Gunges Napisano 26 Stycznia 2013 Napisano 26 Stycznia 2013 Witam wszystkich:) Jezdze od dwoch lat na tym rowerze i głownie sa to drogi szosowe czasami jakies lesne sciezki, dlatego chcialbym kupic drugi zestaw koł dostosowany na szose. Obecna specyfikacja to: Rama 19" Amortyzator przedni Sr Suntour XCM Tarczowe hamulce QUAD QHD4 AXIS współpracujące z tarczami 160mm. Bardzo prosze o pomoc. Z góry dziekuję
kinder85 Napisano 26 Stycznia 2013 Napisano 26 Stycznia 2013 A nie starczy Ci opon zmienić na jakieś slicki? Bo ja też taki patent z dwoma kompletami kół sobie zrobiłem ale zmieniam jednak tylko opony. Mając dwa zestawy kół pracują one na innych kasetach, wypadało by wtedy też łańcuch zmieniać bo łańcuch trochę się pod kasetę układa i odwrotnie. Kasety mogą mieć inny poziom zużycia i myślę że to może być nie zdrowe dla łańcucha, kaset no i gdzieś tam po drodze dla tarcz na korbie... nie jestem specem ale tak to sobie rozkminiłem, i osobiście myślę że lepiej zmieniać jednak opony. Ale niech się wypowie ktoś mądrzejszy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.