gremson Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Piękny projekt:)BTW: Sam mam podobnie zmontowany treningowy rower i w przeciętnym nizinnym terenie jeździ się na nim lepiej niż na amortyzowanym, szeroka opona z niskim ciśnieniem wybiera nawet liście tu pewnie się wstawi RaRa 2.25 i będzie fajnie. Koła to nie są gotowce, po prostu tak się ładnie zgrały kolorystycznie w fotkach też nic nie grzebałem (jako że przykładałem do tego rękę to zapewniam w 100% ). Jeżdżę w treningówce na podobnym zestawie: el norte+MOSSO Alu Rigid MTB. Rower głównie służy mi do treningu szosowego ze slickami, ale czasami wrzucam opony 2,2 (ok 2atm) i jadę w teren: pagórki ok 500m n.p.m (jak np lasek wolski w krakowie). Taki zestaw świetnie się wspina, ale nikt mi nie wmówi że po płaskiej drodze szutrowej lub na zjeździe "jeździ się na nim lepiej niż na amortyzowanym" - użytkownik czuj każdą nierówność na przedramieniach.Odkładaj fundusze i inwestuj w amortyzowane widły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 1 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Oczywiście że nie jest prawdziwe twierdzenie iż komfort jest taki sam ale efektywność jazdy potrafi być lepsza. W lekkim terenie (czy. brak górskich zjazdów, wielkich kamieni, czy dropów) czyli do przeciętnego śmigania po lesie dla mnie lepszy jest zestaw sztywny widelec+szeroka opona. Po pierwsze wymaga od użytkownika bardziej technicznej jazdy, więc jak dla mnie daje więcej frajdy, nie buja się na podjazdach, daje niesamowite odejście na prostych. Do treningu i szlifowania umiejętności jak znalazł. Nie trzeba się martwić że zimą się muli albo że sól mu szkodzi, nie trzeba go serwisować ani dbać, nie nurkuje przy hamowaniu ani w ciasnych zakrętach, poprawia czucie roweru. Plusów jest dużo, chociaż minusy są niezaprzeczalne. Bez przesady ze na szutrową ścieżkę potrzeba amora, on służy przede wszystkim poprawie bezpieczeństwa, szczególnie na zjazdach zapewniając ciągły kontakt koła z podłożem, zupełnie jak w samochodzie, poprawa komfortu to jak dla mnie po prostu przyjemny efekt uboczny ale nie jest to zadanie nadrzędne amorka w moim mniemaniu. Rozumiem że ludzie na sztywnych przełajówkach z wąskimi oponkami nie wjeżdżają nawet pod krawężniki bo koła połamią a w teren to już zupełnie bo ręce im urwie? No chyba to zły trop myślowy... Rozumiem też że sztywnych rowerów mtb "nigdy nie było, niema.. i nie będzie" ? Ciekaw jestem jak choćby jeszcze 15 lat temu jeżdżono kiedy amortyzacja była jeszcze w dużych powijakach. Też się dało i to bardzo dobrze, a że alu jest w tej kwestii mniej wdzięczne jak stal czy carbon to inna sprawa ale potem powstają taki sytuacje że niektórym potrzeba fulla na miasto aby pokonywać krawężniki. Więc bez przesady, tym bardziej że zostało wspomniane, że amorek jest w planie, tymczasem będą tylko szersze kapcie i mosso z pewnością dzielnie posłuży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W1dMo Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Fajnie wyszedł wam ten rowerek podoba mi się kiedyś składałem sam a-ganga z cześci to też miałem frajde jak element po elemencie skręcałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryjas Napisano 2 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Dzięki za pozytywne opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 15 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Bardzo ładnie się rowerek prezentuje. Kółka poza tym, że są lekkie, tanie i ładne jak się sprawują? Sam planuję je zakupić za jakiś czas jak uzbieram fundusze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arczii Napisano 16 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Rower ciekawy, ale jak już zostało wcześniej wspomniane sztywny wideł psuje geo i kaleczy wygląd roweru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryjas Napisano 16 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Dlaczego twoim zdaniem psuje geometrie roweru ? Może wypowiedz się na ten temat a nie rzucasz pojedynczymi hasłami, o których nie masz zapewne bladego pojęcia. Bo i co niby ma wnosić twoja wypowiedź... wyrwana z kontekstu i z tym "jak już wcześniej było wspomniane....". Chcesz krytykować to uzasadnij. Krytyka uzasadniona ma dla mnie jakąś wartość, uwagi i informacje. A co do kół to poza tym, że są lekkie to i wytrzymałe, boczna sztywność żadnych wad. Jak za taką cenę polecam. Jedyne co je czeka to regulacja do maximum napięcia szprych, ale to tak z własnego widzi mi sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 17 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Mógłbyś mi jeszcze powiedzieć ile ważysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 17 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Eeeee...tam....brzydal...i tyle.... :whistling: .