doin Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Witam, Obecnie posiadam amortyzator z taką końcówką rury sterowej: http://www.iv.pl/ima...53361412804.jpg Planuję kupić nowy lecz mam problem ponieważ na zdjeciach jest pokazane że amortyzator ma taką końcówkę: http://www.iv.pl/ima...70752672374.jpg Jak widać ten drugi nie posiada tej koronki na łożysko i nie wiem czy będe musiał dokupywać do niego tą koronkę czy też, będzie działać bez tego. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz0595 Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Masz bieżnię nabitą, będzie pasował. Zdejmiesz bieżnię z tego i nabijesz na rurę sterową w nowym amortyzatorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doin Napisano 26 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 potrzebne do tego są jakieś specjalne narzędzia ? Czy wystarczy młotek i kawałek drewna ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz0595 Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Młotek, płaski śrubokręt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Ja jeśli nie mam pod ręką dedykowanego narzędzia to używam zwykłego noża do masła(możliwie bez ząbków), klinuję go między koroną amora i bieżnią, naparzam młoteczkiem naokoło, żeby powstała szczelina na tyle szeroka coby sobie pomóc płaskim srubokrętaczem i voila - bieżnia uwolniona! Jeśli chcesz domowym sposobem nabić bieżnię to ja na przykład używam francuza - zacisnij go na sterówce nad bieżnią i znowu zaproś młotek do tańca...upewnij sie że bieżnia wchodzi równo z każdej strony - popukaj z jednej mańki, przekręć amora, popukaj z drugiej/trzeciej/ósmej strony i będzie cacy! Powodzenia i uważaj na paluchy! POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doin Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Dziękuje za odpowiedź. Jak tylko przyjdzie amortyzator to spróbóję zdziałać coś z tym. Gdyby coś nie poszło napiszę PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 najlepiej jak byś miał rurkę o odp. średnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doin Napisano 1 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Udało się Zostało jeszcze poszukanie lakiernika na ramę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.