kksandi Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Witam , chciałbym wymienić rower MTB (Cross Paralax rama 21 koła 26) na pierwszy rower szosowy . Mam 185 cm wzrostu wiec rame chciałbym dużą i tu do was prośba jaka dla mnie rama ? Fundusze są ograniczone chce rower z wyprzedarzy kolekcji 2011 lub 2012 cena to max 2000 zł wiec dużo do wyboru nie mam , mój typ to Merida http://www.bikko.pl/rower-szosowy-merida-road-race-880-16-2012.html zapewne najtańszy rower na rynku . NIe jestem zawodowcem ale do początkujacych mi daleko , mam 17 lat i moje trasy to od 100 km do 140 co tydzien (wakacje pielgrzymka Nowy Sącz-Częstochowa 280 KM) a treningi to max 80 km , na rowerze szosowym jechałem może 1 km i było cudnie . Licze na waszą pomoc czy warto kupić tą merida a może jest coś innego , jaką rame mam wybrać , może macie na sprzedaż takie oto rowery ? Z góry dziekuje za pomoc ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uraz Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Jak na moje oko bardzo dobry wybór. Patrząc na cenę nie ma się do czego przyczepić. Rozmiar 56. PS> Może się jeszcze trochę potarguj bo zabraknie na pedały i buty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kksandi Napisano 27 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 pedały kupuje się oddzielnie ?? bo widziałem buty razem z pedałami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivydym Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 W tej chwili sa dobre wyprzedaże w decathlonie, może w tej cenie osprzęt łba nie urywa ale jest chociaż karbonowy widelec. Co rozmiaru to nie wiem czy 56 nie bedzie za mała rama. Przy 185 wzrostu szukałbym jednak 58... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uraz Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Pedały oddzielnie bo z rowerem ich nie dostaniesz. Zakładam, że będziesz używał systemu zatrzaskowego więc obowiązkowo trzeba też kupić buty. Według mnie merida ma fajną sportową geometrię w przeciwieństwie do rowerów z decathlonu. Rozmiar L(56) nie będzie za mały. Co do widelca z węgla (właściwie to aluminium + węgiel) to nie ma żadnego sensu. Lżej nie będzie, sztywniej nie będzie a za to będzie drożej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kksandi Napisano 18 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 rower planuje zamówic do dwóch tygodni , potargowałem sie i za 2000 zł w świetnym sklepie kupie oczywiscie 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haligowka Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Ja 4 lata temu zakupiłęm Meride Road Race 880-16, od tego czasu troszkę już minęło, z roweru pozostala mi jedynie rama, widelec i kierownica na dobrą sprawę, a także nieszczęsne manetki które zamierzam niedługo wymienić, Generalnie Twój rower praktycznie niewiele różni się od mojego, chyba nawet ten sam widelec. Mój rowerek jest naprawde bardzo sztywny co jest dużym plusem w pewnych sytuacjach, a także, waga ramy przy tej cenie ma się naprawde nieźle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.