Świetny przykład na fajną i przyjemną maszynkę za rozsądną kaskę,no ale jak ma się kolegę co sie zna. A geo nie jest popsute,wideł jest wystarczajaco wysoki i pasi idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miller Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 ja bym to jeszcze tu widział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 21 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 w fotkach też nic nie grzebałem (jako że przykładałem do tego rękę to zapewniam w 100% ). Te zdjęcia wyglądały mi bardzo znajomo Rower rzeczywiście wygląda imponująco za sprawą ładnie zrobionych fotek, ale idealnego dobrania kolorystyki. Aż się nie chce wierzyć, że to Accent Ten widelec Mosso ma bardzo duży zapas między główką a oponą to jest widelec pod 26er? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Czuje się jakbym oglądał gazetę o modzie. Profesjonalna sesja zdjęciowa i wytapetowana modelka bez skazy, na tle ogólnego syfu. Kolorki w moim guście! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryjas Napisano 21 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 miller dzięki za propozycje, ale wiesz co za dużo to nie zdrowo. W sensie mała choinka już z niego by się zrobiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Tak jak nie lubię rowerów w innym kolorze niż czarny, to ten wygląda moim zdaniem super. To już drugi na forum gdzie nic mi się nie cofa a wręcz przeciwnie. bo jest trochę niebieski ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miller Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 W sensie mała choinka już z niego by się zrobiła Osobiście usunąłbym naklejki z kół i nie ma co się martwić że będzie za dużo :0 Dla mnie wyszło ze smakiem, a sprzętowo masz gdzie się rozwijać więc dużo zabawy przed tobą, chyba że całą zabawę zabierze Ci kolega maniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryla33 Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Trochę nam krwi napsuł przy składaniu Po zdjęciach poznałem, że Maniak maczał w tym palce :D Piękna maszyna i jej waga. Oby się tylko dobrze spisywała Nie pozostaje nic tylko jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 22 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 (...)sprzętowo masz gdzie się rozwijać więc dużo zabawy przed tobą, chyba że całą zabawę zabierze Ci kolega maniak Swoją pracę wykonałem - tj. pomogłem koledze stosunkowo bezboleśnie przeskoczyć na sensowny sprzęcik, myślę że wyszło całkiem nieźle ale więcej nie mam zamiaru się wtrącać chyba że zostanę o to wyraźnie poproszony, ani tym bardziej odbierać dalszej przyjemności odkrywania niuansów. Grunt, że jest ku temu dobra baza. Sprzęt sprzętem ale to w końcu jazda i płynąca z niej przyjemność jest kwintesencją tego sportu a rower wystarczy jeśli nas nie ogranicza w tym wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miller Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Sprzęt sprzętem ale to w końcu jazda i płynąca z niej przyjemność jest kwintesencją tego sportu a rower wystarczy jeśli nas nie ogranicza w tym wszystkim Bo trzeba zachować balans aby jedna przyjemność nie zatraciła drugiej tej najważniejszej, bo wtedy możemy zapomnieć do czego naprawdę służy nam rower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 (edytowane) Też mam Mosso w ramie Kross Level A4,wersje rzekomo wzmocnioną carbonem i po roku jazdy nadal twierdzę że amor mi nie jest potrzebny. Zaś co do tego Accenta j.w. -dech mi zaparło.Zostałem fanem. Edytowane 26 Lutego 2013 przez ronina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Planujesz założyć mu fanpage na FB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryjas Napisano 27 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Nooo wreszcie opinia za sztywniakiem ) Jesteś w stanie podać mi wagę twojego mosso ? Z tym fanpagem to bez przesady i złośliwośći heheh Nie o to w tym wszystkim chodzi. Planuje niejako "uzupełnić" dolną rurę ramy. Znacie jakieś sprawdzone miejsce gdzie mogę zamówić naklejkę z uwzględnieniem projektu ? A może macie jakieś pomysły i sugestie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 27 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Allegro.pl, dział rowery, hasło: nakejka/nalepka = wysyp ofert... coś sobie wybierzesz na bank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryjas Napisano 27 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 No i po co się na forum pytam Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamar59 Napisano 5 Marca 2013 Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Fajna bryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigos97 Napisano 6 Marca 2013 Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Jak ci się sprawują tarcze dartmoora ? Szybko zjadają klocki ? I czy przy hamowaniu czuć szarpanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi