Skocz do zawartości

[hamulce] XT BR-M775 piszczą

mateusz0595

Rekomendowane odpowiedzi

No to jak się pocą to nie masz co czyścić.

Trzeba rozebrać i sprawdzić, nie tylko uszczelki ale też kondycję tłoczków i gniazd - czy nadal mają gładkie, równe ściany, czy nie są pęknięte, ukruszone, czy nie ma korozji. Jeśli jest to zaciski do wymiany bo tłoczków raczej nie dostaniesz.

Jeśli uszkodzone są tłoczki (j.w.) a gniazda w zaciskach ok a ty nadal chcesz mieć koniecznie swoje xt to możesz ewentualnie kupić najtańsze zaciski shimano i wyjąć z nich tłoczki - ten model shimano będzie miał takie same jak inne starsze modele hampli shimano (nie wiem czy to samo jest w przypadku modeli deore/slx/xt/xtr z zeszłego roku).

Możesz kupić też inne zaciski i podpiąć do przewodów/klamek które masz.

Do tego płyn żeby odpowietrzyć.

Sprawdziłem dokładnie zaciski i są ok, co do klocków to czy te http://allegro.pl/zeit-klocki-hamulcowe-polmetal-shimano-xtr-saint-i2961010232.html na pewno będą pasować do tarcz? Do tylnej zalecane są klocki żywiczne.

A może macie jakieś inne klocki do zaproponowania w korzystniejszej cenie?

Sprawdziłem dokładnie zaciski i są ok, co do klocków to czy te http://allegro.pl/ze...0232.html����na pewno będą pasować do tarcz? Do tylnej zalecane są klocki żywiczne.

A może macie jakieś inne klocki do zaproponowania w korzystniejszej cenie?

Podepnę się do tematu, i odpowiedzi.

;) Jednego dnia leci olej, i są tłuste następnego dnia jest ok ? Co do tych uszczelek , sam wymieniałem na dobre i nie wiem jakim trafem , ale nie pomogło. tłoczki z nowego zacisku też nabyłem sprawne i całe,, bo te które były w zacisku miały pęknięcia mili metryczne, ale to też nie pomogło. Więc cała akcja po primo "czasochłonna" po drugie kosztowna, po trzecie nerwowa ;p

Więc lepiej nabyć cały nowy zacisk,

P.s

Jeżeli nadal chcesz sprzedawać, rzeczy to pisz rzetelnie co z nimi jest. Bo potem trafia do ludzi co trafia.

Jednego dnia leci olej, i są tłuste następnego dnia jest ok ?

P.s

Jeżeli nadal chcesz sprzedawać, rzeczy to pisz rzetelnie co z nimi jest. Bo potem trafia do ludzi co trafia.

Wczoraj dokładnie to sprawdziłem.. wyjąłem klocki włożyłem coś na ten wymiar, naciskałem na klamkę kilkanaście razy i uszczelki są ok.

Ja nie chcę tych hamulców sprzedać więc coś się pomyliłeś z ostatnim zdaniem.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...