Skocz do zawartości

[piasta] Wybór piasty

Sputnik

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Grunt to aby łożyska niezależnie od typu były dobrej jakości, w przypadku kulek również dobra regulacja. STX RC to wyjątkowo twardy model :)

Napisano

Oko chcialbym wydac,500 na,dwie piasty...Kolego mozesz,dac,link do tych xt co polecasz? Jest sens wogole inwestowac w,drogie piasty? Jak to sie przelozy na jazde?

Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Witam ponownie! Dziękuję za radę, mam jeszcze pytanie, kolega z tematu polecał piasty Deore M595, lecz są one w sprzedaży jedynie z centerlockiem, a szukam piast jedynie na standardową tarczę. Czy zna ktoś jakieś alternatywy dla tych, które podałem na początku tematu,tj. Deore XT FH-M756, FH-M525? Od razu proszę o nie wypisywanie rad, że za taką cenę znajdę tylko kijowe i potrzebuje takich za 1000zł.

Napisano
Kolego mozesz,dac,link do tych xt co polecasz? Jest sens wogole inwestowac w,drogie piasty? Jak to sie przelozy na jazde?

Jeżeli to mnie pytasz to już podałem wcześniej linka ale proszę raz jeszcze XT. Na pewno jest sens inwestować w dobre piasty bo nie ma to jak gładko obracające się koło a różnica jest zauważalna, co do łożysk maszynowych czy zwykłych już się wypowiedziałem więc powtarzać się nie będę.

lecz są one w sprzedaży jedynie z centerlockiem, a szukam piast jedynie na standardową tarczę.

Zawsze możesz zaopatrzyć się w adapter, ja korzystam z takiego i wszystko świetnie śmiga, jeżeli jednak wolisz coś na 6 śrub to zastanów się nad Novatec'ami polecanymi wyżej...

Napisano

Szczerze mówiąc to o niczym nie świadczy ten wykaz co to mi go wysłałeś. Nadal przystaje na swoim twierdząc, że jest to jakaś podróba która o dziwo jest dostępna tylko w Polsce. Jedyne co jest firmy DT w tych kołach to być może szprychy reszta to jakaś podróba.

Zircony to koła OEMowe robione przez Dt dla między innymi dla Cannona czy Cube.

W serii były :

107 na X430

207 na M480

307 na E530

Wszystkie na piastach 350 i szprychach Competition, na zwykłe QR z adapterami i z mocowaniem IS.

M

• 3 tygodnie później...
Napisano

Witam Ponownie!

Wybaczcie, że wskrzeszam temat, ale kupno piast HB-M525l i FH-M756l okazał się niemożliwy. Wszędzie są dostępne podane wersje, ale z końcówką a, to znaczy bez uszczelnienia gumowego, a zamiast tego jest tylko uszczelka kontaktowa. Jakie więc piasty możecie zaproponować za taką kwote: tył 140zł, przód 70-80zł? Myślałem nad piastami Novateca, Dartmoor, ale czy za tak niski budżet maszynówki dadzą radę? Czy nie będą łatwo łapać luzów? Bądź co bądź, są to najtańsze maszynówki..

Ewentualnie co możecie polecić z dobrych kulek? Zaznaczam, że chce kupić nowe i raczej NIE przekraczać podanego budżetu.

Pozdrawiam i bardzo proszę o radę!

Napisano

Ja bym brał piasty novateca, są ok. Co do modelu to zaraz popatrze

Propozycja ode mnie:

http://allegro.pl/piasta-przednia-novatec-nt-d041sb-disc-32otw-cz-i3041790365.html

http://allegro.pl/piasta-tylna-novatec-kaseta-8-9-alu-lozyska-masz-i2981075696.html

http://allegro.pl/piasta-tylna-novatec-nt-d042sb-disc-8-9s-32otw-cz-i3041790767.html

trochę nagina budżet, ale słyszałem dobre opinie o piastach novateca

Napisano

Witam Ponownie!

Wybaczcie, że wskrzeszam temat, ale kupno piast HB-M525l i FH-M756l okazał się niemożliwy. Wszędzie są dostępne podane wersje, ale z końcówką a, to znaczy bez uszczelnienia gumowego, a zamiast tego jest tylko uszczelka kontaktowa. Jakie więc piasty możecie zaproponować za taką kwote: tył 140zł, przód 70-80zł? Myślałem nad piastami Novateca, Dartmoor, ale czy za tak niski budżet maszynówki dadzą radę? Czy nie będą łatwo łapać luzów? Bądź co bądź, są to najtańsze maszynówki..

Ewentualnie co możecie polecić z dobrych kulek? Zaznaczam, że chce kupić nowe i raczej NIE przekraczać podanego budżetu.

Pozdrawiam i bardzo proszę o radę!

kup uszczelnienie oddzielnie kosztuje chyba 4 zł

Napisano

kup uszczelnienie oddzielnie kosztuje chyba 4 zł

Nie wchodzi w grę - te piasty różnią się nieco konstrukcją, co można zauważyć na dokumantacjach technicznych od Shimano

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...