Skocz do zawartości

[crank brothers SPD?] jakie crank brothers pod SPD

pablo102425

Rekomendowane odpowiedzi

Cały czas sądziłem że pedały CRANK BROTHERS współgrają z SPD i dziś sięzdziwiłem. U znajomego w sklepie znalazłem jakieś używane CRANK i nie pasowały do moich bloków. Jak to jest z tym CRANKIEM? Na wisonę planowałem kupić jakieś pedały właśnie CRANK ze względu na minimalistyczny wygląd, myślałem o tych http://allegro.pl/crank-brothers-pedaly-egg-beater-1-cyklomania-i2967907724.html CRANK BROTHERS EGG BEATER 1 ale czy będą one współgrać z SPD? Posiadam bloki SPD SM-SH51 jeśli jednak te bloki nie będą pasować to jakie bloki dokupić? Może jeszcze czy jeśli są jakieś specialne bloki crank to wejdą one na buty SHIMANO M087?

• Mod Team

Kłaniam,

Sprężyna to nie, ale klatki potrafiły pękać kilka lat temu w Krankach niezależnie od modelu i serii. Osobiście w ten sposób załatwiłem jakieś dobre 5 lat temu podstawowe Eggbeater'y. Wymieniłem na gwarancji i sprzedałem.

Nie mam pojęcia jak teraz gdyż przeszedłem całkowicie na Time i innych pedałców nie dotykam od jakiś 4 sezonów.

Szacunek...

I.

• Mod Team

Skoro tak kolega napisał to pewnie tak, aczkolwiek w moich Eggbeaterach C pękły 2 sprężyny (później miałem jeszcze jedne i jedne Candy C i nic nie pękło przez 2 lata) oczywiście gwarancji nie miałem, ale generalnie części zamienne nie są zbyt drogie - za samą sprężynę w 7anna płaciłem 25 zł, da się przeżyć :)

MIałe podstawowy mdel ubijaków i bloki od shimano do nich nie pasowały tak jak bloki cranków nie chciłały współpracować z pedałami shimano. ubijaki szybko się posypały, coś zaczelo chrupać w środku i ciężko się kręciły. może są i lekkie i łatwo się wpiąć/wypiać nawet w uwalonym błotem bucie ale mnie osobiście po dłuższej jeździe boały stopy Po wymianie na peadły z więkaszą powierzchnią styku z butem bóle stopy się nie powtarzały.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...