biegacz1 Napisano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Ceną ładnie się różnią, kupując Peaka 2012 płaciłem 550zł, a 2014r. To już prawie 750 zl jeszcze jak ktoś ma sterówkę 1 1/8 to trzeba kupowac dodatkowy adapter do Peaka z 2014. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tranzystor82 Napisano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 No ja placilem teraz za peaka 459zl wiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 6 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Dla porównania wczoraj widziałem ramę peak 2014 i kurcze prócz przedniej części ramy i malowania niczym już się nie rozni. Według mnie nowy Peak nabrał charakteru, jest zdecydowanie ładniejszy od swojego poprzednika. W tym momencie wolałbym dopłacić do tego nowego niż jeździć na tym starszym modelu, który według mnie wygląda szkaradnie. Szczególnie ten garb na dolnej rurze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tranzystor82 Napisano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 W nowym peaku tez jest garb ale mniejszy nizeli w tym no i zakrywa to malowanie dlatego tak ladnie wyglada natomiast zwroc uwage iz garb jest tak naprawde uwydatniony w wersji xl gdyz w m jest on niemal niezauwazalny. A doplacac ponad 200 to troche szalenstwo. Wysłane z mojego GT-P5200 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tranzystor82 Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 U mnie już stara Tora 302 wymieniona rower lżejszy i milo się śmiga, dodatkowo myślę nad zmiana napędu na 10 lecz w sumie moja 9 mnie nie zawiodła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciuciek Napisano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Gdzie kupiłeś widelec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Projekt rewelacja, estetyka na wysokim poziomie. Planuję w przyszłości zmienić ramę na 26 peak 2014 ale z czerwonym pazurem . Mosso M3 planujesz odsprzedać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 1 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Zaspoiluje: leży u mnie takie cudeńko - FOTO - czeka na sobotni montaż u autora projektu Niema to jak poczciwy dual-air w jednym z bardziej udanych roczników reby udało mi się go dla kolegi wyrwać za zachodnią granicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryjas Napisano 1 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Amorek leży i się grzeje. Sobota tuż tuż, potem docelowo do zmiany mostek, kiera i sztyca.Co do Mosso to piszcie na priva, jest na sprzedaż i w bardzo dobrym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 6 Października 2014 Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Jakieś fotki po modyfikacji ? jak zmieniła się waga roweru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrower Napisano 6 Października 2014 Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Ja bym tu widział zmianę w napędzie. Zamiast trzech blatów z przodu włożyć jeden blat od HCC np 36 Z i do kasety dołożyć koronkę 40Z a usunąć 17Z. Oczywiście przednia przerzutka i manetka też do usunięcia. Zysk wagowy jakiej 450 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 6 Października 2014 Udostępnij Napisano 6 Października 2014 zdrower na maraton 1x10 ? Raczej nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 6 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Zrobiłem koledze 2x10, mała koronka zdjęta, przerzutka zablokowana, wstawiona kaseta 11-36, waga spadła o kilkanaście g. 1x10 już naprawdę trzeba wiedzieć że się chce i do czego, pod jakie trasy itp, chociaż zysk wagowy nie do pogardzenia. Na ten przykład sam latam na 2x10 z blatem 40 z przodu i kasetą 11-36, na górskie maratony jest na styk w sam raz, na bardziej rekreacyjną jazdę już brakuje kilka zębów na niższych przełożeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryjas Napisano 7 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2014 (edytowane) Waga wyszła koło 10,5 kg, wieczorkiem wrzucę aktualne foto. Pierwsze co zrobiłem to pojechałem na poligon, wrażenia świetne ! Rower świetnie się prowadzi.Jest bardziej zwrotny a przy tym pewny. Zabawa niesamowita Za jakiś miesiąc zmiana kiery na 660mm + cofnięta sztyca, wszystko Ritchey WCS. Edytowane 7 Października 2014 przez bryjas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 7 Października 2014 Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Alu czy carbon ? Kiedyś też jeździłem na 580mm kierownicy, aktualnie mam chyba 720mm i nie przewiduję powrotu do węższej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryjas Napisano 7 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Kierka zdecydowanie carbon, sztyca alu ze względu na cenę. 700 mi nie leżała. Przy moim wzroście czułem się jakbym prowadził mało zwrotną ciężarówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 7 Października 2014 Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Ja zdecydowałem się, ze względu że jestem dość szeroki w górnych partiach, nie mam budowy kolarza i na szerokiej zdecydowanie wygodniej mi jeździć. Odpuściłem karbon ze względu na cenę i możliwość kupna chińskiej skuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryjas Napisano 8 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2014 (edytowane) Przepraszam za jakość zdjęć ale dysponuje tylko aparatem Samsung WB800F, którego też zbytnio nie potrafię używać : ) Nie chciało mi się też bawić w obróbkę jako, że chce się z wami szybko podzielić tym jak rower teraz się prezentuje. Edytowane 8 Października 2014 przez bryjas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgodny Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 9 Października 2014 Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Super że amorek wleciał w kolorze biało niebieskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryjas Napisano 9 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Pasuje idealnie, rower wygląda jakby był zdjęty z taśmy ! Odcień bieli zgrywa się z ramą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 9 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Wrzucaj szybko nową rozpiskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryjas Napisano 9 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Aktualna specyfikacja: Koszyk Bulls Glass-fiber x2 - 42g – 84gHamulec przedni Hamulec tarczowy Shimano Deore 596 - 291gHamulec tylny Hamulec tarczowy Shimano Deore 596 - 306gTarcze hamulcowe 2x XON XBR-01-160-BL - 161,6gPancerze Shimano SP-41 black/white - 37gLinki Shimano - 28gKaseta Shimano SLX 10 + nakrętka z XT – 357gŁańcuch Deore XT CN HG-94 (10-kowy) - 258gKorba Shimano SLX FC-M660 10rz. 175 mm 42-32 + suport - 847gPrzerzutka tył Shimano XT RD-M780 długi wózek - 230,5gPrzerzutka przód Shimano XT FD-M770-10 - 151gWidelec + manetka Rock Shox Reba Race 100mm Dual Air Sterówka 20cm – 1648gRama Accent Peak rozm M +hak - 1740gGripy/Chyty Ritchey WCS piankowe - 42,7gKierownica Ritchey Superlogic Carbon, 580mm, 31,6mm - 124gStery Accent Airplane - 67gPedały Shimano PD-M540 - 345,5gSiodło SELLE ITALIA SL XC siodełko, biało-nieb. 2012 - 219,5gSztyca SMICA PRO 31,6 x 400 - 269gZacisk sztycy Pro Clamp for Carbon - 22,4gManetki SLX Dyna-Sys 3x10 SL-M660 - 249gZaciski kół Novatec blue - 104gPodkładki pod mostek Look, carbon 2x10mm - 9gGwiazdka Accent Airplane - 9gMostek Syncros FL 1.5 90mm, 31,6mm – 125gOpona przednia Conti Speed King 2.1 supersonic - 406gOpona tylna Conti Speed King 2.1 supersonic - 424gtop cap Accent Airplane alu + steel bolt - 12,5gDętki 2 x Schwalbe xx-light (107,8 + 107,2g) z nakrętkami - 214gKoła Novatec 811/812 , Remerx Magic 7327, Super Comp, Nyple DT Swiis alu niebieskie +opaski Maxxis - 1618,2gOsłona ramy taśma izolacyjna biała, niebieska + owijka - 10gKorki kierownicy WCS - 6,4gKońcówki linek shimano/kcnc alu - 4gSUMA: 10415g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 9 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Temat zaktualizowany, przeniesiony do działu HT Nie żebym podpuszczał ale z carbo ramą byłoby poniżej 10kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FiFiAk Napisano 9 Października 2014 Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Super się prezentuje, nie powiem Co dalej w planach do wymiany? Można by coś uszczknąć na pedałach, siodełku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi