Skocz do zawartości

[opona] czy opona zmiesci sie w rame

grzechu2410

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem ponieważ chciałem wymienić opony w moim rowerze i stoję przed trudnym wyborem , tylny trójkąt koło suportu ma szerokość 65 mm wiedz jestem ograniczony wyborem opon teraz posiadam na schwalbe jimmy 2.1 która ma 50 mm szerokości, a chciał bym się przesiąść na schwalbe smart sam 2.1 lub continental race king 2.2 . Boje się ze może obcierać ponieważ continental ma 54 mm ,a szerokości schwalbe nigdzie nie mogę znaleźć . Prosił bym o pomoc i od razu mówię ze nie mam od kogo pożyczyć na przymiarkę, pozdrawiam

• Mod Team

wystarczy uzyc wzoru 2,1x2,56 ~ 5,35

2.54 jeśli już mamy być precyzyjni...

Poza tym 2.1 cala 2.1 calaom nierówne. Różni producenci rozmaicie mierzą swoje papucie oraz w rozaitym stopniu zaniżaja lub zawyżają rozmiar. Poza tym papuć na szerszej obręczy bedzie wydatniejszy. Jedyna rada to suwmairaka w rekę i mierzenie...

Szacunek...

I.

Chodziło o to iż cal = 2.54cm ;)

Smart Sam - dobry wybór - niskie opory na asflacie ze względu na prawie ciągłą linię bieżnika, w terenie trzymanie boczne również przyzwoite...dobra "all-round" opona tzn. wszędzie da radę, ale mistrzem nie będzie, kapcia jeszcze nie uświadczyłem ;)

POZDRo-:ver

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...