pablo102425 Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Cały czas sądziłem że pedały CRANK BROTHERS współgrają z SPD i dziś sięzdziwiłem. U znajomego w sklepie znalazłem jakieś używane CRANK i nie pasowały do moich bloków. Jak to jest z tym CRANKIEM? Na wisonę planowałem kupić jakieś pedały właśnie CRANK ze względu na minimalistyczny wygląd, myślałem o tych http://allegro.pl/crank-brothers-pedaly-egg-beater-1-cyklomania-i2967907724.html CRANK BROTHERS EGG BEATER 1 ale czy będą one współgrać z SPD? Posiadam bloki SPD SM-SH51 jeśli jednak te bloki nie będą pasować to jakie bloki dokupić? Może jeszcze czy jeśli są jakieś specialne bloki crank to wejdą one na buty SHIMANO M087? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dromik Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Ubijaki mają inne bloki jednak nie ma problemu z kompatybilnością but/blok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 26 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Czyli kupując pedały CRANK bloki są w zestawie czy trzeba je kupić osobno? I z tego co rozumię to bloki CRANK będą pasowały pod buty SHIMANO ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 jak kupisz pedały Cranków to masz bloki w zestawie i dopasujesz je do butów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 26 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Tak, bloki różnią się jedynie kształtem i materiałami, sposób montażu jest taki sam jak w przypadku każdych innych bloków na 2 śruby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 26 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreeek Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 nie wiem ile w tym prawdy, ale podobno w tych 'jedynkach' lubi się łamać sprężyna i problem jest rozwiązany dopiero w wyższych wersjach. a może problem był tylko w starych modelach, nie wiem. może ktoś ogarnięty się wypowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomiz1 Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Nawet mnie nie strasz ;p Mam je dopiero kilka dni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 wszystko potrafi się złamać....... to że ktoś trafił na wadliwa sztukę nie znaczy że wszystkie sa felerne...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 26 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Kłaniam, Sprężyna to nie, ale klatki potrafiły pękać kilka lat temu w Krankach niezależnie od modelu i serii. Osobiście w ten sposób załatwiłem jakieś dobre 5 lat temu podstawowe Eggbeater'y. Wymieniłem na gwarancji i sprzedałem. Nie mam pojęcia jak teraz gdyż przeszedłem całkowicie na Time i innych pedałców nie dotykam od jakiś 4 sezonów. Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomiz1 Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Dobrze rozumiem? Uznali na gwarancji tą złamaną klatkę i bezpłatnie wymienili? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 26 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Skoro tak kolega napisał to pewnie tak, aczkolwiek w moich Eggbeaterach C pękły 2 sprężyny (później miałem jeszcze jedne i jedne Candy C i nic nie pękło przez 2 lata) oczywiście gwarancji nie miałem, ale generalnie części zamienne nie są zbyt drogie - za samą sprężynę w 7anna płaciłem 25 zł, da się przeżyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgucior Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 MIałe podstawowy mdel ubijaków i bloki od shimano do nich nie pasowały tak jak bloki cranków nie chciłały współpracować z pedałami shimano. ubijaki szybko się posypały, coś zaczelo chrupać w środku i ciężko się kręciły. może są i lekkie i łatwo się wpiąć/wypiać nawet w uwalonym błotem bucie ale mnie osobiście po dłuższej jeździe boały stopy Po wymianie na peadły z więkaszą powierzchnią styku z butem bóle stopy się nie powtarzały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 ja na początek przugody z Crankami polecam Candy lub Smarty ze względu na mała platfomę która dodatkowo stabilizuje but. jeździłem dwa sezony w sh*tmano 520 i siadło mi kolano a w crankach Smarty Candy i tera Acid jest gyt........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.