Skocz do zawartości

[szprychy]Szprychy+nyple DT

moize

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak, wiem że o aluminiowych pisał :) Czyli bez obaw mogę polegać na mosiężnych nyplach? Jak tak to dzięki, można zamknąć :P:)

Napisano

podłacze sie :)

czy jest sens zmieniac szprychy wraz z nyplami jak moje nyple i szprychy waza odpowiednio 32g i 212g przy ilosci rownej 32, sa to nierdzewne szprychy i nyple z kellysa, jesli tanim kosztem moge urwac chocby 50 g to w to wchodze :)

Napisano

widzisz jakiś sens tej operacji? Dolicz koszt przeplecenia i centrowania koła, no chyba że zrobisz to sam. Wg mnie zysk wagowy nie wart zachodu i środków...

Napisano

sam to zrobie, akurat wczoraj zapletlem zaplotłem pierwszy raz udanie kolo :) zysk wagowy moze i sredni ale szprychy i nyple w rowerze kellys coach jakies ekstra tez pewnie nie sa :)

Napisano

Szprychy DT Competition 32 sztuki jakieś 190g, DT Revolution 32 sztuki jakieś 140g Nyple Alu SAPIM 32 sztuki jakieś 10g toteż przy szprychach Revo zysk jakieś 100g więc spory jak na koła a czy opłacalny to już zależy od twojego portfela ;)

Napisano

Jak dopiero co Swoje 1sze koło zaplotłeś to lepiej nie ryzykuj ostrej jazdy :) Takie moje zdanie, dobre zaplecenie koło=wytrzymałe koło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...