431 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 (edytowane) zdecydowanie lepiej accenta peaka, rozmiar tylko i wylacznie 17,5", jesli author to rowniez 17,5" Edytowane 27 Stycznia 2013 przez nabial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RufusBiker Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 zdecydowanie lepiej accenta peaka, rozmiar tylko i wylacznie 17,5", jesli author to rowniez 17,5" Ciekawe mają te Authory górne rurki 17" ma 606 a 19" 630 ...chyba rzeczywiście lepiej 17 tylko z ze sztycą bo to ma 432 mm a przy wzroście 180 może być problem ...hmmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurcyk Napisano 27 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 zdecydowanie lepiej accenta peaka, rozmiar tylko i wylacznie 17,5", jesli author to rowniez 17,5" Dzięki, popytam we Wrocławiu, może mi ktoś złoży Peaka za 3 tys?. Czekam również na odsłonę Unibike Evo 29 2013.Co sądzisz o jego ramie? Ciekawe mają te Authory górne rurki 17" ma 606 a 19" 630 ...chyba rzeczywiście lepiej 17 tylko z ze sztycą bo to ma 432 mm a przy wzroście 180 może być problem ...hmmm Tutaj dodam,że zależy mi bardziej na wygodnej pozycji, tzn. żeby za bardzo nie obciążać kręgosłupa.To co piszesz zgadza się z propozycją jednego z formułowiczów dotyczącą Unibika Evo 29 17" (ma górną rurę 600mm).Również ten Traction kusi dobrym osprzętem, ponoć jest szybki na szutrach i leśnych duktach. Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek431 Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 zdecydowanie lepiej accenta peaka Nabial ja to wiem bo sam mam Peaka tylko czy z 3 tyś uda mu się złożyć rower lepszy od Authora ? Jurcyk jak już będziesz składał to proponuję samemu szukać części (jakieś okazje na allegro itp.) i później dać do serwisu żeby poskładali, taniej wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurcyk Napisano 27 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Nabial ja to wiem bo sam mam Peaka tylko czy z 3 tyś uda mu się złożyć rower lepszy od Authora ? Jurcyk jak już będziesz składał to proponuję samemu szukać części (jakieś okazje na allegro itp.) i później dać do serwisu żeby poskładali, taniej wyjdzie Jest jeszcze jedna droga, ryzykowna- kupno używanego.W przypadku Peaka będzie bardzo trudno , ale ostatnio za 3 tys. widziałem Specialized Carve Comp 29 19"! Długo nie postał na Tablicy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolg Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Do 3 tyś kup Authora, nic lepszego raczej nie znajdziesz To potwierdzam. Nie znalazłem niczego innego z tej półki cenowej co miałoby powietrzny amorek w standardzie:) A co do tego, że: jest on rowerem z pogranicza kategorii MTB i cross to powiem tak: Na pewno są lepsze rowery stricte MTB, ale ten spokojnie daje radę. Jeśli nie mieszkasz w górach, albo nie ścigasz się (na takim poziomie że to już sprzęt Cię ogranicza) to Author spokojnie sobie poradzi w każdym terenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 W podobnej do Authora cenie powinien być jeszcze Agang : http://www.agang.pl/2013/gangsta/gangsta729/specyfikacja.htm Tak jak Author z Velo, również rozmiar 17" ... Jak na moje oko Agang będzie dużo fajniej jeździł niż Author ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fata Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Za 3000 tyś nie złożysz peak-a na takim osprzęcie ja składam i już przekroczyłem 3000 a amor mam niskiej klasy ale z drugiej strony wszystko możesz dobrać pod siebie indywidualnie ja nie żałuje a lepszy amor kupię latem a ten zostawię na zimowe jeżdżenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pim Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Author ma za długą rurę górną w stosunku do podsiodłowej. Uważaj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolg Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Polemizowałbym z tym "za długą".. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 W strefie testów jest sensowny rower na ramie accenta w Twoim przedziale cenowym. Możesz poczytać. A co do rozmiaru to moim zdaniem, jak nie przymierzysz to się nie dowiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fata Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Ale cena i tak przekroczyła 3300 a to jeszcze była rama z 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolg Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Gotowy Author za 3000 czy Accent "custom" za ~3500? Może jednak warto dołożyć i mieć rower szyty na miarę, w specyfikacji odpowiadającej wymaganiom? Bo jeśli po zakupie authora będziesz chciał wymienić, hmm, cokolwiek co Ci nie pasuje, to i bardzo łatwo dobrniesz do 3,5 tys., i równie łatwo tę granicę przekroczysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 wtedy pozostaje dylemat - agang 7.29 czy docelowo lepiej ubrany peak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurcyk Napisano 29 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 W podobnej do Authora cenie powinien być jeszcze Agang : GANGSTA 7.29 - specyfikacja modelu AGang > rowery AGang Tak jak Author z Velo, również rozmiar 17" ... Jak na moje oko Agang będzie dużo fajniej jeździł niż Author ... Rulez, chodzi ci o jazdę w górach czy też jazdę ogólnie, przyjemność z jazdy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Chodzi o jazdę ogólnie, po prostu Agang będzie mniej "mułowaty" , w "normalnych" - nie górskich warunkach będzie przyjemniejszy w prowadzeniu. Author był by lepszy tylko w jednym, w jeździe ze stromej góry na wprost Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 (edytowane) Up ... Edytowane 1 Lutego 2013 przez Rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurcyk Napisano 1 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Rulez, nie pisałem bo byłem pewien ,że nie napiszesz "w cenie 3100 nie znajdziesz nic lepszego od Ganstera" Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldziu Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 (edytowane) Miałem okazje jeździć dzisiaj na Tractione 2012 i Peaku 2012. Moim zdaniem zależy gdzie chcesz jeździć. Miałem przez 2 lata Tractionia i jest świetny na szutry, drogi, i wszystko co jest w miare proste. Edytowane 9 Lutego 2013 przez goldziu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurcyk Napisano 10 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 (edytowane) Wybór nie jest prosty, postanowiłem nie składać Peaka, upatrzyłem sobie Gangstera w dobrej cenie ale Radon ZR Race 5,0 też jest fajny i tylko 5 paczek droższy.W przyszłym tygodniu będę się przymieżrzał do Gangstera i Tractiona. Edytowane 10 Lutego 2013 przez nabial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi