bryjas Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 (edytowane) Cześć wszystkim Jest to mój pierwszy post na forum, na którym chcę wam zaprezentowac mój pierwszy z prawdziwego zdarzenia rower.A historia zaczeła się ... od pierwszego maratonu MTB, a właściwie od pierwszego roweru.To był model FOX'a przywiezionego z duńskich krain (nikt z was nie chce go z pewnością oglądać).No i cóż... rozklekoczył się kilometr przed metą.Złapałem bakcyla, a rower do niczego się nie nadawał.Przypomniałem sobie o moim znajomym z roku i o jego wielkiej miłości do rowerów.Zainspirował mnie i przekonał do złożenia własnego roweru przy jego dużej pomocy.Tak więc WIN 30 (złożony 30 dnia zimy) prezentuje się następująco:Koszyk Bulls Glass-fiber - 42gHamulec przedni Hamulec tarczowy Shimano Deore 596 - 291gHamulec tylny Hamulec tarczowy Shimano Deore 596 - 306gTarcze hamulcowe 2x XON XBR-01-160-BL - 161,6gPancerze Shimano SP-41 black/white - 37gLinki Shimano - 28gKaseta Shimano Deore XT 10 speed CS-M771-10 - 285,5gŁańcuch Deore XT CN HG-94 (10-kowy) - 258gKorba Shimano SLX FC-M660 10rz. 175 mm 42-32-24 + suport - 890gPrzerzutka tył Shimano XT RD-M780 długi wózek - 230,5gPrzerzutka przód Shimano XT FD-M770-10 - 151gWidelec Mosso M3, sterówka 19cm - 725gRama Accent Peak rozm M +hak - 1740gGripy/Chyty Ritchey WCS piankowe - 42,7gKierownica Ritchey Superlogic Carbon, 580mm, 31,6mm - 124gStery Accent Airplane - 67gPedały Shimano PD-M540 - 345,5gSiodło SELLE ITALIA SL XC siodełko, biało-nieb. 2012 - 219,5gSztyca SMICA PRO 31,6 x 400 - 269gZacisk sztycy Pro Clamp for Carbon - 22,4gManetki SLX Dyna-Sys 3x10 SL-M660 - 249gZaciski kół Novatec blue - 104gPodkładki pod mostek Look, carbon 2x10mm - 9gGwiazdka Accent Airplane - 9gMostek Boplight Team 110mm, 31,6mm - 127,2gOpona przednia Conti Speed King 2.1 supersonic - 406gOpona tylna Conti Speed King 2.1 supersonic - 424gtop cap Accent Airplane alu + steel bolt - 12,5gDętki 2 x Schwalbe xx-light (107,8 + 107,2g) z nakrętkami - 214gKoła Novatec 811/812 , Remerx Magic 7327, Super Comp, Nyple DT Swiis alu niebieskie +opaski Maxxis - 1618,2gOsłona ramy taśma izolacyjna biała, niebieska + owijka - 10gKorki kierownicy WCS - 6,4gKońcówki linek shimano/kcnc alu - 4gSUMA: 9429g EDIT: Aktualna specyfikacja i rozpiska wagowa: http://www.forumrowerowe.org/topic/128432-9429g-win-30-accent-peak-26-by-bryjas/?p=1582861 A na początku było tak ... Edytowane 9 Października 2014 przez Maniak aktualizacja specyfikacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
derwisz Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Piękny, gratuluję, naprawdę cudownie ci to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 26 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Noo wreszcie go wrzuciłeś, prezentuje się z duuużą klasą. Trochę nam krwi napsuł przy składaniu ..szczególnie te pancerze były upierdliwe, przedni hamulec też się stawiał ale zostały spacyfikowane. To nic tylko nawijać kilometry i szlifować technikę zostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 (edytowane) Jest przepiękny. Gratuluję! Jest w planach zmiana sztywniaka na amortyzator? Edytowane 26 Stycznia 2013 przez Eper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Do czego ten rower będzie wykorzystywany? Nie wyobrażam sobie jeżdżenia w terenie na alu sztywniaku nawet ze sporą oponą i carbonową kierą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz0595 Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Rower bardzo ładnie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Koła są chyba gotowcami?, kolor naklejek na obręczach i piast jest na zdjęciach chyba ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 HA! Moja ex kierownica... ;-) Świetnieście to Panowie poskładali. Zmieniłbym tylko korbę. Prezentuje się cudnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Tak jak nie lubię rowerów w innym kolorze niż czarny, to ten wygląda moim zdaniem super. To już drugi na forum gdzie nic mi się nie cofa a wręcz przeciwnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryjas Napisano 26 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Ze względu na dziurę w portfelu póki co widelec sztywny. Za czas jakiś planuje zakup rock shox sid'a (mam już nawet potencjalnego serwisman'a ) A po drugie na moim terenie występują tylko pagórki, Jak dla mnie - nowicjusza - wystarczająco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eper Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Jak zadawałem pytanie myślałem własnie o bialutkim Sidzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 26 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 (edytowane) Sam mam podobnie zmontowany treningowy rower i w przeciętnym nizinnym terenie jeździ się na nim lepiej niż na amortyzowanym, szeroka opona z niskim ciśnieniem wybiera nawet liście tu pewnie się wstawi RaRa 2.25 i będzie fajnie. Koła to nie są gotowce, po prostu tak się ładnie zgrały kolorystycznie w fotkach też nic nie grzebałem (jako że przykładałem do tego rękę to zapewniam w 100% ). Edytowane 26 Stycznia 2013 przez Maniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 wyglad bezdyskusujny, walory uzytkowe mocno dyskusyjne - sztywny widelec, ktory chyba istotnie rypie geometrie - tak to widac po fotkach, waskie obrecze, krotka kiera...zupelnie nie moj swiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 26 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 (edytowane) Nowe mosso jest odczuwalnie wyższe od starego to pierwsza istotna kwestia, widać to nawet po prześwicie nad kołem. Od początku zastanawiałem o to jak rower się zachowa ale objeździłem go żeby to sprawdzić i zapewniam Cię że prowadzi się wzorowo, oczywiście lekko faworyzując podjazdy, po prostu jest pomyślany w określony teren a nie góry - przynajmniej na razie, dostanie amor to będzie inaczej. Koła są przyjemnie sztywne przy moich 75kg, a właściciel jest sporo lżejszy, niema strachu. Kwestia kierki to już indywidualna preferencja czy też choćby gabarytów użytkownika, to też nie 29er więc patelni mieć nie musi. Edytowane 26 Stycznia 2013 przez Maniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammisiek Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Matko Boska Przepiękny. Szkoda że mój rower tak nie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 No bardzo fajnie to wyszlo . Ale ja jeszcze jakies pół roku temu założyłem mosso- po 1 treningu założyłem z powrotem amortyzator bo myślałem że mi nadgarstki odpadną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysi3kk Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 rower urywa jaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shortee Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Szacun, świetnie się prezentuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Bardzo ładne kolorki:) A co do sztywnego widelca to teraz w tych śniegach i przy ujemnych temperaturach większość amorów i tak jest średnio przydatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pajak123 Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 rewelacja naprawde kawał dobrej i pieknej roboty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mansua Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Świetny sprzęt. Wygląda zawodowo, i rozsądnie dobrane komponenty. Ja bym wymienił opony na jakieś bardziej baloniaste 2,2 albo 2,25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Naprawdę świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EpicPoznan Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 jak na włożoną kasę wygląd jest rewelacyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb41 Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 No to się Chłopaki postaraliście, rewelacyjnie rower się prezentuje. Ale fakt jak podejdzie Sid jak mówisz to już cud miód. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EpicPoznan Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 jak chcesz w dobrej cenie praktycznie nowego foxa to pisz na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi